Joi, 26 August 2010 17:54

BLOGWARS - Tema 2

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
ÎN SPIONAJ SE POARTĂ TECHNO-CHIC

ASUS Eee PC Karim RashidRaport a doua temă:
Dincolo de utilitatea unui astfel de netbook, scrie un POST despre EeePC Colecţia Karim Rashid, punctând aspectele care ţin de design - de la materiale, la forma aparte şi la statutul conferit utilizatorului. Descrie acele momente când consideri că designul exterior al unui portabil este la fel important ca şi funcţionalitatea lui.
Telefoanele sunau încontinuu în Agenţie. Oamenii forfoteau de colo-colo, cu mii de foi în mână, cu computerele în braţe. Criza se adâncea de la minut la minut. Trebuiau să recupereze acele date neapărat!

L. se ridică de la birou, simţind că urmează să facă ceva important. După un scurt briefing, i se confirmă: în acea zi va face trecerea de la un simplu funcţionar în spionaj la agent de teren cu autorizare de securitate de cel mai înalt nivel. „Era şi timpul, doar am trecut toate testele posibile!”, gândi ea, satisfăcută.

Singurul lucru care o speria era faptul că nu avea niciun ajutor alături, trebuind să se descurce pe cont propriu. În timp ce îşi punea casca în ureche, şeful îi înmână o mică valijoară neagră, şoptindu-i: "ASUS Eee PC". L. încuviinţă. Ştia ca va trebui să se bazele în totalitate pe micul computer.

În elicopter puse la punct toate detaliile planului de acţiune. Seara se lăsă, greioaie, peste oraşul aglomerat. Elicopterul ateriză pe unul dintre zgârie-norii din centru. L., camuflată în negru, nu întâmpină probleme în a se refugia pe acoperiş, într-un loc ferit.

Coborî pe scări, intră în holul întunecat şi încercă uşa care ducea către sala unde va avea loc expoziţia de cristale. Mâna îi tremura în timp ce forma codul de acces. După mai multe ratări, reuşi. Pătrunse în încăpere şi căută, printre miile de cristale, cipul cu informaţiile secrete. Între candelabre şi vaze strălucitoare, i se păru că unul dintre cristale nu îşi avea locul acolo. Într-adevăr, nu era un simplu bulgăre sticlos, ci o memorie USB în carcasă de cristal.

Desfăcu valiza şi deschise ASUS Eee PC Seashell 1008P. Spre surprinderea ei, era un model nou, pe care nu-l mai văzuse: Karim Rashid. Porni computerul, introduse stickul într-unul din porturile USB. Copie documentele cu rapiditate, şterse datele de pe stick, aşezându-l apoi la loc, pe raft. Dându-şi seama că există posibilitatea de a fi prinsă, se conectă la reţeaua wireless de Internet din clădire, pe o linie sigură, şi transmise documentele pe contul de WebStorage de la ASUS.

Închise computerul şi ieşi încet din încăpere, încercând să nu fie deconspirată de respiraţia ei agitată. Ajunse din nou pe acoperiş, unde se ascunse până la ivirea zorilor.

Ştiind că nu poate scăpa nevătămată din mâinile agenţilor străini în felul cum era îmbrăcată, traversă bara îngustă de metal până la mijloc, după care ajunsese în corpul B al clădirii, unde se afla un magazin de haine. 

Auzi forfotă la etajele superioare; glasurile furioase ale agenţilor erau din ce în ce mai clare. Descoperiseră că datele de pe stick dispăruseră. L. acţionă rapid şi scoase micul Eee PC din valiză. Apucă de pe rafturi o rochie albă, sandale de culoarea nucului şi o pălărie de paie, se duse în cabina de probă şi îşi schimbă îmbrăcămintea. Ieşi din magazin aproape de recunoscut.

ASUS 1008P Karim RashidDesignul elegant al computerului, cafeniu, cu două straturi – unul inferior, maro-cafeniu cu străluciri aurii, şi unul superior, de lac cauciucat – dădea impresia unei poşete extrem de sofisticate, şi nu a unui computer. Reuşi să se eschiveze printre agenţii de pază, ajungând până aproape de plajă. Mâinile îi erau transpirate, dar datorită stratului superior cauciucat, netbookul nu-i alunecă pe jos.

Pe plajă, L. răsuflă uşurată, privind spre micul ei netbook. Fu recunoscătoare modelului organic Digi-Wave. Liniile ondulate, ce confereau o impresie de mişcare, erau o dovadă a extremei precizii necesare producerii valurilor subtile şi păstrării culorii de la planurile ridicate la şanţurile dintre celulele modelului. Era fin la atingere, nu semăna a computer şi era probabil responsabil de salvarea unei întregi naţiuni de la un război iminent în materie de spionaj.

Acest articol a fost scris pentru prima etapă a concursului BLOGWARS. Pentru detalii despre modelul Karim Rashid, va invit sa dati un click aici. Lexa over and out.
Citit 686 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Iulia Mihai
Clap Clap :)
26-08-2010 17:57 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 zahdiva
008, huh? :P Interesantă poveste!
26-08-2010 23:45 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: Clap back at you!
@zahdiva: Multumesc!
27-08-2010 00:03 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 anetoiu
eu ti-am dat numarul maxim de puncte, felicitari si bafta in continuare :)
29-08-2010 19:07 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@anetoiu: Multumesc mult. :) Ma simt onorata.
29-08-2010 19:10 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 a3urghe
Interesant
felicitari
30-08-2010 04:56 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 SuperBlog 2010 – Etapa XXXVI | CharmBracelet
[...] (Despre noile netbook-uri de lux de la ASUS, din colecţia Karim Rashid am scris la un alt concurs, aici.) [...]
22-11-2010 22:42 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi