Miercuri, 13 August 2008 21:51

Inter Musas Arma Silent!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În timpul Jocurilor Olimpice, războaiele încetau. În timpul Jocurilor Olimpice se instala pacea (de cele mai multe ori, provizorie) între cetăţile greceşti sau - mai aproape de contemporaneitate - între naţiunile lumii.
În 1972, vara, Jocurile Olimpice de la Munich (Germania) au însemnat mormântul a 11 atleţi israelieni (asasinaţi de către un grup de terorişti palestinieni). În 2008, debutul Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing (China) a fost umbrit de prima zi de razboi dintre Georgia şi Rusia.

Spiritul Olimpiadei nu mai există.
China mimează grandoarea, în timp ce majoritatea populaţiei statului traieste la / sub limita sărăciei. Olimpiada a ajuns o afacere, criteriile politice şi economice dictând note, puncte, penalizări. Exact ca şi sistemul festivalului Eurovision.

Propun ca ţara organizatoare a unei editii ale Jocurilor Olimpice să nu aibă voie să participe la acele întreceri, pentru a se evita favorizarea "pe faţă", sau "pe la spate". Propun ca juriul Eurovision-ului să fie alcătuit din oameni aparţinând celorlalte continente ale lumii, excluzând Europa. Pentru aceleaşi motive care fac din Olimpiadă o glumă care va capăta proporţii din ce în ce mai mari.

Ar mai fi multe de spus, dar las ţărilor micuţe speranţa... că Marile Puteri nu le vor lua bucuria unei medalii, unui loc fruntaş.
Citit 757 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi