Vineri, 20 August 2010 00:44

BLOGWARS - Tema 1

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Raport prima temă: "Alege modelul de portabil (laptop sau netbook) produs de către ASUS, pe care îl consideri potrivit pe măsura cerinţelor tale. Răspunde practic la întrebarea «Ce portabil ASUS ţi se potriveşte?» şi argumentează răspunsul în cadrul unui articol." 

PLAJĂ, BUNGALOW, IDEI ŞI ASUS SEASHELL  
Suprinzător, ambarcaţiunea a ancorat lângă plajă, nu în port, aşa cum mă aşteptam. Drumul către bungalow-uri – drept şi apoi în urcuş lin – a durat cam 30 de minute. La destinaţie, mă aştepta un bungalow nu foarte mare, din bambus solid împletit, pe o pajişte de iarbă înaltă. Înăuntru, mobila, din acelaşi material împletit, emana o senzaţie de relaxare totală. Singurele elemente care aminteau de civilizaţia modernă erau frigiderul, becurile din dormitor şi baie, şi o priză stingher poziţionată lângă pat.

În dimineaţa următoare, mi-am pregătit rucsacul –  apă, o pătură, aparatul foto şi micul meu Asus Eee PC Seashell 1008HA, care m-a însoţit din raţiuni ergonomice (cântăreşte doar 1.1 kg). Ştiam că urmează o săptămână de cutreierări ale insulei şi voiam neapărat să găsesc locurile perfecte unde să lucrez la cartea mea. Cu rucsacul în spate, am pornit către plajă. Cu puţin înainte de simţi nisipul sub picioare, am observat un drum pietros, nu foarte abrupt, care ducea către munte. Am început să urc, deşi nu sunt o mare fană a căţărărilor. În câteva minute am ajuns pe o stâncă golaşă, de unde puteam vedea o bună parte din plajă, dar mai ales... poleiala de turcoaz a oceanului. M-am aşezat, mulţumită, cu faţa către deschiderea apei, şi am început să tastez, frenetic, pe Seashell-ul meu.

ASUS Black 1008HA SeaShellCuvintele s-au prefăcut în paragrafe lungi, iar în curând, ecranul cu diagonala de 10.1 inch a devenit oglinda către gândurile mele. Am luat o pauză pentru a fotografia peisajul de vis care mă înconjura, după care am scos cardul din aparat, l-am introdus în slotul SD şi am salvat pozele în netbook, ca măsură de precauţie. Rezoluţia netbook-ului, de 1024 X 600 pixeli mi-a permis să trec în revistă fără probleme instantaneele luate; ador mouse-ul încorporat, uşurinţa cu care pot lucra cu el, zoom-ul pe modelul de touch-screen (cu 2 degete)! După o vreme, am reluat şirul ideilor... şi aşa au trecut mai bine de patru ore, însă bateria Li-polymer cu 3 celule continua să se încăpăţâneze să reziste. Am salvat tot ce scrisesem pe stick-ul ataşat la unul dintre cele 2 porturi USB.

Am coborât cu grijă de pe munte. Soarele ardea puternic, iar eu abia aşteptam să ajung la bungalow. Către seară, am ajuns la singurul local cu wireless de pe insulă, unde am trimis câteva e-mail-uri, am pornit webcam-ul de 1.3 megapixeli, microfonul şi am schimbat impresii cu familia, impresionată de exotismul locului în care mă aflam. Mai târziu, în cameră, m-am uitat la serialul meu preferat, de care nu m-am putut despărţi nici măcar în vacanţă. În fond, ocupa doar 60 de GB din cei 250 de GB pe care îi am la dispoziţie, nemaipunând la socoteală cei 500 de GB (!!!) de WebStorage dăruiţi de ASUS clienţilor

Cândva în noapte, am adormit cu netbook-ul alături, în zgomotele animalelor insulare, dar şi a valurilor care se spărgeau, înfundat, de stâncile munţilor ce traversează micul refugiu paradisiac.

Acest articol a fost scris pentru prima etapă a concursului BLOGWARS. Mai multe detalii, aici. Lexa over and out.

Citit 849 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
Bine bine, si pozele unde sunt? Te-ai tot laudat ca ai facut poze cu peisajul si ca le-ai transferat pe laptop si niciuna... niciuna :((

Foarte fain prezentate caracteristicile produsului, de-abia la final mi-am dat seama cate detalii tehnice ai inserat de fapt in poveste.

Fingers crossed;)
20-08-2010 01:32 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Mihai: Multumesc Mihai! Mi-a fost frica de faptul ca nu stiam unde o sa ma opresc. As mai fi avut o multime de idei!!!

Eh, pozele... sunt la locul lor, in micul Seashell. ;)
20-08-2010 01:35 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Nora Vaum
Frumoasa prezentare. Mi-a placut si mie mult micul seashell cand ti l-am vazut. Sper sa te vad printre cei 10.
20-08-2010 01:38 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Nora Vaum: Multumesc. Iti intorc urarea!
20-08-2010 01:41 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Hehe, ăsta micul face ravagii :D
Cum ziceam, girl power:D Ole!
20-08-2010 01:49 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: Spice up your life, nu? ;)

"Buturuga mica rastoarna carul mare"... In cazul de fata, noi stim cum sta treaba!
20-08-2010 02:06 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Green
Scrii foarte frumos, fluent, clar, ideile nu se pierd pe drum, îmi place!
20-08-2010 18:37 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Dannielph
Am mai citit un articol tot pentru blogwars despre un notebook asemanator. Aceste amintiri sunt fictive?
22-08-2010 21:20 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Bogdan MoneyWatch
Mobilitate, autonomie, fantezie... ai reusit sa transmiti ideea de LIBERTATE pe care ne-o ofera acest pitic frumos al zilelor noastre. Pentru libertate, dar si performanta la superlativ, recomand cu racoare (ca de caldura suntem satui) gama ASUS UL. Vine cu costum de baie inclus, si sezlong virtual (in cadrul acelor 500 Gb de stocare), astfel incat poate face plaja toata ziua cu acest junior promitator.

Succes!
24-08-2010 20:28 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Green: Multumesc pentru apreciere.
@Dannielph: Da, sunt amintiri fictive. Insa parca le-am trait aievea.
@Bogdan MoneyWatch: Bine te-am regasit! Multumesc pentru comentariul tau, imi face placere faptul ca imi mai vizitezi blogul din cand in cand.
25-08-2010 01:29 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi