Luni, 18 Ianuarie 2010 21:45

Dragă TVR...

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
GLOBURILE DE AUR 2010 LA TVR1 - BOOOOOOOOOO!

Ca orice persoană pasionată de filme (care nu trebuie să meargă a doua zi la serviciu), azi-noapte mi-am rupt din somn şi am urmărit Gala de Decernare a Globurilor de Aur, premii acordate din partea Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.
tvrM-am bucurat foarte tare când serialul Mad Men, pe care îl urmăresc cu sufletul la gură (abia aştept sezonul următor!) a câştigat Globul de Aur pentru Cel mai bun serial TV - categoria Dramă. Pentru a afla ceilalţi nominalizaţi şi câştigători, accesaţi site-ul oficial al Globurilor de Aur.

Ceea ce m-a enervat la culme a fost faptul că TVR-ul nu se învaţă minte să nu mai pună incompetenţi să traducă, în direct, Gala. Nu ştiu cine au fost traducătorii - un tip şi o tipă - dar au şi-au făcut treaba de-a dreptul jalnic! În primul rând, dintr-un discurs de 2-3 minute (aproximativ), ei traduceau: "Mulţumesc Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood - bla bla bla bla bla bla în engleza - ăăăăăăă... mulţumesc mult soţiei / soţului... ăăăăăăăăăă". Doua fraze traduse dintr-un discurs de 3 minute?! INADMISIBIL!

În al doilea rând, se corectau mereu unul pe altul; nu se înţelegea nimic nici în română, darămite în limba engleză!

În al treilea rând, dacă nu pot traduce live, NU AU CE CĂUTA LA TELEVIZOR, pocind transmisia unui eveniment de o prestanţă deosebită!

Tot în viziunea minunaţilor translatori, Kevin Bacon este Kevin "Beacon"... şi câte şi mai câte!

Dragă TVR, ia aminte: cei care se uită la astfel de evenimente, au o anumită cultură şi înţeleg cât de cât engleza, sau rezistă fără să aibă nevoie de o traducere simultanaă Nu de alta, dar Ion din Cucuieţii de Deal doarme la ora aceea, pentru că dimineaţa la ora 5 se trezeşte să meargă la săpat / deszăpezit / să hrănească găinile sau porcii. Cu siguranţă nu se uită la un designer (în studioul Televiziunii Române au fost prezenţi trei invitaţi care au comentat în pauzele dintre calupurile de decernare a premiilor) care se lauda că a vazut filmul Coraline şi-l pronunţa "Caroline" (domnule, nici nu ştii la ce film ai urmărit?!).

Sunt dezamagită, complet dezamagită (de TVR)!
Citit 824 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi