Joi, 26 Februarie 2009 21:21

O realizare importantă, relatată într-un colț de ziar

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Citind editia de sambata, 21 februarie 2009, a cotidianului local Glasul Maramuresului, am ramas neplacut surprinsa de lipsa de importanta cu care un ziar local raporteaza despre succesul international repurtat de un baimarean.
Pe pagina de IT a ziarului, segmente importante ocupa articolele Cursurile online, “scoala” omului modern, sau Windows 7 Beta “bate” Vista. Aruncat la intamplare intr-un colt, am gasit texul informativ Baimarean distins cu titlul “Intel Technology Expert”.

Reproduc texul:

Baimareanul Denis Repka – managerul unei companii cu prezenta importanta pe piata IT locala si nationala – a primit titlul "Intel Technology Expert".
Aceasta calitate, care ii confera statutul de expert in tehnologia Intel, i s-a acordat pe baza activitatii sale in beneficiul corporatiei Intel si a unor teste caruia Denis Repka a fost supus. Verificarea aptitudinilor sale a vizat backgroundul, modul de integrare a produselor Intel, cunostintele avansate din domeniul IT si in special in privinta tehnologiei Intel. De remarcat ca titlul "Intel Technology Expert" se atribuie unui numar redus de persoane pe plan mondial.

Ma intreb, o persoana care a reusit sa se faca auzita in afara urbei noastre, merita doar 94 de cuvinte? Ma asteptam sa i se acorde un spatiu amplu in publicatie, unde baimarenii l-ar fi putut cunoaste mai bine pe Denis Repka omul, Denis Repka managerul, Denis Repka expertul. De asemenea, ar fi fost de ajutor sa se dedice un scurt material cu informatii despre aceasta onoare de a fi Intel Technology Expert: care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze cineva pentru a-i calca pe urme, cate persoane detin titlul pe plan mondial, de ce numarul lor este atat de scazut s.a.m.d.

Imi displace modul superficial in care a fost tratat respectivul subiect. Orice success/ performanta a conationalilor este un motiv de mandrie si constituie un model pentru ceilalti, mai ales daca persoana in cauza are atuul proximitatii (adica ii intereseaza in mod deosebit pe baimareni, dar si pe cei interesati de IT&C).

Postul de fata nu a fost scris ca o critica, ci ca o observatie putin mai “acida”.

PS: Probabil ca voi reveni cu informatii in zilele urmatoare. Deocamdata, am contactat Press Relations pentru Intel Romania, pentru a cere informatii despre cum si pentru cine se acorda acest titlu de "Expert Intel".

Citit 675 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Ei, daca era Columbeanca, sigur era articol d e o pagina intreaga. :S

Însă tre să te gândeşti că celelalte două articole cu siguranţă sunt copy paste din altă parte, în nici un caz creaţii proprii :P , aşa că cele 94 de cuvinte au fost un adevărat efort :(
01-03-2009 02:27 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 George
Nu-ti ramine decit sa iei reportofonul si aparatul foto si sa faci tu un interviu cu Denis, si sa il pui pe blog.
Ai dreptate, intotdeauna uitam de ce e bun in curtea noastra pentru frivolitati "de afara".
06-03-2009 22:50 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Anonymous
Daca ati cunoaste mai bine pozitia lui Denis Repka la ziarul cu pricina nu ati mai comenta inutil. Poate chiar omul care face subiectul articolului a dorit ca relatarea sa se rezume la un colt de ziar! Terminati cu prostiile, necunoscatorilor!
13-03-2009 00:50 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@ Anonim: Nu cunosc pozitia pe care domnul Denis Repka o are la cotidianul respectiv.

Inteleg ca poate dansul nu a vrut sa faca mare valva. Sa spunem ca domnul Repka doreste sa-si sarbatoreasca in liniste reusita. Insa cateva detalii despre ce si cum a facut dansul ca sa ajunga sa primeasca acest titlu, cateva detalii despre distinctia in sine nu ar fi deranjat pe nimeni.

Dupa cum am precizat in textul postat, poate sunt in zona tineri care doresc sa stie mai multe despre subiectul respectiv, pentru ca este, pana la urma, un lucru important; e vorba de munca si roadele acesteia.
13-03-2009 17:02 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 cip
trebuia scris un almanah intreg. de ce nu editezi un ziar daca te pricepi cat trebuie sa aiba un articol?
17-03-2009 02:47 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi