LexaVerzes - Articole filtrate după dată: Februarie 2011
Suntem în epoca lui web 2.0 (o expresie atât de uzată, încât face parte din limbajul de lemn al bloggerilor, experților în social media, programatorilor, jurnaliștilor ș.a.md.) și era normal să găsesc un sinonim pentru "window-shopping", datorită numeroaselor magazine online care-și au expusă marfa în sediul virtual al Internetului. Așa că pe Internet eu fac "display shopping", și asta destul de des.

În periplul meu prin lumea online, am văzut destule magazine care comercializează accesorii, în special bijuterii. Le prefer pe cele hand made, artizanale, făcute de persoane cu har și talent, în spatele cărora nu se ascunde o mega-corporație. Problema la unele produse de acest fel este modul în care sunt realizate. Am trecut de mult de vârsta adolescenței, în care mai era acceptabil să-mi pun în urechi cercei-cornete de înghețată sau să port broșe-cățeluși; de asemenea, nu îmi sunt plăcute ochilor nici bijuteriile realizare din polimer, dar cu aspect de plastilină veche, pe care parcă le-au modelat copii de școală primară.
Publicat în Style
Deși sunt printre cele mai "pro America" – S.U.A. – persoane pe care le cunoașteți, nu pot (nu vreau!) să accept sărbătorile împrumutate de peste ocean, cum sunt Valentine’s Day și Halloween. De ce?! Pentru că noi, în fapt, importăm niște zile golite de semnificație, pe care le serbăm în club, la vreun party sau restaurant unde ne comportăm fals, cu zâmbete forțate și cu sentimente impuse de consumerismul epocii în care trăim.

Mă întreb de câte ori s-a rostit azi "Te iubesc" doar de conjunctură? Unul nesincer, o vorbă aruncată… câte cereri de căsătorie (total lipsite de inspirație, dacă mă întrebați pe mine) au avut sau vor avea loc în această seară? Câți s-au despărțit pentru că persoana iubită nu și-a adus aminte că azi e Valentine’s Day? Câte persoane nu s-au simțit obligate să cumpere iubitului / iubitei ceva, orice, doar pentru că ne aflăm pe data de 14 februarie?
Publicat în Life
Se pare că timpurile actuale mă înghit cu totul… Curând, am să umplu rândurile celor "dați afară" din casă de tehnologie. În toate încăperile sunt întâmpinată de electrocasnice, electronice, cabluri și prelungitoare care prelungesc alte prelungitoare (deh, blocuri construite în comunism, cu prize puține, puse aiurea).

Azi a fost zi de curățenie. După ce am luat fir cu fir și aparat cu aparat de pe masă / birouri și le-am pus deoparte, să pot să mă strecor cu ustensilele de îndepărtat praful și scamele, am ajuns la concluzia că am nevoie de încă un gadget electrocasnic. Un aspirator din acela mic, de mână, cu ajutorul căruia voi avea posibilitatea de a mă furișa printre cabluri și alte asemenea, unde se adună praf mai ceva ca în deșert.
Publicat în Life
Am primit pe e-mail un mesaj cel puțin interesant, care circulă de ceva vreme pe Internet. Este vorba despre cele 4 Legi ale Spiritualității în India:

- Prima Lege: "Persoanele pe care le întâlnești sunt  persoanele potrivite". Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viaţa noastră din întâmplare; toate persoanele cu care interacţionăm se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învăţăm lecţiile de viaţă care apar şi să continuăm drumul personal. 

- A doua Lege: "Ceea ce ni se întâmplă este singurul lucru care ni se putea întâmpla". Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce în viaţa noastră nu ar fi putut să se întâmple în alt mod (nici măcar detaliul cel mai nesemnificativ). Nu există "dacă aş fi făcut cutare lucru… s-ar fi produs alt cutare lucru…" NU. Toate şi fiecare în parte dintre situaţiile care se produc sunt perfecte, deşi mintea şi egoul nostru nu le acceptă.
Publicat în Life
LemonadeO vorbă înțeleaptă din vechime spune "Clientul nostru, stăpânul nostru", însă de cele mai multe ori, când ajungi să îți exerciți dreptul natural de a invoca această cugetare, vei primi priviri dezaprobatoare de la cei care îți oferă anumite servicii.

Pornind de aici, vreau să vă povestesc despre ce nu îmi place în baruri / pub-uri / restaurante în materie de servire a băuturilor. În primul rând, nu suport să mi se pună paiul direct în sticla/ paharul de suc. Cele mai multe localuri păstrează paiele într-o cutie sau pahar mare, care stă undeva pe tejghea sau pe un raft, neacoperită, unde paiele se umplu de praf, unde sunt expuse muștelor, țânțarilor sau păianjenilor. De multe ori mi s-a întâmplat să mi se ofere paie care înăuntru erau negre de murdărie… În schimb, dacă paiele sunt ambalate individual, nu am nicio scârbă în a mă servi cu unul.
Publicat în Life

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi