Duminică, 15 Noiembrie 2009 00:21

RATB & "Dirty Dancing"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
De cand cu SuperBlog-ul, parca nu mai am timp sa postez articole inafara concursului. Oh well, orice are un pret.
*
Stiati ca in Bucuresti, doamnele/ domnisoarele care vand bilete RATB habar nu au unde se situaza Bulevardul Expozitiei, Universitatea Romano-Americana sau Hotelul Pullman (Sofitel)? Nici macar nu dispun de o foaie cu traseele autobuzelor care trec prin statia aferenta casei de bilete... Probabil ca ele sunt puse doar sa comercializele acele mici biletele si cartelute, si nu sa raspunda intrebarilor impertinente de genul: "Se ajunge cu busul 105 la Universitatea Romano-Americana?" Serviciul info al RATB este inexistent. Mi-e mila de turistii straini care doresc o calatorie cu mirificele autobuze umplute de batrani ale RATB, cred ca vanzatoarele nu stiu o boaba de engleza sau alta limba de circulatie internationala.
*
Am vazut astazi una dintre putinele emisiuni "normale", "sanatoase", "de divertisment", "educative" la Antena 2. Editia aceasta a talk-showului Dincolo de aparente a fost dedicata regretatului actor Patrick Swayze. Invitat special, doamna Irina Margareta Nistor. Emisiunea a fost una pertinenta, plina de informatii despre viata lui Patrick Swayze si despre filmele in care a jucat.

Dat fiind faptul ca Dirty Dancing este si va fi mereu filmul meu preferat, sunt la curent cu o groaza de date despre making of-ul peliculei, coloana sonora etc., de aceea imi permit sa o contrazic pe doamna Nistor, care a declarat ca "toate piesele din film sunt din anii '80." Afirmatia nu este adevarata, si o ureche bine antrenata poate distinge cu usurinta stilurile muzicale ale diferitelor decade. In afara de "I've Had the Time of My Life" - Bill Medlley & Jennifer Warnes, "She's Like the Wind" - Patrick Swayze, "Hungry Eyes" - Eric Carmen, "You Don't Own Me" - The Blow Monkies, "Overload" - Zappacosta, "Where Are You Tonight" -Tom Johnson (toate anii '80), "Yes" - Merry Clayon (posibil anii '70 sau '80), restul de 13 piese sunt fie din anii '50, fie din anii '60, deci specifice perioadei in care se petrece actiunea filmului (in vara lui 1963, inainte de asasinarea lui J.F.K.).

Va las cu una dintre melodiile mele preferate de pe soundtrack-ul Dirty Dancing, si anume "Do You Love Me", interpretata de The Cuntours in 1962.

Scena din film aferenta piesei o puteti vedea aici.

Citit 609 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Media

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi