Luni, 22 Decembrie 2008 00:32

X M a s K i t s c h

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
FANTOMELE CRĂCIUNULUI TRECUT, FANTOMELE CRĂCIUNULUI PREZENT

Cât de tristă e atmosfera de sărbători când magaziele sunt pline-ochi cu decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, care parcă sunt făcute de "Thriller, Horror & Co."!

Ingeraşi din ceramică cu aripile de pene şi puf, sepcute de Moş cu luminiţe, ornamente de brad emo în alb, negru şi roz (mai degraba un moft de "designer cu pretenţii" decât o dorinţă a omului simplu), Moş Crăciuni căţărători, câte 2-3 pe funie (eu ştiam că Moşul e unul singur!?) având costum din fas portocaliu, suport de din plastic, pentru Hanukkah, cu becuri în loc de lumânări, lumânări de Crăciun cu aromă "oceanica" (?!), podoabe de pom realizate dintr-un plastic moale, asemeni cauciucului, şi stropite ici-colo cu sclipici care se ia pe mâini (uite sclipiciul, nu e sclipiciul!) şi lista poate continua, dar tastatura laptopului nu mai rezistă la asemenea grozăvii. Cei care nu vor să înţeleagă că less is more - fără atatea paiete, pene şi glitter - o fac fie din snobism, fie din lipsă de educaţie...
Unde sunt globurile din trecut? Frumoase, gingaşe, colorate... din sticlă, vopsite şi decorate manual, care spun poveşti, te plimbă în lumea magică a unui Crăciun de cristal? Unde este adevăratul spirit al sărbătorii, scutit de îmbulzeală de la hypermarket, de cozile de casele de marcat, de oameni care nu au în vocabular decât "Craciun super!", "Zăpada e super!", "Se schiază super!"? Unde este atmosfera din colinde, cu mama care spune poveşti copiilor când afară ninge? Unde sunt castanele care se prăjesc la foc încins, în timp ce se cantă colinde?

Au fost oare vreodată?
Citit 722 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Apropos de "Zapada e Super". Reportaj aseara la stiri despre ninsoarea din Brasov si cum toti erau pe partie in Poiana. La intrebarile reporteritei toti raspundeau "E super" "Zapada e super" "Totul e super"

Apoi e intrebata o fetita :
"Cum e?" (n.r.: aici in Poiana/pe partie)
"Rece"
"Si zapada?"
"si ea"

Asa de haioasa a fost :D


Referitor la decoratiuni si alea alea.... e intr-adevar trist, dar pana la urma sunt oameni care in lipsa de ceva mai bun, vor cumpara si prostiile alea.

Totusi am vazut si globuri faine, ca pe vremuri, culori frumoase, ornamente frumoase, atat la Nobila Casa cat si in Bamboo. ;)
22-12-2008 13:11 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Dan Pop
Eu zic ca, fara sa fiu ironic, e bine si asa. Am observat ca, in ultimii 2-3 ani, parca tot ce e legat de Craciun devine din ce in ce mai putin ... Craciunul tinde sa devina o zi obisnuita, o zi libera, dar obisnuita ... fara acea atmosfera distincta ... sper sa nu se decoloreze odata cu trecerea anilor.
25-12-2008 15:49 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi