Vineri, 18 Februarie 2011 23:23

Bijuterii sclipitoare şi un interviu inedit

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Suntem în epoca lui web 2.0 (o expresie atât de uzată, încât face parte din limbajul de lemn al bloggerilor, experților în social media, programatorilor, jurnaliștilor ș.a.md.) și era normal să găsesc un sinonim pentru "window-shopping", datorită numeroaselor magazine online care-și au expusă marfa în sediul virtual al Internetului. Așa că pe Internet eu fac "display shopping", și asta destul de des.

În periplul meu prin lumea online, am văzut destule magazine care comercializează accesorii, în special bijuterii. Le prefer pe cele hand made, artizanale, făcute de persoane cu har și talent, în spatele cărora nu se ascunde o mega-corporație. Problema la unele produse de acest fel este modul în care sunt realizate. Am trecut de mult de vârsta adolescenței, în care mai era acceptabil să-mi pun în urechi cercei-cornete de înghețată sau să port broșe-cățeluși; de asemenea, nu îmi sunt plăcute ochilor nici bijuteriile realizare din polimer, dar cu aspect de plastilină veche, pe care parcă le-au modelat copii de școală primară.
Este dificil să găsesc bijuterii de calitate într-un munte de articole kitschoase, forțat-trendy, unde alăturările de pisicuțe, cranii și bomboane sunt la ordinea zilei în diverse coliere și cercei. Dar… acum câteva săptămâni, am dat din întâmplare peste un banner al site-ului de bijuterii Charm de Paris. Am fost atrasă de numele acestuia (!) și mi-am zis să sau un click, să văd despre ce este vorba…

Accesoriile Charm de Paris m-au impresionat pe loc. Sunt atât de delicate, de frumoase, de sclipitoare, încât mi-au furat privirile și am zăbovit un timp îndelungat pe site. Unele produse sunt din argint, altele sunt realizate din perle, au drept accent o camee sau cristale Swarovski veritabile, iar absolut toate produsele sunt realizate dintr-un aliaj care nu conține nichel, deci nu se înnegresc (astfel, bijuteriile se păstrează o viață întreagă fără a se degrada și fără a lăsa urme pe pielea celor care le poartă).

Iulia DrinceanuÎn continuare, vă invit să citiți primul interviu publicat pe acest site, un interviu care are ca personaj central creatoarea accesoriilor "charmante" - cum ea însăși se exprimă - , Iulia Drinceanu, din Timișoara.

Prezintă-te în câteva fraze, pentru ca cititorii să cunoască artistul din spatele creațiilor.

"Artist"… este un cuvânt prea măreţ pentru a mă descrie. Prefer să cred că sunt o persoană îndrăgostită de arta frumosului şi tot ceea ce înseamnă creativitate. Sunt o fire boemă, romantică, îmi place să visez, dar în acelaşi timp pot fi şi foarte raţională şi cu picioarele pe pământ. Sunt rareori pretenţioasă, iar starea mea emoţională e în general echilibrată, realistă şi plăcută. Oamenii sunt atraşi de atitudinea mea directă, deschisă.

Recunosc că sunt una dintre persoanele norocoase, care şi-au descoperit talentul, şi care prin munca lor reuşesc să aducă zâmbetul pe faţa celor din jur. Tocmai acest lucru mă motivează să merg mai departe cu ceea ce fac, dorind mereu să creez bijuterii şi accesorii cât mai frumoase, pentru cei care îmi apreciază munca.

Îmi place să îmi petrec timpul alături de cei dragi si să ascult muzica Carlei Bruni, ador Parisul, florile mele preferate sunt freziile şi bujorii. Alături de Charm de Paris, hobby-urile mele sunt fotografia şi călătoriile. Mereu am fost fascinata de alte culturi şi mi-am dorit să cunosc cât mai multe lucruri şi să pot vedea diverse colţuri ale lumii. Fotografiile înseamnă câteodată mai mult decât o mie de cuvinte şi ne ajută să păstram aproape diverse clipe din viaţa noastră.

Bronte 1Care a fost momentul când ai hotărât ca hobby-ul să se transforme în carieră (dacă ai avut un astfel de moment)?

Totul a început dintr-o joacă mai mult. Am primit un cadou foarte interesant de la o prietenă: un set de creaţie pentru bijuterii, şi de acolo a început totul. Mai întâi am realizat câteva bijuterii şi accesorii pentru mine şi apoi am observat că prietenele mele erau foarte entuziasmate de rezultate şi îşi doreau şi ele aşa ceva… şi am început astfel să creez şi pentru alţii. Creativitatea a fost mereu un punct forte pentru mine şi datorită ei am reuşit să îmi dezvolt această pasiune pentru bijuterii şi accesorii.

Nu pot spune că Charm de Paris reprezintă pentru mine o carieră în momentul de faţă, ci reprezintă pasiunea pentru bijuterii şi accesorii, bucuria că pot aduce zâmbetul pe fața multor femei cu ajutorul creaţiilor mele în care de fiecare dată investesc muncă şi dragoste.

Charm de Paris Atelier Cum a luat naştere conceptul Charm de Paris?

Charm de Paris vorbeşte despre mine şi pasiunea mea pentru bijuterii. Ca orice femeie, am fost mereu fascinată de strălucirea şi eleganţa bijuteriilor şi mă bucur că mi s-a ivit această ocazie de a realiza eu însămi aceste minunăţii.

De ce tocmai Charm de Paris? Pentru că sunt îndrăgostită de Paris şi tot ceea ce înseamnă charmul parisian. Mereu mi-am dorit ca prin bijuteriile Charm de Paris, doamnele sau domnişoarele care apelează la mine să aibă o apariţie plină de graţie, eleganţă, foarte chic.

Cercei si bratara cu perle Swarovski violet By Charm de ParisLucrezi singură sau ai pe lângă tine colaboratori şi asistenţi?

Fiind abia la început de drum, mă ocup singură de realizarea bijuteriilor și accesoriilor charmante. Îmi aleg materiile prime în funcție de comenzile primite și de rezultatele dorite din partea prietenelor Charm de Paris. Mă bucur de fiecare dată când o clientă Charm de Paris îmi trimite un mesaj de mulțumire sau poze cu ținuta completată de creațiile mele.

Încerc mereu să le ajut să facă dintr-o ținută obișnuită una extraordinară, care să le pună în valoare frumusețea chipului, sa le scoată în evidență culoarea ochilor și care să întregească ținuta aleasă de fiecare.

Charm de Paris Atelier 2Cât timp, îţi ia, în medie, manopera la o singură bijuterie / la un set de bijuterii?

Depinde foarte mult de complexitatea bijuteriei... Nu pot spune că am o perioadă anume prestabilită pentru realizarea unei bijuterii. De fiecare dată când realizez o bijuterie, încerc să mă consult cu clienta şi să ajungem la un rezultat care sa o mulţumească. Pentru fiecare bijuterie sau accesoriu în parte, depun aceeaşi dragoste şi pasiune; mă bucur nespus dacă la sfârşit clienta este fericită şi obţinem rezultatul dorit. Fiecare bijuterie are povestea ei şi încerc să surprind prin creaţii măcar o bucăţică din personalitatea şi stilul persoanei care apelează la mine.

Desenezi înainte schiţa bijuteriei sau faci totul din minte, în funcție de inspiraţia de moment?

Uneori îmi fac o schiţă în funcţie de ceea ce îşi dorește fiecare, dar de cele mai multe ori îmi place sa mă aşez la masa de lucru şi să mă las purtată de val, ţinând cont de ceea ce doresc să realizez. Îmi place să combin cristale de nuanţe diferite, să îmi aleg materialele astfel încât la final să obţin o bijuterie sau un accesoriu care să sublinieze frumuseţea şi gingăşia feminină.

Tresor Vintage Rose 1Unele bijuterii sunt accesorizate cu obiecte vintage, cum e cazul unui medalion din lemn, pictat manual de un artist rus. Obişnuieşti să colinzi magazinele vintage sau de antichități pentru a găsi cele mai potrivite elemente pentru bijuterii?

Obiectele vintage ocupă un loc anume. Sunt foarte speciale şi emană nostalgia şi frumusețea timpului trecut. Am câteva obiecte mai vechi primite de la mama şi bunica, care îmi trezesc amintiri plăcute de fiecare dată când le privesc. Prin intermediul lor se transmit sentimente, gânduri de-a lungul generaţiilor. De exemplu, un inel de logodnă care este transmis de-a lungul timpului de la o generaţie la alta, subliniază dragostea trăită de fiecare la momentul acela.

Îmi plac obiectele vintage şi ador să aduc în colecţiile Charm de Paris şi aceea nostalgie a timpurilor trecute cu eleganţa lor. Colecţia Tresor este cea care cuprinde aceste bijuterii şi accesorii vintage.

Căror categorii de femei li se adresează bijuteriile create de tine?

Nu am o categorie stabilită sau un public ţintă. Charm de Paris se adresează acelor femei care doresc să îşi completeze o ţinută chic şi elegantă, acelora care apreciază bijuteriile şi le consideră mai mult decât un accesoriu sau o parte dintr-o ţinută.

Bijuteriile trebuie să fie sarea şi piperul ţinutei noastre, acel element care poate transforma o ţinută din "ordinary" în "extraordinary". Îmi face plăcere să realizez atât bijuterii cu accente vintage, dar şi bijuterii clasice, cu perle şi camee, sau cu influenţe moderne, folosind cristale de diverse dimensiuni şi nuanţe puternice.

Bijuterii cu cristale Swarovski Cercei mireasa si butoni ginere cu cristale swarovskiTe rog să menționezi câteva dintre produsele preferate, din tot ceea ce ai creat până acum.

Pentru mine, toate sunt speciale şi au o valoare sentimentală. Depun aceeaşi pasiune şi dragoste în realizarea lor. Fiecare bijuterie sau accesoriu îmi trezeşte o amintire plăcută, ascunzând în spate o poveste. Mă bucur că prin intermediul bijuteriilor sau accesoriilor Charm de Paris am fost alături de clientele – şi totodată prietenele – mele în cele mai frumoase momente din viață.

Sunt foarte mândră că începând de anul trecut am lansat colecţia La Voilette şi am avut parte de mirese frumoase, foarte diferite ca stil. A fost interesant să le descopăr pe fiecare şi să realizez bijuteriile şi accesoriile potrivite pentru ziua cea mare. M-am bucurat enorm că le-am ajutat şi alături de fiecare în parte am retrăit emoţiile pregătirilor de nuntă, bucuria şi fericirea din acele clipe speciale.

Acesta este avantajul muncii mele şi mă bucură nespus să ştiu că pot face fericită o femeie care apelează la Charm de Paris, că pot aduce zâmbetul pe buze.

© Toate drepturile asupra fotografiilor aparțin site-ului Charm de Paris.
Citit 723 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Tweets that mention Bijuterii sclipitoare si un interviu inedit | CharmBracelet -- Topsy.com
[...] This post was mentioned on Twitter by Alexandra Verzes, Alexandra Verzes. Alexandra Verzes said: #Peblog ----> Bijuterii sclipitoare si un interviu inedit http://tinyurl.com/4mbwxmt [...]
19-02-2011 15:09 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Absolut fabuloase!
19-02-2011 19:03 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Kris
Felicitari pentru interviu! Desi te citesc de ceva vreme, inca nu am avut curajul sa iti comentez la articole (sunt mai rusinoasa din fire)... am o slabiciune pentru bijuterii si mi-am zis ca trebuie sa imi exprim parerea. Am intrat pe site-ul Charm de Paris si am ramas cu adevarat fermecata. Bijuteriile sunt superbe, imi place la nebunie imbinarea dintre vechi, nou, perle, cristale... Cred ca voi deveni o clienta fidela a magazinului. :)
09-03-2011 17:28 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
Kris, multumesc. Te mai astept cu pareri, critici, opinii!
10-03-2011 09:54 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia
A fost o adevarata placere sa raspund la intrebarile Alexandrei! Foarte personale si interesante.
Va multumesc pentru aprecieri si va stept la o cafe-au-lait pe Charm de Paris!

xoxox
Iulia
14-03-2011 03:23 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi