LexaVerzes - Articole filtrate după dată: Aprilie 2009

Easy Virtue

29 Apr 2009


EASY VIRTUE - remake al filmului cu acelasi titlu din 1928, dar si al unei piese de teatru cu succes mediu - e o pelicula captivanta si reconfortanta. Mi-a atras atentia prin distributia deosebita, dar si prin epoca in care este situata povestea.

Larita Whittaker (Jessica Biel) este o tanara de origine americana care si-a castigat faima datorita participarii la cursele de Grand Prix. Cand englezul visator John Whittaker (Ben Barnes) o cere in casatorie, ea accepta, insa fara a-i dezvalui un secret intunecat din trecut. Proaspat casatoriti, cei doi merg in Anglia pentru ca Larita sa-si cunoasca socrii, de vita nobila. Mama lui Ben (Kristin Scott Thomas) isi respinge nora din prima clipa, insa socrul Laritei (Colin Firth) aproba tacit mariajul si personalitatea rebela a norei americane. Incercand sa se faca placuta de catre toata lumea, Larita provoaca adevarate drame, caci simte ca locul ei nu e in mijlocul familiei lui Ben.

Filmul introduce spectatorul in atmosfera englezeasca a anilor '20, prin decoruri si costume realizate cu mare simt artistic. Nu lipseste umorul ironic al englezilor:

"- Smile, Marion.
- I don't feel like smiling.
- You're English dear, fake it."
Jessica Biel face fata cu brio unui rol atipic, matur, cu o complexitate ridicata fata de rolurile sale anterioare. Kristin Scott Thomas e magnifica in rolul soacrei acre, care are un motiv serios in spatele urei pentru nora. Colin Firth, ca de obicei, este sarea si piperul filmului, avand replicile cele mai haioase si mai "englezesti" cu putinta.
Nu e de trecut cu vederea nici rolul majordomului Furber (Kris Marshall), care o ajuta pe Larita sa iasa din incurcaturile iscate cu sau fara voia acesteia.

Deznodamantul filmului este unul cu totul neasteptat, care face ca Easy Virtue sa fie deosebit, si care da personajelor posibilitatea de a-si continua viata independent de povestea pe care spectatorul tocmai a urmarit-o.

Soundtrack-ul peliculei este atipic, gandit intr-o maniera oarecum originala. Piese celebre sunt reorchestrate, pentru a le da ritm de foxtrot si sound specific decadei 3 a secolului XX. Imi aminteste de ceea ce au facut compozitorii pentru filmul Moulin Rouge.

Publicat în Life

Paste Fericit!

19 Apr 2009

Ma alaturi Iepurasului, si vin in gandurile voastre cu urari de armonie si liniste sufleteasca. Un Paste Luminos! Hristos a Inviat!

Publicat în Life

In ajun de Paste, particip la un nou concurs, de data aceasta pe blogul lui Kro. Premiul pus la bataie este un iPod Classic de 80 de Giga. Cerintele participarii la concurs sunt simple: motivele pentru care imi doresc iPod-ul si ce muzica as adauga player-ului.

Motivul principal este unul simplu: pentru ca are 80 de GB! Player-ul meu are doar 4, nu ca acest lucru ar fi o problema. Insa 80 de Giga sunt perfecti... pentru selectii, discografii, topuri! Aici ajung de a doua cerinta a concursului - un melange muzical. Eh, muzica mea se compune din munti de artisti: incepand de la piesele rebele ale anilor '50, continuand cu revolutionara decada a sasea, cu suflul disco al anilor '70, cu nonconformismul melodiilor din intervalul 1980-1990, urmand, ca o sfidare, decada 90 a copilariei si adolescentei mele, totul culminand cu ultimele hit-uri ale anilor ce-i traim.

Mai multe detalii despre acest concurs aflati dand click pe http://www.kro-blog.com/2009/04/17/concurs-castiga-un-ipod-classic-de-80-de-giga/.

 
Publicat în Others

Perspectiva

14 Apr 2009

2008. August. Sinaia, Romania.

Publicat în Life

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi