Miercuri, 29 Septembrie 2010 23:32

BLOGWARS - Tema 7

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Raport temă 7: "Cum percepi Republica Gamerilor ASUS? Scrie un articol despre o placă de bază şi o placă video din seria ASUS ROG (Republic Of Gamers) care ar forma împreună arsenalul ideal al unui jucător înfocat. Identificaţi produsele prin link către site-ul asus.com."

GOING ROG(UE)

Frigul şi ploaia din Belfast îl obligaseră cumva pe A. să rămână izolat în cameră. Plătise pentru o săptămână, şi deja regreta alegerea neispirată. Jos era un bar unde localnicii petreceau până târziu, în noapte, în pur stil irlandez. Oftă resemnat, făcând de câteva ori înconjurul camerei. Avea timp berechet de un joc serios, tocmai cum îi plăcea. Scoase din geantă un laptop ASUS, modificat după preferinţe... În fond, era unul dintre cei mai noi membri ai Republic of Gamers ASUS (ROG), trebuia să se ridice la înălţimea celorlalţi jucatori.
ASUS ROG Rampage III GENEÎn urmă cu câteva zile îşi cumpărase placa de bază Rampage III GENE, cu chipset-ul Intel X58, ce suportă procesoarele cu şase nuclee Intel i7-980X şi încorporează tehnologiile USB 3.0 şi SATA 6Gb/s. Având la dispoziţie cele mai rapide soluţii pentru transferul datelor, A. trimise un filmuleţ de teasing pentru partenerii săi de joc. Va fi concentrat şi pregătit de victorie, hotărât să realizeze unul dintre cele mai mari scoruri. Caracteristicile Supreme FX X-Fi 2 ale plăcii de bază suportau EAX 5.0 cu efecte excelente asupra sunetului surround, creând un mediu 3D în care nuanţele erau răspândite uniform.

Se pregăti de joc, dar avea nevoie de „culoare” locală, aşa că îşi comandă o Irish Coffee, rugând barmanul să nu se zgârcească la ingredientul magic din licoare. Coborî repede după băutură şi urcă la fel de iute, ferindu-se oarecum de a nu fi îmbiat la a petrece alături de oamenii voioşi din pub. Ajuns în cameră, gustă din cafea, după care tuşi, şocat. Era mai „tare” decât se aşteptase, dar îi alunecase plăcut pe gât. Mai luă o înghiţitură, şi verifică conexiunea la Internet. Interfaţa LAN Intel Gigabit permitea accelerarea conexiunii de câte ori aceasta era posibilă, garantând performanţa şi reducând drastic încărcarea procesorului. Era mulţumit că putea descărca în plan secund fişierele importante pe care începuse să i le trimită un amic, fără să afecteze rularea jocurilor online...

Telefonul sună strident, întrerupându-i lucrul aproape cu obrăznicie. Ridică receptorul, întrebându-se cine s-o fi aflând la celălalt capăt al firului.
- Alo?
- Am nevoie de ajutorul tău. Te rog!
- Cu cine vorbesc?
- Te rog... în 10 minute, la colţul stăzii, lângă brutărie.
Se auzi un declic. Puse receptorul în furcă, nedumerit. În vocea feminină distinsese teamă, precauţie, disperare.


În stradă, mirosul pâinii proaspete îi ghidă paşii către brutărie. Acolo îl aştepta o tânără. Îl trase înăuntru şi-l duse în depozit, trecând precipitată pe lângă cuptoarele aburinde... Închise uşa şi dintr-un dulap vechi scoase un geamantan uriaş. Era plin cu armament. Pistoale, grenade, cartuşe, lunetă, amortizor şi alte accesorii asemănătoare.
- Ştiu cine eşti şi stiu că numai tu mă poţi ajuta. Am primit datele de contact de la Z.
Z. era cel mai bun prieten al său, un irlandez adevărat, dar şi unul dintre cei mai buni agenţi ai MI6. Se miră totuşi că nu-l avertizase înainte despre ciudatele evenimente ce se desfăşurau în faţa lui.
- Pentru confirmare! zise fata, întinzându-i un telefon.
A. vorbi câteva clipe cu Z., care-i schiţă detaliile importante. Apoi se întoarse către ea, avertizând-o:
- Bănuiesc că nu vei spune în stânga şi în dreapta că sunt agent secret!
A. îi dezvălui că datorită unei greşeli din trecut, agenţia lui a încheiat un acord cu MI6, prin care ambele îi interziceau să se folosească de poziţia sa de agent secret, dar şi să utilizeze arme de foc pe teritoriul Irlandei. Trebuiau să acţioneze „rogue”, adică (la limita) ilegal(ităţii).


Ea îi promise, apoi îi povesti că i-a fost răpită familia de către un grup misterios, datorită faptului că tatăl ei, poliţist, înainte de a muri la datorie, ascunse anumite documente în anii 80, pentru a nu-şi compromite unii dintre colegi, iar acum acest grup doreşte accesul la informaţiile cuprinse în documentele respective. Tânăra reuşise să scape de răpitori, însă era în foarte mare pericol, deoarece cheia unui seif sau sertar se afla în posesia ei şi se temea că era tocmai potrivită încuietorii unde se găseau documentele.

A. puse cap la cap datele. Fiindcă aveau nevoie urgentă de o maşină, „împumutară” la întâmplare una puternică, şi porniră către locurile unde tatăl ei ar fi putut ascunde acele dosare. Nu după multă vreme, îşi dădu seama că erau urmăriţi. Apăsă pedala de acceleraţie şi viră la dreapta, căutând cea mai apropiată ieşire din oraş. Maşina trepidă când ajunseseră pe şoseaua şerpuitoare, înconjurată de vegetaţia multicoloră a toamnei. Uitându-se în oglinda retrovizoare, văzu că nu scăpaseră de „coadă”. Străin cu oraşul, cuplă GPS-ul şi ascultă cu atenţie îndrumările fetei. La 2 kilometri în faţă se afla un depozit părăsit, unde se puteau refugia până vor cere ajutorul lui Z. Acceleră din nou, la maximum, formându-şi un avans de 4-5 minute faţă de maşina din spate. Opriră în spatele depozitului, A. luă grabnic geanta cu arme şi intrară pe o uşă neîncuiată... Era întuneric. A. desfăcu geanta şi montă pistolul cu lunetă, iar ei îi dădu unul simplu, pentru protecţie. Tânăra luă arma, sperând să nu fie nevoită să tragă.

Urcară pe nişte scări mâncate de rugină. Podelele scârţâiră, dându-le de gol poziţia. Dintr-o dată, o rafală de gloanţe se îndreptă asupra lor. A. îşi simţi respiraţia din ce în ce mai greoaie, şi îşi dădu seama că urmăritorii aruncaseră grenade cu gaz. O prinse pe fată de mână şi reuşi să o tragă un nivel mai sus, lângă o fereastră. Sparse sticla şi inhalară amândoi câteva guri de aer proaspăt. Trimise precipitat coordonatele locului unde se aflau către Z.

Auzi paşii inamicilor, care reuşiseră să urce pe schele... O lumină puternică aproape îl orbi – era lanterna unuia dintre ei. Reuşi să evite gloanţele, trăgându-se din ce în ce mai în spate, lângă tânăra care se ghemuise, la podea. Scoase o grenadă, îi smulse cuiul şi o aruncă în direcţia sud. Explozia nu fusese atât de mare precum se aşteptase, dar rănise urmăritorii.

Auzi în depărtare sunetul din ce în ce mai agresiv al unui elicopter. Era Z., care veni în salvarea lor. Reuşiră să iasă pe fereastra spartă adineauri, până pe acoperişul celui de-al treilea nivel al depozitului...

ASUS ROG ARESCâştigase prima misiune, fără prea mari eforturi. Într-adevăr, realizase cel mai mare scor de până atunci. Camera era cufundată într-o lumină roşiatică. Aruncă o privire pe geam; era primul apus de soare pe care îl prinsese în Belfast. Minunat! Opri jocul şi intră pe forumul ROG. Credită succesul lui plăcii video ARES de la ASUS, ce dispunea de două nuclee Radeon HD5870 tactate la 850MHz. Acestea erau optimizate să lucreze în tandem pentru a oferi o performanţă cu 32% mai mare comparativ cu placa de referinţă, permiţând rularea celor mai solicitante aplicaţii grafice. Placa era cât se poate de silenţioasă, datorită sincronizării paletelor ventilatorului şi a echilibrării perfecte a rotorului pentru eliminarea vibraţiilor. Se bucurase de o experienţă de joc incredibilă, fără să se îngrijoreze de vreun zgomot care ar putea să îi distragă atenţia.

De altfel, fusese atât de captivat de joc, încât nici măcar nu auzise larma îngrozitoare de la bar. "She is handsome, she is pretty/ She is the belle of Belfast city,/ She is courting, one two three/ Please won't you tell me who is she?", cântau în cor irlandezii. Cuprins de euforie, decise să se alăture petrecăreţilor. În fond, merita o recompensă pentru efortul depus în joc!

Acest articol a fost scris pentru a şaptea etapă a concursului BLOGWARS. Mai multe detalii, aici. Lexa over and out.
Citit 898 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Media

Comentarii   

Permalink 0 BLOGWARS – Tema 7 - Ziarul toateBlogurile.ro
[...] BLOGWARS – Tema 7 Wed Sep 29, 2010 20:32 pm Raport temă 7: „Cum percepi Republica Gamerilor ASUS? Scrie un articol despre o placă de bază şi o placă video din seria ASUS ROG (Republic Of Gamers) care ar forma împreună arsenalul ideal al unui jucător înfocat. Identificaţi produsele prin link către site-ul asus.com.” GOING ROG(UE) Frigul şi ploaia din Belfast îl obligaseră cumva pe [...] [...]
30-09-2010 00:09 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Florin
Super !!!... nici nu mi-am dat seama cand m-ai introdus in jocul lui A., credeam ca descrierea jocului face parte din povestea "reala" a personajului...

Felicitari! si asta pentru ca nu am rabdare de obicei sa citesc bloguri... si pentru ca, nu credeam ca datele tehnice pot fi mult mai bine asimilate de pe un blog (chiar si de cineva ca mine, care are legatura cu computerele) cu o poveste atractiva si bine scrisa, decat de pe un site oficial :)

Parerea mea e ca la urmatorul concurs ar trebui sa ai interdictie de a participa, prin simplu motiv ca ar trebui sa faci parte dintre ce-i care nu mai au acest drept prin regulament, asta pentru ca te-ar putea primi in echipa lor ce posteaza pe site-urile oficiale descrierea produselor Asus.
30-09-2010 01:23 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Florin: Multumesc mult. Nici nu mai stiu ce ar trebui sa zic la un astfel de comentariu. Ma bucur sincer ca iti place articolul!
30-09-2010 01:31 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Lexa 007, is that you!? SSSST... don't make a single sound! They are out to get us! :D

...Damn, the power is out again... :))
30-09-2010 16:25 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: Shhh, don't spill the beans! 007 must remain "dark"!
30-09-2010 17:43 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 SuperBlog 2010 @ Vlad Olteanu
[...] nivel, obligându-mă în permanenţă să caut ceva nou în cadrul concursului Blogwars, Iulia şi Alexandra, dar voi avea ocazia să mă “duelez” în taste şi cu Dana şi [...]
30-09-2010 17:58 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Robert
Felicitari pentru articolele tale din cadrul Blogwars! Mi-a placut mult cum ai abordat temele, imi pare rau ca altii au fost de alta parere :( Dar nu e nimic, mai e si SuperBlog :D.
Felicitati inca odata!
04-10-2010 23:01 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Robert: Multumesc foarte mult. Pentru mine, creativitatea va fi intotdeauna pe primul loc! Mult succes in SuperBlog (am vazut ca te-ai inscris in concurs)! :)
04-10-2010 23:55 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Robert
Merci, mult succes si tie! Daca articolele tale vor fi pe jumatate atat de bune ca in Blogwars, eu zic ca vei fi pe podium!
Eu m-am inscris doar pentru provocare, pentru a mai invata ceva... :)
05-10-2010 00:21 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Rock the Vote | Vlad Olteanu's
[...] le pot enumera: Lampa fermecată a lui Karim Rashid, Asus: O zi de la router la Router, X Files, GOING ROG(UE) şi…nu mai ştiu. Îmi place foarte mult să citesc despre gadgeturi şi produse, în [...]
25-10-2010 06:56 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi