Miercuri, 02 Februarie 2011 17:10

Un suc, un cocktail...

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
LemonadeO vorbă înțeleaptă din vechime spune "Clientul nostru, stăpânul nostru", însă de cele mai multe ori, când ajungi să îți exerciți dreptul natural de a invoca această cugetare, vei primi priviri dezaprobatoare de la cei care îți oferă anumite servicii.

Pornind de aici, vreau să vă povestesc despre ce nu îmi place în baruri / pub-uri / restaurante în materie de servire a băuturilor. În primul rând, nu suport să mi se pună paiul direct în sticla/ paharul de suc. Cele mai multe localuri păstrează paiele într-o cutie sau pahar mare, care stă undeva pe tejghea sau pe un raft, neacoperită, unde paiele se umplu de praf, unde sunt expuse muștelor, țânțarilor sau păianjenilor. De multe ori mi s-a întâmplat să mi se ofere paie care înăuntru erau negre de murdărie… În schimb, dacă paiele sunt ambalate individual, nu am nicio scârbă în a mă servi cu unul.
În al doilea rând, dacă sunt servită cu suc, mă aștept să îl beau în pahar de suc, nu în pahar de vin! Dacă sunt servită cu Irish Coffee, doresc o cană specială sau pahar special, nu cel pentru gin tonic și așa mai departe.

Vara, de fiecare dată când îmi cumpăr ceva de băut în cutiile acelea mari de plastic, acoperite, cer să nu pună gheață. Am avut odată neplăcerea de a constata că paharul era umplut trei sferturi cu gheață și un sfert cu băutura pentru care plătisem de fapt. Așa că, de atunci, am pretenția să mi se umple tot paharul cu suc / apă minerală (oricum e rece) și să sar peste partea cu gheața.

Chelnerii sau ospătarii care habar nu au ce vând. Cu Mountain Dew am întâmpinat cele mai multe probleme. Eu: "Aș dori un Mountain Dew." Chelnerița: "… ?!" Eu (nerăbdătoare): "Mountain Dew… ?" Chelnerița: "Nu avem așa ceva!" Eu (enervată): "Dar este în frigiderul din spatele dumneavoastră!" Chelnerița (cu o scuză cusută cu ață albă): "Ah, mă scuzați, sunt nouă / nu am știut că avem / sunt picată de pe Marte!" Altă pățanie, tot cu MD. Eu: "Un Sprite, vă rog!" Chelnerul: "Nu servim decât din gama Pepsi." Eu: "Atunci dați-mi un Mountain Dew, vă rog". Chelnerul: "Dar nu servim decât din gama Pepsi". Eu: "Mountain Dew e din gama Pepsi!!!"

Ar fi multe de povestit. Cert e că dacă nu îmi place cum sunt servită, nu mai calc repede pragul acelui local. Nu cred că am pretenții exagerate. La urma-urmei, sunt o grămadă de pub-uri și terase, măcar unul din ele trebuie să aibă o servire ireproșabilă…
Citit 879 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 VirtualKid
As mai pune in lista si stuchitul din pahar, atunci cand te stie ca lasi bacsis mic.
02-02-2011 21:31 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
Nu intotdeauna las bacsis. Dar mi s-a intamplat opusul a ce zici tu, adica primisem un Cuba Libre inecat in alcool, cu niste Coca-Cola pe acolo pus pentru culoare... :)
02-02-2011 21:39 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Faza cu gama pepsi e prea tare. asta da mo(n)stra de prostie! :))
04-02-2011 03:36 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi