LexaVerzes - Articole filtrate după dată: Martie 2009

Ora Pamantului sau Earth Hour este o miscare ecologista ce a inceput in Sidney (Australia) in anul 2007, cand 2,2milioane de oameni au stins luminile timp de o ora, in intervalul 20:30 - 21:30. Era luna martie.

Anul urmator, pe 29 martie, alte cateva milioane de persoane de pe mapamond au urmat exemplul orasului Sidney. Printre participantii la miscarea Earth Hour s-au numarat orase ca San Francisco, New York (Statele Unite ale Americii). Miscarea nu a ramas fara ecou in Romania, unde orase ca Baia Mare au ales sa stinga lumina pret de o ora.

Anul acesta se preconizeaza ca in jur de 1 miliard de oameni au stins/ vor stinge luminile pe data de 28 martie, incepand cu ora 20:30.

Este al doilea an in care Baia Mare s-a alaturat acestei initiative de economisire a curentului electric, actiune ce are ca si consecinta reducerea efectelor incalzirii globale. Luminile stradale s-au stins, iar orasul s-a cufundat in bezna, dar o bezna "alba", cu incarcatura pozitiva.

Sunt sigura ca multi dintre baimareni au solidarizat cu Ora Pamantului si au inchis luminile, televizoarele, computerele. Pentru cativa a fost un bun prilej de a petrece o ora in compania flacarilor lumanarilor, fie ele parfumate, decorative ori "de rezerva".

In imaginile de mai jos veti vedea momentele in care Baia Mare a stins luminile stradale; ele s-au aprins dupa exact o ora.

 
 
Lights off! (la minutul 4:24)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lights on! (la minutul 4:51)

Miscarea Earth Hour este laudabila, dar ar avea un maxim de eficienta daca s-ar repeta in fiecare luna, pentru a sensibiliza oamenii in privinta protejarii mediului.

Cercetatorii ne avertizeaza ca apa pe care o consumam, o lasam sa curga, energia electrica pe care o folosim zi de zi intra in categoria resurselor epuizabile, care nu pot fi recuperate. Se pierde mai mult decat se consuma: miliarde de metri cubi de apa, miliarde de volti care curg in gol, fara a putea fi folosite ori refolosite.

Cumpatarea, refolosirea, reciclarea sunt cateva cuvinte "magice" care trebuie sa intre in vocabularul societatilor secolului 21.

Publicat în Life
 
UN ALT EXEMPLU DE CE ROMANIA E CUM E

Ieri dupa-masa am asistat la o scena neplacuta, care spune multe despre caracterul unor oameni.

Ma aflam la McDonald's impreuna cu o prietena, si eram asezate vizavi de prima masa de langa intrarea laterala. La usa s-a ivit o micuta tigancusa, sa fi avut in jur de 6-7 ani, cu fata murdara si cu ochii umezi. Fetita si-a facut curaj si a intrat inauntru, apoi s-a oprit la prima masa pentru a cersi. O doamna sufletista i-a dat pus cativa cartofi prajiti intr-un servetel si i-a dat sa manance. Saracuta, abia a apucat sa multumeasca cand "security"-ul localului, un domn destul de pricajit, dar cu tupeu, a fugit catre ea si a vrut sa-i dea fetitei un picior in partea dorsala. Noroc ca tigancusa a fost mai rapida si s-a ferit de lovitura. Apoi a luat-o la fuga, de frica paznicului.

Intr-adevar, cersetorii sunt deranjanti, mai ales atunci cand intra in diverse localuri, magazine sau cand fac turul teraselor, vara. Insa gestul pe care l-a facut domnul de la firma de securitate si paza, denota cat respect are dansul fata de semeni, fata de clientii localului si fata de sine. Probabil ca are un coeficient de inteligenta foarte scazut pentru (a incerca) a lovi o fetita lipsita de aparare. Si ce daca e cersetoare? Nu e tot o persoana? Ori dansul, in egomania lui, credea ca va face un bine clientilor "aristocrati" ai fast-food-ului? In plus, la ora respectiva se aflau in jur de 6 copii in local. Ce exemplu le-a dat lor?
Cert e ca acea fetita saraca si murdara este un OM mai mare decat va fi vreodata acel paznic frustrat.

Oare in alte tari asa se procedeaza cu vagabonzii si cersetorii care deranjeaza persoanele dintr-un restaurant McDonald's? Oare in Statele Unite ar fi angajat un astfel de security man? Mai mult, si-ar fi pastrat slujba dupa o astfel de iesire?

Lantul McDonald's a fost si este orientat catre oameni, in special catre copii. Clown-ul Ronald McDonald este un simbol al copilariei, pacii, veseliei. E bine de stiut ca o buna parte din incasari merg anual catre Ronald McDonald House of Charities, o organizatie caritabila infiintata pentru a ajuta copiii defavorizati.

Publicat în Life
Text preluat de la Mihaela.

Moise Laurentiu a fost sportiv timp de noua ani, jucand polo, neavand niciodata probleme de sanantate. In urma cu un an, acesta a aflat ca are cancer. Medicii i-au spus ca tumoarea respectiva s-a format in urma unei lovituri si a evoluat in timp. Singura sansa ca Laurentiu sa se faca bine este o interventie chirurgicala la o clinica din Austria, care costa 40.000 euro.
Am intrat pe adresa site-ului (http://www.laurentiu-moise.ro/) in care se regaseste rugamintea lui Laurentiu de a-l ajuta, cat si suma de care mai este nevoie pentru a fi stransa. Si anume 14.564 euro! Si asta in doar 19 zile!

E un apel catre toti cei care vedeti aceasta postare: va rog, daca sunteti blogger, faceti o noua insemnare cu acest subiect si dati catre toti cei pe care ii cunoasteti. Trebuie sa fim oameni, trebuie sa demonstram ca NE PASA!

 
Daca aveti posibilitatea sa-l ajutati, din putinul vostru, aveti mai jos urmatoarele CONTURI BANCARE:

 

RON:
RO03 BPOS 8100 6924 715R ON01
Euro
RO35 BPOS 8100 6924 715E UR01

Titular: Moise Laurentiu Constantin

BANC POST Sucursala Cosbuc


Daca resursele financiare sunt insuficiente, atunci puneti o vorba buna celui de Sus pentru ca Laurentiu si familia lui sa treaca cu bine peste acest obstacol al vietii.
Publicat în Life
Pagina 1 din 2

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi