Sâmbătă, 08 August 2009 23:55

Paralelism și niciodată intersectare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mi-am adus aminte, acum la final de saptamana, de o emisiune pe care am vazut-o luni dimineata. Este vorba de celebra DW (Deutsche Welle) care merge pe B1 TV. Intre altele: mita in sistemul sanitar romanesc - de la cel mai mic, pana la cel mai mare, de la o amarata de asistenta care nu-ti schimba bandajul decat daca o "imbunezi", pana la medicul care nu-ti face o operatie decat daca il "umfli" (si nu cu pumni si palme, cum ar proceda unii dintre noi, pentru modul in care acestia se comporta) -, faptul ca pacientii isi cumpara pana si siringile sau tifonul. Urmatorul segment al emisiunii: Serviciul de Ambulanta Italian. Pentru ca paramedicii/ medicii sa ajunga la toti pacientii intr-un timp optim, chiar acolo unde masina Ambulantei nu poate patrunde (alei inguste, parcuri etc.) si-au dotat o parte din oameni cu biciclete. Fiecare om are o bicicleta si o trusa de urgenta/ prim ajutor.
Mai trebuie sa adaug ceva? Cuvintele sunt de prisos.

Citit 707 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Din pacate acuma nemtii au ramas cu impresia ca in Romania toti medicii sunt naspa si in Italia sunt toti extraordinari.

Sunt sigur ca si italienii au lepadaturile lor, asa cum le avem soi noi pe ale noastre.

Stiu ca la noi inca este problema asta dar :
1. Cei care nu conditioneaza actul medical de un plocon sunt mult mai multi decat cei care cer.
2. Este o diferenta uriasa intre cel care conditioneaza actul medical de o suma de bani si cel care nu cere dar totusi primeste dup-aia un plocon de la pacient. Aici mai exista si chestia aia ca daca medicul nu vrea sa primeasca pacientul se simte jignit sau isi face griji ca medicul nu l-a tratat bine, sau ca sansele lui de vindecare sunt proaste.

:D
24-08-2009 13:50 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi