Duminică, 22 Februarie 2009 16:45

Predicții Oscar 2009

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Anul acesta am reusit sa vad majoritatea filmelor nominalizate la diferite categorii ale Premiilor Americane de Film (Oscar). Multe dintre ele reusite (Frost/ Nixon, The Curious Case of Benjamin Button, Milk, Changeling), altele putin plictisitoare (In Bruges, Frozen River, The Visitor), dar toate cu adevarate povesti de viata, de iubire, de pervertire a sufletului ori moralizatoare.

Filmele pe care nu am apucat sa le vad, din cauze obiective (lipsa timp, lipsa filme) sunt cele de la categoriile "Cel mai bun documentar de lung metraj", "Cel mai bun documentar de scurt-metraj", "Cel mai bun film live action", "Cel mai bun film strain".

Iata predictiile mele pentru seara magica a Oscarurilor, cea de-a 81 editie:

ACTOR IN ROL PRINCIPAL:

Richard Jenkins in The Visitor
Frank Langella in Frost/Nixon
Sean Penn in Milk
Brad Pitt in The Curious Case of Benjamin Button
Mickey Rourke in The Wrestler

Alegerea mea este Frank Langella, pentru Frost/ Nixon: a jucat formidabil, iar cine a vazut interviul real dintre jurnalistul David Frost si fostul presedinte american Richard Nixon, este de acord cu mine!

 
 
 

ACTOR IN ROL SECUNDAR:

Josh Brolin in Milk
Robert Downey Jr. in Tropic Thunder
Philip Seymour Hoffman in Doubt
Heath Ledger in The Dark Knight
Michael Shannon in Revolutionary Road

Spun Heath Ledger, pentru interpretarea magistrala a personajului negativ Joker, in fimul The Dark Night. De asemenea, banuiesc ca ii va fi acordat un Oscar postum pentru ca Academia este presata de fani si de jurnalisti din intreaga lume, care vor neaparat sa-l omagieze pe Heath pentru ultimul mare rol.

 
 


ACTRITA IN ROL PRINCIPAL:

Anne Hathaway in Rachel Getting Married
Angelina Jolie in Changeling
Melissa Leo in Frozen River
Meryl Streep in Doubt
Kate Winslet in The Reader

Kate Winslet este un pariu sigur. Nominalizata de sase ori la prestigioasele premii, nu a castigat niciodata statueta. Rolul din The Reader - o femeie analfabeta, rece si distanta, fost gardian in lagarele naziste, care traieste o poveste de dragoste cu un tanar elev licean - dovedeste inca o data talentul actritei britanice.

 
ACTRITA IN ROL SECUNDAR:

Amy Adams in Doubt
Penélope Cruz in Vicky Cristina Barcelona
Viola Davis in Doubt
Taraji P. Henson in The Curious Case of Benjamin Button
Marisa Tomei in The Wrestler

Sper sa castige Taraji P. Henson, interpreta mamei adoptive a lui Benjamin Button, in pelicula The Curious Case of Benjamin Button. Este o actrita foarte talentata, care s-a facut remarcata atat cu rolul din serialul The Division, cat si cu aportul vocii ei la cantecul castigator al Premiilor Oscar editia 2006, Hard Out Here for a Pimp, interpretat de Three 6 Mafia.

 
SCENARIU ORIGINAL:

Courtney Hunt, Frozen River
Mike Leigh, Happy-Go-Lucky
Martin McDonagh, In Bruges
Dustin Lance Black, Milk
Andrew Stanton si Jim Reardon, Wall-e

Andrew Stanton si Jim Reardon, pentru Wall-e. Impresionant ce au reusit sa creeze cei de la Pixar! O poveste care incalzeste inimile tuturor. Problema ecologica transpusa astfel incat si cei mici sa intelaga cat este de important sa economisim resursele planetei si sa pastram mediul incojurator curat.

 
 


SCENARIU ADAPTAT:

Eric Roth si Robin Swicord, The Curious Case of Benjamin Button
John Patrick Shanley, Doubt
Peter Morgan, Frost/Nixon
David Hare, The Reader
Simon Beaufoy, Slumdog Millionaire

Eric Roth si Robin Swicord, pentru The Curious Case of Benjamin Button. Au creat o poveste cinematografica impresionanta, dintr-o poveste literara care poate ar fi ramans in obscuritate.

REGIZOR:

David Fincher pentru The Curious Case of Benjamin Button
Ron Howard pentru Frost/ Nixon
Gus Van Sant pentru Milk
Stephen Daldry pentru The Reader
Danny Boyle pentru Slumdog Millionaire

Gus Van Sant, regizorul filmului biografic Milk. Pentru ca a avut curajul sa arate partea cruda a unei societati nu foarte indepartate, care clocotea a rasism si discriminare.

 
 


FILM DE ANIMATIE:

Bolt
King Fu Panda
Wall-e

Wall-e fara doar si poate.

FILM STRAIN:

The Baader Meinhof Complex, Germania
The Class, Franta
Departures, Japonia
Revanche, Austria
Waltz with Bashir, Israel

Waltz with Bashir, Israel. Nu l-am vazut, insa ii acord cele mai mari sanse datorita conjuncturii social-politice de astazi, si anume conflictuil Israel-Gaza.

 

FILM AL ANULUI (vor fi onorati producatorii):

The Curious Case of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire. Inchipuiti-va ca un film low-buget, care trebuia sa sara peste difuzarea in cinematografe si sa se lanseze direct pe DVD a ajuns sa fie nominalizat la categoria Cel mai bun film al anului! Popolaritatea acestei pelicule se datoreaza simplitatii povestii, care nu e nici pe departe un basm de dragoste indian, ci o lupta dura pentru supravietuire, dreptate si iubire.

Citit 667 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi