Luni, 08 Iunie 2009 18:15

Despre vot, minciună și comoditate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

As fi vrut ca in al 100-lea post de pe blog sa nu discut (despre) politica. Dar fie.

Am fost in comisie la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE - mai exact vicepresedinte - la o sectie de vot din Baia Mare. Nu conteaza care. Conteaza ca din peste 1.340 de alegatori, s-au prezentat la vot in jur de 285, majoritatea oameni in varsta. Cand zic "majoritatea", ma refer la peste 80% din votanti. Unde au fost tinerii? De ce nu au mers la vot? Intrebari pertinente, spun eu. Mai adaug ca prezenta la urne in toata tara a fost execrabila. Un mare semn de intrebare pus acestei situatii.

Am votat cu un partid mai micut. Dar AM VOTAT. Constiinta mea de cetatean al Romaniei e impacata. Mi-am facut datoria civica. Si-au facut-o si altii, care au fost trasi pe sfoara, ametiti. Au votat cu un CANDIDAT INDEPENDENT, care a profitat de simpatia generala, si care, vazandu-se europarlamentar, a dat fuga sa se inscrie in partid. Nu s-a gandit o clipa ca oamenii l-au votat pe el, CANDIDATUL INDEPENDENT, nu au votat un PARTID. Daca voiau sa voteze un partid, o faceau. Insa au optat pentru acesta crezand ca nu vor mai avea parte de aceleasi vorbe dulci si unsuroase ca mierea. Eroare. Cetatenii care si-au exprimat voturile in favoarea acelui candidat, ar trebui sa ceara realegeri. Sau ca cel ales, fostul "independent", sa renunte la carnetul de membru de partid. Insa romanul e stupid, e "lasa-ma sa te las!". Si statul nu are bani. Realegeri nu, vociferari nu...

Ma intreb cat va mai dura situatia total anapoda din tara. Au trecut 20 de ani de la Revolutie si traim o viata amortita. Romania anului 2009 nu ofera nimic pozitiv romanului anului 2009.
Traim intr-o falsa libertate de expresie si nu vedem. Ori ne este lene sa actionam. Oricum, suntem niste lenesi si niste lasi.
Citit 636 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Asta se intampla daca nu mai conteaza cati oameni merg la vot pentru a fi validate alegerile.

Asta se intampla cand nu ai din ce alege. Asta se intampla cand toti prostii ajung politicieni.

Si desi vad ca tara nu da doi bani pe politica lor de cacao, ei tot nu isi vor schimba atitudinea.... :|
08-06-2009 21:00 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 george
In primul rind, felicitari pentru implicarea in alegeri, si pentru ca ai votat. Inertia este - in acest caz - acceptarea condamnarii. Deci, chiar si in timpurile cele mai negre, cit te mai tin puterile trebuie sa misti ceva.
**
In al doilea rind, e bine ca ai facut un review asupra ce s-a intimplat. Adunam statistici, invatam si (speram sa) nu repetam greselile.
**
La urmatoarele alegeri inseamna ca trebuie sa te implici si inainte ca ele sa se intimple, nu doar in organizarea lor.
In vremuri negre, educatia face diferenta.
Altfel puterea ajunge in mina ciobanilor, nebunilor si paiatelor.
12-06-2009 08:38 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulieu
Mike ,din pacate, nu mai conteaza cati oameni merg la vot...
George , cu o floare nu se face primavara.
Imi pare foarte rau sa spun asta, dar deja puterea A AJUNS deja in mana in mina ciobanilor, nebunilor si paiatelor.
Uita-te in jur...Si chestia cu "implicatul" e mai mult spus din inertie...nu te poti implica doar tu ,ca esti "mancat de lupi" , iar ceilalti care sunt comozi, nu vor ridica un deget...
18-07-2009 23:24 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulieu
Scuzati repetarea " deja-urilor" din commentu' anterior...efectiv cand ma gandesc la cat a ajuns de raha(t) tara asta, ma trec toate pandaliile... :)
18-07-2009 23:40 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi