Miercuri, 30 Martie 2011 23:30

Era muzica...

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
La noi în casă se ascultă dintotdeauna ABBA, Boney M, Ricchi E Poveri, Kenny Rogers, Bee Gees ș.a.m.d., astfel încât mi-am format gusturile muzicale foarte devreme. Când eram mici, eu și Andrei obișnuiam să dansăm în fața oglinzii pe muzica ce se auzea de la magnetofon.

În adolescență am descoperit că se pot înregistra melodiile de la radio. Nu era o chestie complexă, aveam un radiocasetofon cu recorder. Cred că am făcut câteva zeci de compilații, pe care le mai am și astăzi, undeva, într-un dulap: casete de 30 de minute, 60 de minute, 90 de minute…
A venit clasa a XII-a și am avut ocazia să fiu Disc Jockey în liceu pe toată perioada ultimului an petrecut pe băncile școlii. Mi-a plăcut la nebunie micul rol pe care îl aveam în pauze…

Fie că e vorba de Backstreet Boys (grup a cărei fană absolută am fost timp de zece ani), de melodiile decadei '80 – în care mă regăsesc (sunt un copil al anilor '80, până la urmă), de epoca disco (feblețea tatei) sau de epoca rock'n'roll (feblețea mamei), de latino pop, de euro dance-ul și euro pop-ul anilor '90, nu pot funcționa fără MUZICĂ.

Acum 10-12 ani eram 100% sigură că voi ajunge să lucrez într-un post de radio. Am fost dintotdeauna interesată de cultura pop în general, cântăreți, actori, filme etc. și îi țineam la curent cu noutățile din domeniu pe colegii din liceu – lucru pe care majoritatea a ținut să mi-l amintească în albumul de absolvire.

Cred că m-aș fi descurcat onorabil pe undele radio. Senzația pe care o simt atunci când sunt cu căștile pe urechi și cu microfonul deschis în față nu se compară cu nimic altceva (cei care lucrează, au lucrat în radio sau au participat măcar la o emisiune radiofonică știu despre ce vorbesc)!

Soartă sau nu, am ajuns să lucrez în domenii total diferite de ceea ce îmi dorisem inițial. Nu s-a arătat un job într-un post de radio, însă am rămas cu pasiunea pentru cultura pop și cu dragostea pentru muzică. Câteva din fărâmițele playlist-ului meu le împărtășesc cu voi pe Facebook, însă trebuie să vă spun că lista melodiilor care îmi plac e mult mai mare și e un amalgam de genuri și perioade.

În loc de încheiere (varianta video)...
Citit 833 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Media

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi