Joi, 02 Septembrie 2010 01:52

BLOGWARS - Tema 3

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Raport a treia temă: Trăim într-o eră a consumului. Succesul se măsoară în proprietăţi şi bunuri, munţi de gunoaie şi consum energetic cât mai mare.

ASUS consideră însă că viitorul trebuie să arate altfel. De la tehnicile de fabricaţie moderne ce elimină zeci de materiale nocive din produsele sale, mult dincolo de reglementările în vigoare, trecând prin selecţionarea atentă a furnizorilor ce respectă cele mai stricte norme ecologice şi ajungând în final la produse ce utilizează energia electrică în cel mai eficient mod cu putinţă, ASUS vine în întâmpinarea noastră. Încununarea acestui efort este laptopul ASUS U Bamboo, un laptop îmbrăcat în lemn de bambus.

Scrieţi un articol despre laptopul din bambus, ASUS U Bamboo – U53F, evidenţiind ce tehnologii sau caracteristici ale sale vă pot ajuta să fiţi ecologişti.
QUANTUM LEAP

Vara anului 1956

Undeva, într-un studio de radio, disk jokey-ul tocmai îşi începea programul de seară. Căldura degajată de imensele aparate necesare transmisiunii radio făcea aproape irespirabilă atmosfera din încăpere. Încercând să nu se împiedice în păienjenişul de cabluri electrice, îşi aşeză cu zgomot cana de cafea neagră pe masă, se apropie de microfon, reglă intensitatea sunetului şi deschise transmisiunea. Citi timp 10 minute – cu voce calmă – cele mai importante ştiri ale zilei, având o gramădă de ziare în partea dreaptă a pupitrului, în timp ce partea stângă era împovărată de hârtii pe care disk jokey-ul îşi notase câteva subiecte interesante, pentru a le împărtăşi ascultătorilor.

Pick-up-ul reda un blues din deceniul trecut. Ritmurile line ale melodiei reverberau în fiecare casă aflată pe o întindere de 35 de kilometri... mamele spălau vasele după cină, taţii îşi dădeau cu cremă pantofii pentru ziua următoare, iar copiii citeau cu nesaţ aventurile supereroilor din romanele grafice atât de populare.

Piesa era pe sfârşite când în studio intră în viteză un tânăr cu o geantă imensă în braţe. Revărsă pe jos ultimele noutăţi în materie de muzică – două duzini de discuri de vinil. Disk jokey-ul aduse un al doilea pick-up lângă pupitru, îl cuplă la staţia de transmisie şi făcu rapid o selecţie de 10 single-uri, pe care le aranjă în ordinea stabilită, iar restul le puse pe rafturile care adunaseră deja mii de astfel de bucăţele din plastic. Câteva apăsări de butoane, şi el se auzi din nou pe undele radio, de astă dată cu o voce gravă, modulată. Ritmuri sălbatice de rock’n’roll treziră din inerţie tinerii şi visătorii acelei generaţii...

Vara anului 2010

ASUS BambooPe o plajă, aproape de apa mării, tehnicienii făc ultimele pregătiri pentru transmisiunea radio live. S-au promis o mulţime de suprize, noutăţi şi muzică bună. Mixerul e în poziţie, microfonul la fel... pe pupitrul fragil în aparenţă (din sticlă şi împletituri din lemn exotic) se găseşte, în toată splendoarea sa, aparatul care îi va face transmisia mult mai uşoară DJ-ului: notebook-ul ASUS U Bamboo U53F. Plăcută la atingere, fără a "captura" amprente, carcasa din bambus a laptop-ului aminteşte de vremurile primordiale, de reîntoarcea la natură, la simplitate. Bambusul, având o nuanţă maro-fumurie, nu este tratat excesiv, permiţând ca în timp, lemnul să îşi schimbe culoare şi textura, întocmai ca vinul ce devine mai bun o dată cu trecerea anilor. DJ-ul îşi ocupă locul la pupitru şi îşi aranjează microfonul. Rămâne suprins de cât de uşor este laptopul ASUS Bamboo. Probabil că încă nu a aflat de stratul de aluminiu care îi sporeşte nota ecologică, aluminiul fiind un material reciclabil.

Înteriorul notebookului ascunde procesorul puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM şi un hard disk de 500 GB, din care majoritatea spaţiului este ocupat de melodiile şi informaţiile în format electronic (adio vinil!, adio benzi nereciclabile!). Una dintre aceste melodii umple plaja cu acorduri latino... oamenii de pe plajă dansează pe ritmuri argentiniene. Vocea plăcută a DJ-ului întrerupe melodia anunţând un interviu live, prin videoconferinţă, cu cel mai ascultat star pop al momentului. Pe ecranul HD – cu diagonala de 15,6", iluminat prin tehnologie LED, economisind astfel energie – apare chipul perfect al vedetei. Interviul durează nu mai mult de 20 de minute. În tot acest timp, DJ-ul face multitasking, primind un şir lung  de întrebări pentru star, via diverse reţele sociale.

Interviul se termină, iar la microfon se prezintă ştirile. DJ-ul profită de pauză şi copiază înregistrarea cu vedeta pop, cuplând un stick de memorie într-unul dintre porturile USB 3.0, transferând de zece ori mai rapid fişierele mari şi conţinutul multimedia. Îşi reia locul la microfon, trecând în revistă informaţii din diverse domenii, luate direct de pe Internet. A trecut deja o oră de la începerea transmisiunii din studioul de la malul mării şi bateria notebook-ului e la fel de încărcată. De altfel, consumul întregului sistem este optimizat cu ajutorul tehnologiei Super Hybrid Engine, care, pe lângă faptul că prelungeşte viaţa bateriei cu până la 10 ore şi jumătate, permite şi reducerea anuală a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. Se înserează... plaja întreagă râde la glumele DJ-ului şi votează prin progamele de mesaje instant ce melodii vor fi ascultate în următoarele ore...

Acest articol a fost scris pentru a treia etapă a concursului BLOGWARS. Mai multe detalii, aici. Lexa over and out.
Citit 734 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Iulia Mihai
Si eu ma uitam la Capcana Timpului :D
02-09-2010 15:39 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Florin
Cool, sper sa ti-l cumperi, vad ca ti-l doresti...sti totul despre el...multumim ca ne-ai impartasit si noua detalii legate de el...a fost o placere sa primesc detalii tehnice printr-o lectura a unei povesti frumoase, simple si accesibile...m-ai facut sa mi-l doresc pentru a-mi inlocui Acer-ul A150 :P
02-09-2010 22:39 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: "Oh, boy!"
@Florin: Multumesc tare mult, mai ales ca stiu din partea cui vine aprecierea. :)
02-09-2010 23:00 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Chiar ca Oh boy :))

Ziggy ar zice ca ai dreptate :D
02-09-2010 23:44 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Nora Vaum
Original articolul ca de obicei. Felicitari! Vreau si eu un bamboo!!!
05-09-2010 16:08 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Nora Vaum: Multumesc. Cine oare nu-si doreste un gadget ultimul racnet, care, pe deasupra, este si ecologic?
05-09-2010 18:17 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi