Duminică, 06 Decembrie 2009 00:56

Ajun de Sf. Nicolae

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
SFANTUL NICOLAE/ MOS NICOLAE


Cu multe ierni in urma, in Ajunul Sfantului Nicolae, pe la seara, eu si Andrei, fratele meu, asteptam cu infrigurare sa vina Mos Nicolae. Ne pregateam ghetutele imblanite - curatate, lustruite - si le asezam in camera noastra, pe jos, langa usa de la balcon, intredeschisa...

Si dupa ceva vreme, in timp ce noi ne uitam la televizor, Mos Nicolae ajungea si in apartamentul de la etajul 4. Intram in camera si descopeream ghetute pline cu pungulite in care erau portocale, ciocolate, napolitane... si cate o nuielusa adevarata, din crengi, cu fundita... Ne erau oferite nu pentru ca am fi fost rai, ci de dragul traditiei.

Acum cativa ani - sa fie vreo 7 - , eu si Andrei am mancat toate ciocolatele in aceeasi seara si nu am putut pune geana pe geana toata noaptea: eram energici, datorita ingredientului magic din cadouri: bobul de cacao. Ne-am uitat la televizor pana devreme, in zori, cand am adormit.

Amintiri nepretuite. O sarbatoare la baza religioasa, dar privita de multa lume drept una laica. Oricum ar fi, copiii ies cei mai castigati in aceasta perioada, dar si adultii care poarta numele de Nicolae.

La multi ani tuturor care isi serbeaza maine onomastica!

Citit 589 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Oh, portocale, napolitane, nuieluse. i remember those days!!! Yummy :D

Acuma pustii asteapta un telefon, un iPod, un Wii.... :-S
06-12-2009 01:48 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@Mike: Zile fericite, demult trecute!

Sper ca viitorul meu copil o sa fie cel mai cuminte din lume si o sa inteleaga cuvinte ca "moderatie", "simplitate" si "atii sunt mai nevoiasi decat noi".
06-12-2009 01:50 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi