Luni, 23 Februarie 2009 20:42

And the Oscar goes to...

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
ANUL LUI SLUMDOG MILLIONAIRE


Se intampla ca de prin 2005 incoace, in fiecare an in apropierea Premiilor Oscar, impreuna cu trei prieteni, sa facem o lista cu pronosticuri: care dintre cei nominalizati la fiecare categorie va lua statueta. Castga cel care ghiceste cine merge acasa cu Oscarul. De obicei, eu ies pe primul loc, insa acum am iesit undeva la coada: penultimul loc. Sa fie din cauza ca m-am straduit ca anul acesta sa vad majoritatea filmelor nominalizate?

A fost (o noapte nedormita) un show frumos, diferit, original fata de show-urile Oscar cu care ne-a obisnuit Academia Americana de Film. Hugh Jackman, gazda celei de-a 81 editii a Premiilor Oscar, tinuta la celebrul Kodak Theatre din Los Angeles (S.U.A.), s-a comportat ireprosabil: monolog amuzant, scene cantate si dansate, distinctie, cursivitate.

Castigatorii principalelor categorii sunt:

ACTOR IN ROL PRINCIPAL: Sean Penn, in Milk. Il merita!

ACTOR IN ROL SECUNDAR: Heath Ledger, in The Dark Knight. Cu totii stim de ce.

ACTRITA IN ROL PRINCIPAL: Kate Winslet, in The Reader. A sasea nominalizare si primul premiu Oscar pentru ea.

ACTRITA IN ROL SECUNDAR: Penelope Cruz, in Vicky Cristina Barcelona. Sincer, nu m-a impresionat rolul din film.


SCENARIU ORIGINAL: Dustin Lance Black, pentru Milk. Scenaristul a stiut de ce alege sa transpuna in plan cinematografic povestea lui Harvey Milk. Discursul sau emotionant a miscat o lume intreaga.

SCENARIU ADAPTAT: Simon Beaufoy, pentru Slumdog Millionaire. O adaptare cu succes.

REGIZOR: Danny Boyle, pentru Slumdog Millionaire.

FILM DE ANIMATIE: WALL-e. Profund, sincer, educativ!

FILM STRAIN: Departure, Japonia.

FILMUL ANULUI: Slumdog Millionaire. Pe vreme de criza, o poveste cu care se poate identifica fiecare dintre noi, dar si o incursiune in lumea indiana, unde omul simplu, sarac se zbate pentru a supravietui.

Marele castigator, cu 10 nominalizari si 8 premii, Slumdog Millionaire (categorii importante: "Cel mai bun film", "Cel mai bun regizor", "Cel mai bun scenariu adaptat", "Cel mai bun cantec original", "Cea mai buna coloana sonora originala", "Cinematografie", "Editare film", "Mixaj sunet").

Marele invins, cu 13 nominalizari si 3 premii, The Curious Case of Benjamin Button (categorii mai putin importante: "Directie artistica", "Machiaj", "Efecte vizuale"). De asemenea, aici putem considera si filmul Doubt, care a reusit performanta ca toti cei patru actori importanti din film sa fie nominalizati (Meryl Streep pentru "Cea mai buna actrita in rol principal", Viola Davies si Amy Adams pentru "Cea mai buna actrita in rol secundar" si Philip Seymour Hoffman pentru "Cel mai bun actor in rol secundar"), insa nu a luat niciun premiu.

Citit 679 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi