Joi, 25 Februarie 2010 22:16

Mass-Media Oops (II)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Un nou "oops", marca emaramures.ro. (Se mai întâmplă…)

Articolul Doisprezece artişti plastici au adus în faţa băimărenilor adevăratele mărţişoare este însoţit de un scurt clip video, care, chipurile, prezintă cititorilor mărţişoarele "adevărate", "non-kitsch" existente la Târgul de Mărţişor de la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" din Baia Mare.
Imaginile în sine sunt în regulă, dar nu sunt sugestive pentru textul articolului. În loc de mărţişoare "old fashioned", artizanale şi de bun gust, am văzut în general doar coliere şi mici Matrioska (păpuşi ruseşti) prinse cu şnur alb-auriu. Unde sunt mărţişoarele „naturale, realizate din pietre de miză, bucăţi de lemn sau frunze”?

Ori editarea materialului video a fost făcută aiurea, şi imaginile interesante, în concordanţă cu articolul, au picat la montaj, ori se pare că la evenimentul menţionat se vând tot kitsch-uri.

Consider că este datoria jurnalistului să prezinte ştirea în mod obiectiv, iar dacă textul este însoţit şi de imagini video, acestea vin în completarea textului, nu pentru a induce în eroare cititorul ori pentru a-l lăsa cu întrebări referitoare la calitatea produselor expuse la Târg.

LATER EDIT: Un articol asemănător a apărut şi pe site-ul infomm.ro. Articolul este ilustrat cu o fotografie care prezintă "minunatele" mărţişoare "româneşti", celebrele Matrioska cu şnur.

Acele mărţişoare sunt anti-kitsch? Asta e tradiţia?
Citit 695 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
Din pacate majoritatea martisoarelor ce se vand de ani buni de zile sunt de toata jena. Toate care icnearca sa iasa din tipare, toate care incearca sa fie originala, toate car eicnearca sa fie ieftine...... toate. Rar mai gasesti cate unul fain.
25-02-2010 23:02 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi