Joi, 09 Septembrie 2010 16:36

BLOGWARS - Tema 4

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Raport temă 4: După cum am tot subliniat în BLOGWARS, tehnologia este completă şi pe deplin apreciată dacă are suportul designului pe măsură, cu forme cursive şi elaborate. De la aspectul agresiv al avioanelor de vânătoare până la imaginea telefoanelor mobile care spun ceva despre posesorul lor, oamenii au început să pună accentul pe imagine şi să ţeasă poveşti în jurul obiectelor de care se folosesc zilnic.

ASUS nu face excepţie de la această regulă, design-ul produselor sale fiind remarcat de ochiul antrenat al multor specialişti din presă şi nu numai.

Descrie într-un articol senzaţia pe care ţi-o inspiră design-ul seriei de monitoare Designo MS şi modul în care acestea reuşesc să-ţi bucure privirea zi de zi.
ASUS DESIGNO MS – MEREU INOVATOR, MEREU ECOLOGIC

Zorii zilei. Zgomotul picurilor m-a trezit mai devreme decât în mod obişnuit. Somnoroasă, şi totuşi optimistă, după o oră de trebăluit prin casă pornesc spre serviciu, cu planşele în servietă, înfruntând vremea de afară: plouă necontenit, deşi e abia început de septembrie.

Captain PlanetIntru în birou şi primul lucru pe care îl fac e să mă îndrept înspre noul meu monitor ASUS LED Designo MS, care îmi încântă mereu privirea cu strălucirea sa de culoarea safirului albastru. Aşez planşele cu schiţe în creion pe masă, în faţa monitorului, pornesc computerul, iar apoi fug pe hol – la automatul de cafea – şi îmi iau o porţie dublă, aburindă, de espresso. Mă aşez comod în scaun; îmi fac "planul de bătaie". În două săptămâni trebuie să termin grafica primelor episoade din ultima serie a desenului animat Captain Planet, care împlineşte zilele acestea 20 de ani de la lansare.

Printr-o coincidenţă fericită, sunt implicată într-un proiect despre importanţa protejării planetei lucrând la unul dintre cele mai ecologice produse ASUS, monitorul LED Designo, care nu are mercur în componenţă, deci reduce consumul de energie electrică cu până la 45%, economisind 37,2 kWh şi diminuând emisiile anuale de CO2 cu 26,6 kg.

ASUS LED Designo MS
Prin tehnologia exclusivă ASUS Smart Contrast Ratio, care permite monitorului să ofere un contrast de 10.000.000:1, reuşesc să fiu atentă la detalii minuscule, cum sunt liniile fine de pe faţa personajelor sau diferenţele de nuanţă în gama de culori folosită pentru a reda oceanul şi plaja, dar şi un peisajul deşertic, care de altfel, va constitui primul cadru al noii serii animate.

Iau o scurtă pauză de prânz, timp în care schimb câteva impresii cu colegii, la bufet, despre proiectul ecologic de anvergură pe care îl are firma noastră... Toţi am fost fani Captain Planet în copilărie şi ne încântă perspectiva de a ajuta la popularizarea unui serial educativ în rândul generaţiei actuale de tineri. În fond, puterea se află în mâinle noastre!

Mă reîntorc la birou şi continui munca, cu ochii în schiţele orientative şi apoi atentă la ceea ce desenez la computer. Ecranul cu iluminare cu LED-uri îmi oferă o imagine stabilă, reducând oboseala ochilor chiar şi după perioade mari de utilizare.

ASUS Designo muchieAfară s-a înserat complet. Mi-am propus să stau şi după program, pentru a fi sigură că obţin rezultatele scontate pe partea de grafică, dar şi pe cea de animaţie. Monitorul subţire, cu muchia de numai 16,5 mm, are un design-ul unic al suportului: în formă de inel, este dotat cu tehnologia ASUS Ergo-Fit. Ajustez înclinaţia acestuia cu un singur deget, asigurând o poziţie optimă pentru ceea ce urmează să fac. Sting toate luminile din birou şi mă bucur din plin de Tehnologia ASUS Splendid™ Video Intelligence, care  se mulează pe necesitatea mea de a regla luminozitatea pentru profilul noapte. Compatibilitatea Full HD (1920x1080), conectivitatea HDMI şi timpul de răspuns de numai 2ms (GTG) asigură redarea fluentă a imaginilor animate, ce curg pe ecran. În curând, vor avea fundal muzical şi voce, prin intermediul unor actori de excepţie.

Închid computerul, mulţumită de ceea ce am vizualizat pe monitor. Pornesc spre casă, oprindu-mă doar la colţul străzii, pentru a-mi deschide umbrela. Cade o ploaie mocănească, deşi e abia prima săptămână a lunii septembrie.

Acest articol a fost scris pentru a patra etapă a concursului BLOGWARS. Mai multe detalii, aici. Lexa over and out.
Citit 637 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Iulia Mihai
,,WATER" :)) Prietenii stiu de ce :D
09-09-2010 17:43 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: "HEART"! Forever and always!
09-09-2010 18:24 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi