Vineri, 28 Mai 2010 01:16

Nu sunt o persoană religioasă, sunt o persoană spirituală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Am fost întrebată de curând dacă cred în Dumnezeu. Desigur că a fost mai uşor să fiu expeditivă, să spun că cred în ceva... o forţă care este undeva... acolo. Adevărul e că nu sunt o persoană religioasă, sunt o persoană spirituală. Pentru mine, religia creştină conţine percepte moral-etice care reprezintă normalul în societate, sunt universal valabile şi au durabilitate în timp. Dar conţine şi percepte învechite, care nu mai corespund unei societăţi complexe, cum este cea contemporană.
Lumea mea este una a imaginaţiei, creativă, unde se poate întâmpla orice. Pentru a trăi viaţa aşa cum vreau, nu pot accepta nicio constrângere... o religie care îngrădeşte spiritul. Religia mea este puţin transformată faţă de rigorile ritului creştin. Este mai liberă.

Da, cred în Dumnezeu! Cred într-un Dumnezeu care încurajează progresul, gândirea, cunoaşterea, ştiinţa. Cred într-un Dumnezeu care nu are prejudecăţi, care nu discriminează. Cred într-un Dumnezeu care acceptă natura umană cu greşeli, defecte, pasiuni. Cred în Dumnezeul care plânge cu mine când mi-e greu, care râde alături de mine când mi-e bine.

Dar cred şi în destin. Toţi avem un drum trasat încă de la naştere, iar viaţa nu e decât o călătorie spre împlinirea unui scop ultim. Pentru că orice persoană pe care o întâlnim ne influenţează spiritul. Învăţăm din mers, alegem liberi drumul destinului. Dar pentru aceasta trebuie să avem inima deschisă. Şi cred că... cea mai frumoasă religie din lume este iubirea.
Citit 677 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Nora Vaum
Sunt de acord cu tine! Din pacate uneori religia ingradeste spiritul asa cum ai zis si tu, dar se pune si in calea naturii, a firii. Sunt lucruri perfect naturale, dar care din punct de vedere religios sunt inacceptabile. Nu stiu daca avem un drum predestinat in viata. Poate e doar o harta cu niste puncte prin care iundiferent pe unde o luam va trebui sa trecem...in rest facem ce vrem. Intr-un dumnezeu al adevarului, al binelui, al pacii, al intelegerii, al umanitatii, al IUBIRII cred si eu!
28-05-2010 01:24 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 keltoighost
Măi, ideea mea despre Dumnezeu, e că eu sunt Dumnezeu :D La modul cel mai serios... fiecare dintre noi poate fi...
28-05-2010 16:27 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi