Joi, 16 Septembrie 2010 16:41

BLOGWARS - Tema 5

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Raport temă 5: Nu este suficient să priveşti o înşiruire de imagini fotorealistice ce rulează fin pe un monitor oarecare, câteodată vrei să simţi jocul altfel, fără să fii deranjat de zgomotele din exterior, de privirile indiscrete sau de lumina puternică ce îţi pătrunde în cameră . Universul 3D este mai profund, suprafaţa plată a monitorului capată o nouă dimensiune ce te transpune mai uşor printre personaje. Eşti prezent acolo deşi ştii că faci parte dintr-o altă lume, o lume ce nu se mai mulţumește cu puţin, o lume ce îşi doreşte tehnologie de ultimă generaţie.

Monitorul ASUS VG236H are o serie de caracteristici venite parcă din viitor. Alături de laptop-ul G51J, noile echipamente ASUS îţi oferă o nouă dimensiune de care să te bucuri.

Misiunea ta este să ne povesteşti despre modul în care echipamentele 3D de la ASUS îţi schimbă modul în care interacţionezi cu universul multimedia.
3D - WHO WATCHES THE WATCHERS? 

... Închid telefonul. Privesc în jur: birourile Agenţiei – goale. Toţi sunt încă la briefing. Mă gândesc că nu are rost să intru iar în sala de şedinţe. Am fost informată despre ceea ce va trebui să fac în următoarele ore. E atât de linişte în jur! Mă concentrez câteva minute asupra dosarului misiunii. Încep să mă plictisesc. Atenţia îmi e atrasă de monitorul ASUS VG236H, aflat pe masa de lucru a colegului de la IT. Este un monitor ce redă fidel imaginile în 3D. Cu HDMI incorporat şi cu refresh rate-ul de 120Hz de cadre pe secundă, e ideal pentru jocuri in 3D. Ştiu din minte specificaţiile, pentru că D., cel mai bun IT specialist al nostru, mi-a vorbit despre el zile întregi.

Mă uit în stânga, mă uit în dreapta. Nimeni. Ce ar fi dacă... ? Mă aşez pe scaun şi îmi ajustez înălţimea monitorului şi poziţia acestuia, înclinându-l uşor în spate. Aleg din cele cinci moduri cel video (Scenery, Theather, Game, Night View, Standard) modul pentru un joc. Intru în programe şi mă hătărăsc asupra unui un game... sunt nerăbdătoare să îl testez, măcar pentru 2-3 minute. Îmi pun ochelarii NVIDIA® 3D Vision™ şi apăs play... Dintr-o dată mă trezesc asaltată de avioane de luptă şi elicoptere care vor să mă doboare. Mă smucesc, mă rotesc, dau drumul unor... rachete? Sunt atacată de mici bombardiere! E incredibila tehnologia Color Shine, claritatea imaginii şi culorile vibrate mă poartă în universul virtual al supravieţuirii cu orice preţ!

"Hai, explodează! Nu te mai ţine după mine! Ataaaaaac!!!" Cred ca m-am exteriorizat cam tare, pentru că dintr-o dată sunt conştientă că cineva şuşoteşte lângă mine... Opresc jocul. Câteva perechi de ochi care mă urmăresc, amuzante... S-a terminat briefingul! Roşesc şi mă ridic, netezindu-mi mânecile sacolului. Şeful se apropie şi, pe jumătate amuzat, îmi pune pe birou un laptop. "Ai exact o oră să studiezi detaliile planului de intervenţie! Vei fi însoţită de N., R. şi A. De fapt, tu îi vei ghida din maşină."

ASUS G51J 3DSunt puţin îmbufnată că nu voi face muncă de teren. Deschid fişierul cu planul misiunii şi încerc să înmagazinez cât de multe informaţii. Drumul până la locul misiunii durează 4 ore. Stau în spate, într-o dubă neagră, cu geamuri fumurii. Notebookul primit de la Şeful este un ASUS G51JX 3D. Avem nevoie de această tehnologie pentru a ghida în mod corespunzător agenţii de teren, ferindu-i de multitudinea de pericole la care sunt expuşi în fiecare clipă. Laptopul din faţa mea este primul din lume cu tehnologia NVIDIA® 3D Vision, deci capabil să reproducă efectele tridimensionale realiste. De data aceasta nu-l voi folosi în a rula jocuri sau materiale video de înaltă calitate. D., IT-istul nostru, a conceput un program special, în 3D, cu viziune prin satelit şi în infra-roşu, care permite, prin intermediul unei camere video minuscule, să redea cu acurateţe zonele de relief pe o rază de zeci de kilometri, planurile unei clădiri, precum şi persoanele care se mişcă în interiorul clădirii respective.

Ajungem la destinaţie. Şoferul parchează într-un loc ferit. Agenţii, echipaţi din cap până în picioare, îşi verifică toate transmiţătoarele. Se furişează în clădire... Între timp, programul special scanează persoane ostile. Cu ochelarii speciali on, comut pe camera lui A. Placa video NVIDIA® GeForce® GTX 260M (cu 1GB de memorie video DDR3) îmi oferă o claritate extraordinară a schematicii edificiului. "Atenţie A., scopul nostru este să plantăm microfoane în fiecare încăpere! Încearcă să nu faci prea mult zgomot!" Nici nu apuc să termin fraza, când programul mă avertizează! Comut pe imaginile primite de la N. Obsev că vin către mine 2 siluete înarmate. După o estimare rapidă a situaţiei, îi spun lui N. să se ascundă după una din coloanele in stil roman de la etajul superior. Un sunet clar, al paşilor cu ecou pe marmura rece, dovedeşte că persoane ostile se apropie. Tehnologiile audio EAX şi CMSS, difuzoarele Altec Lansing® ale notebookului sunt salvarea noastră în acest moment.

R. are probleme. A fost reperat de unul dintre oamenii de pază. Mă simt stăpână şi acţionez cu rapiditate. Cel mai nou procesor Intel® Core™ i7 are patru core-uri dedicate, în tandem cu sistemul de operare şi cu aplicaţiile, pentru obţinerea unor performanţe de vârf. Fac multitasking, reuşind să introduc în timp record codul pentru schimbarea poziţiei satelitului. În câteva minute, bruiez orice mijloc de comunicare, pentru a le da posibilitatea agenţilor să planteze microfanele rămase şi să iasă din clădire. Comut din nou pe una dintre camerele video. GPU-ul şi ecranul 3D cu rată de refresh de 120Hz redau fiecare scenă de două ori, transmiţând până la 60 de cadre către fiecare ochi în parte, alternativ, totalizând până la 120 de cadre pe secundă. Simt că sunt în mijlocul acţiunii! Pentru a ne acoperi, N. sustrage un cip cu informaţii importante pentru inamici, dar nu şi pentru noi. Apoi lasă un mesaj codat pe unul dintre computere, cerând o răcumpărare uriaşă.

ASUS C51J 3D Experience
Cu staţiile încă bruiate, nu reuşesc să comunic cu ei. Programul 3D este singura modalitate de a ma asigura de succesul misiunii. După câteva minute, lucrurile se precipită. Agenţii mei sunt înconjuraţi de ostili. Ce se întâmplă? A căzut bruiajul!!! Aproape că simt lângă mine siluetele ameninţătoare... Îşi scot pistoalele... Scanez armamentul din dotarea ostililor şi găsesc planul de scăpare. Îi comunic lui R. ce să facă, el fiind ţinta ideală pentru distragere. N şi A. reuşesc să imobilizeze unul dintre oameni şi să îi smulgă grenadele de fum, pe care aruncă în urma lor. Nu trece mult şi văd cum se apropie de maşină. Rămân ancorată în program, deşi maşina porneşte. Trebuie să mă asigur că nu vor descoperi microfoanele. Satelitul mă ajută să-mi îndeplinesc task-ul.

Îndepărtez ochelarii şi închid laptopul cu un gest aproape tandru. Niciodată nu am fost mai mulţumită de tehnologia 3D! Jocul cu elicopterele a fost virtual, dar acum ne-am aflat într-un pericol real, din care am reuşit să scăpăm intacţi şi să ducem la bun sfârşit planul de acţiune. De acum va începe supravegherea... şi partea a II-a a misiunii.

Acest articol a fost scris pentru a cincea etapă a concursului BLOGWARS. Mai multe detalii, aici. Lexa over and out.
Citit 845 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Iulia Mihai
Nice job, cadet! :D
16-09-2010 18:12 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Florin
Mijto pozele! (felicitari pentru alegera facuta)
18-09-2010 02:21 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: :)
@Florin: Multam' fain! :)
18-09-2010 02:24 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 a3urghe
tear prinde bine un job deasta :D.
Felicitari forte atractiv scenarul.
18-09-2010 03:55 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@a3urghe: Imi doresc un job din acesta. :) Multumesc pentru apreciere!
18-09-2010 04:31 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi