Duminică, 21 Septembrie 2008 00:07

Concurs SuperBlog2008 - Etapa 2

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
O CRONICĂ A... CRONICII CÂRCOTAŞILOR

Într-o societate anormală e nevoie de ceva şi mai anormal pentru a o ghida către… normalitate. Pentru că România post-comunistă este o ţară care abia acum învaţă să fie în lume; se poticneşte la primii paşi "liberi", dar îi este greu să recunoască acest lucru.

România suntem noi, fiecare cetăţean cu sau fară drept de vot, România suntem noi, cei neştiutori şi neiniţiaţi în mersul lucrurilor.
România este reprezentată atât de oameni simpli, cât şi de oameni culţi, atât de oameni bogaţi, cât şi de oameni săraci. România înseamnă Cronica Cârcotaşilor. Emisiunea, realizată de Huidu, Găinuşă and Co., este vocea tuturor acelora care se răzvratesc împotriva oricui şi oricărui fapt: preţul crescut al alimentelor, "vedete" de carton, "politicieni" fără cultură politică, persoane publice care frizează ridicolul prin modul de exprimare, comportare şi prezentare, ministri inculţi şi cetăţeni neinformaţi.

Cronica Cârcotaşilor devine punctul central de analiză, satirică şi serioasă în acelaşi timp, al societăţii româneşti contemporane. Micile scenete amuzante, balbele prezentatorilor micului ecran sunt alternate cu momente muzicale sau de dans, cu topuri unde nici o persoană integră şi serioasa nu ar dori să fie. Conform principiului "nimic nu se pierde, totul se transformă", amalgamul rezultat este diagnosticul – trist, de cele mai multe ori – unei continue nebunii.

Pornind de la lumea care e cu susul în jos, cârcotaşii arată, printre replici, linii şi picături, că există o speranţă pentru normal, oricum s-ar defini acest mic-mare cuvant.

Îi susţin pe carcotaşi – nu spun că au întotdeauna dreptate, dar de cele mai multe ori ei sunt cei ce învârt cuţitul în rană (făcându-ne constienţi de lucrurile care se întamplă în jur, atingând punctele sensibile ale celor prinşi pe picior greşit), iar apoi, asemeni vracilor, să o facă să dispară, ca şi cum nu a existat vreodată (prin tonul hazliu şi zeflemitor al emisiunii).

Articolul a fost scris pentru concursul SuperBlog2008, initiat de PCNews.ro.
Citit 476 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi