Miercuri, 04 Ianuarie 2012 11:22

Guest Post - Robin Molnar

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Deschid şirul articolelor din 2012 cu un guest post aparţinând lui Robin Molnar, câştigătorul locului 1 la competiţia SuperBlog 2011, unde a participat cu blogul www.robintel.ro. Mulţumesc, Robin!

"
BLOGURILE CREEAZĂ COMUNITATE PENTRU COMUNITATE"

Privind retrospectiv, SuperBlog 2011 a fost cel mai interesant și cel mai dur concurs din blogosfera românească în 2011, constituindu-se ca o arenă de luptă civilizată a ideilor, orgoliilor și oportunităților, închegând o comunitate pestriță și, în general, prietenoasă, deschisă și civilizată și, cu mândrie, pot spune că mă consider parte a acestei blogosfere civilizate, unite în pasiunea pentru scris, descris sau comunicat.
Și nu doar despre civilizația de mai sus vreau să vă vorbesc, deși aceasta a fost mai pregnantă în edițiile recente ale concursului, sau despre atmosfera de arenă deschisă în care fiecare își etala, ca un boxer sau ca un gladiator, cu mândrie, condeiul, arma, ci și despre ceea ce, împreună, am demonstrat și în acest an, și anume că dincolo de competiție și de premii, de idei și de contestații, sunt oameni care au deschiderea de a asculta ce spun alții, de a spune ceea ce simt și care au curajul de a fi ei înșiși în circumstanțe complexe, competiționale.

Or, eu asta încerc să preaslăvesc prin slovele mele: oamenii. Pentru că, vă spun din experiență, este greu să fii fair play într-o atmosferă atât de competițională, mereu existând tentația de a încerca câștigarea unui avantaj asupra celorlalți competitori. Însă, dincolo de micile frecușuri inerente oricărei competiții, cred că finaliștii au demonstrat ceea ce trebuia în primul rând demonstrat: că știu, că pot și vor să lucreze în echipă, având încredere în mecanismele interne de stabilire a ierarhiei competiționale.

Firește că au fost contestații, firește că au fost împunsături, pe alocuri, dar luptele acestea mici se dădeau democratic, deși nu prea transparent, pentru a cizela ierarhia locală (adică pe spectre înguste de locuri), nicidecum ierarhia generală, ceea ce denotă o anume maturitate competițională și un anume nivel de civilizație cum, cred, avem nevoie pentru a face din România un nou pilon al culturii și civilizației moderne.

Iar eu cred că, inclusiv prin blogging, putem aduce România acolo unde avem nevoie să fie, accentuând că, dincolo de cuvinte de idei și de advertoriale, un blog are și o funcție socială intrinsecă, ceea ce înseamnă că blogurile creează comunitate pentru comunitate.

Iar noi, competitorii, am fost și încă mai suntem o comunitate pestriță ce creează pentru o comunitate pestriță, o comunitate civilizată ce creează civilizație. Iar cum a crea pentru o comunitate înseamnă a crea oameni, ceea ce este minunat, cred că împreună am realizat ceva deosebit și va mai trece o vreme până să înțelegem pe deplin frumusețea a ceea ce avem și ceea ce am făcut.

De aceea, eu, pentru acesta și pentru altele încă nespuse, țin să le mulțumesc tuturor participanților, organizatorilor și sponsorilor, urându-le un an nou și plin de prosperitate!

Robin

SuperBlog este un concurs organizat de: PCNews și SwissPlan.biz  cu sprijinul RACK, și cu generozitate sponsorizat de ASUS, Toyota, real,- Hypermarket, Autonom, Oktal.ro, Borealy, Edimax, AMD, Aventuria.ro și NH Hotels, având ca parteneri media pe: Obișnuit.euTVR – Zon@ IT , RadioLynx, Connect, Photo Magazine, 121.ro, MediaLOOK, PRwave, MoneyWatch.ro și LexaVerzes.ro.
Citit 1571 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Scurtissime (82) | Diverse | Robintel
[...] Primul meu guest post pe un alt blog. [...]
05-01-2012 09:01 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi