Marți, 10 Ianuarie 2017 23:28

Cărţi cumpărate în 2016

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
An Nou Fericit tuturor!

Vă întrebaţi cum mi-am petrecut timpul liber de sărbători? Răspunsul e unul simplu: Am citit! Răsfoind ultima carte cumpărată în 2016, am avut ideea să vă prezint cele mai interesante 5 cărţi pe care le-am achiziţionat în anul ce tocmai s-a încheiat.
Pe când mă plimbam între rafturile din Auchan (Baia Mare), mi-a sărit în ochi titlul unei cărţi pe care am citit-o cu plăcere în copilărie: „Toate pânzele sus!”, scrisă de Radu Tudoran (fratele scriitorului Geo Bogza). Cartea, ediţie 2016, este publicată de Editura Arthur şi are copertă cartonată. Trebuie să mărturisesc că filmul omonim, alături de „Liceenii”, reprezintă peliculele mele româneşti preferate.

În luna mai am fost în concediu în Sinaia şi am profitat de timpul frumos – dar friguros – al lui Cireşar pentru a vizita librăriile şi magazinaşele cochete din Oraşul Regal. Bineînţeles că printre cumpărături s-a regăsit şi cartea „Cold Mountain” a lui Charles Frazier, Editura Polirom, 2013. Pentru cei dintre voi care aţi auzit de roman sau de film, vă recomand să să parcugeţi prima dată cartea, apoi să vedeţi filmul (turnat în mare parte în România).

Black Friday 2016 s-a soldat pentru mine cu o singură comandă – de pe site-ul Okian.ro –, şi anume varianta în limba engleză a scenariului de teatru „Harry Potter and the Cursed Child, Parts I & II (Special Rehearsal Edition): The Official Script Book of the Original West End Production”, de J.K. Rowling,  Jack Thorne, John Tiffany. Văzusem ediţia în librăriile din Sibiu, în luna octombrie, însă preţul a fost prea mare pentru a o achiziţiona atunci. Având copertă cartonată superbă şi supracopertă la fel de încântătoare, cartea a fost publicată în anul 2016 de Editura Hachette. Îmi plac cărţile şi filmele din seria „Harry Potter” (tot de pe Okian le am şi pe cele de dinainte), iar cel mai nou volum nu face decât să îmi completeze colecţia.

„Tanya Bakes” este o colecţie reţete scrise şi „interpretate” de Tanya Burr, autoare despre care am amintit în articolul de aici. Cartea, cu copertă cartonată, este în limba engleză şi a apărut în anul 2016 la Editura Penguin Books, iar eu am cumpărat-o de pe site-ul Okian. Sincer, mă tentează să pregătesc câteva din bucatele prezentate între paginile acesteia şi să public rezultatul pe blog.

Rămânând la Okian, ultima carte comandată din 2016 a fost „Girl Online 3: Going Solo”, scrisă de Zoe Sugg, cunoscută în lumea YouTube şi a bloggingului drept Zoella. Zoella, pe lângă faptul că este vlogger cunoscut şi autor de cărţi, are în portofoliu o linie de cosmetice – Zoella Beauty şi una de decoraţiuni – Zoella Lifestyle. „Girl Online 3” este în limba engleză (la fel ca volumele anterioare pe care le deţin), are copertă cartonată, şi a apărut în 2016 la Editura Penguin Books. Per total, este un roman bunicel, care mă destinde.

Pentru 2017, am deja o listă de scriitori şi scriituri, pe care o voi prezenta la momentul potrivit. Vă recomand să citiţi oricare din titlurile de mai sus, iar dacă aveţi sugestii pentru altele, puteţi să mi le lăsaţi în secţiunea de comentarii.
Citit 1309 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Galerie de imagini

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi