LexaVerzes - Articole filtrate după dată: Martie 2010
Azi-noapte, o Lună superbă mi-a luminat un colţişor de cameră, strecurându-se, tiptil, pe lângă perdea. Lipită de fereastră, am admirat o vreme astrul, vrând să păstrez cât mai mult în raza vizuală galbenul său perfect. E prima dată după multă vreme când am regretat (a câta oară?) că nu deţin un aparat foto performant, din acela DSLR, cu reglari manuale, cu setări "pe feeling", şi nu automate. Un aparat care să imortalizeze Luna exact cum apare pe cer, splendidă, clară, strălucitoare.
Publicat în Life
newspapersArticolul de faţă este un răspuns dat întrebării-cerinţă de pe blogul Iuliei:

"În ultima vreme, bloggingul ia din ce în ce mai multă amploare, vrând parcă să acapareze jurnalismul tradiţional. În ce măsură, credeţi că lucrul acesta e posibil?
Aş vrea să se ţină cont de credibilitatea înformaţiei postate pe blog, de corectitudinea gramaticală a unor bloguri şi de coerenţa în exprimare."
Publicat în Life

Oscar 2010

8 Mar 2010
Am făcut noapte albă și anul acesta, delectându-mă în liniștea întunericului cu spectacolul destul de anost a celei de-a 82-a ediție a Premiilor Oscar.
Deși gazdele Steve Martin și Alec Baldwin au adus în sală atât de necesarul umor caracteristic unei gale de acest nivel, ceremonia a fost mai degrabă sobră, presărată cu câteva ciudățenii. În primul rând, momentul dedicat celebrării filmelor horror nu și-a avut locul; a fost un moment penibil, de umplutură. Apoi, organizatorii s-au gândit să prezinte într-un mod original orchestrațiile nominalizate la categoria "Cea mai bună coloană sonoră", melodii pe ritmurile cărora s-au descătușat, total necorelați, trupe de dansatori care mai degrabă păreau că dansează pe hiturile lui Britney Spears, și nu pe muzică de orchestră.
Publicat în Life
Săptămânile și zilele acestea am citit o grămadă de articole ale căror autori erau revoltați: de ce să donăm noi (români bătuți de soartă) bani pentru victimele cutremurului din Haiti? Nu avem săracii noștri? Nu avem cerșetori la colț de stradă, sărmani care locuiesc în cocioabe?

Ipocriților, dar când a fost inundat județul Satu Mare, in 1970, nu am primit ajutoare de la țări de care românul nici nu a auzit? Când a fost cutremurul din București din 1977, nu a sărit comunitatea internațională să de întindă o mână? În ambele cazuri tragice, alții au venit și ne-au reconstruit cartierele, blocurile, școlile, primăriile. Au trimis bani, haine, alimente. Credeți că acele state nu au și ele săracii lor, amărâții lor care stau cu mâna întinsă pe străzi?
Publicat în Life

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi