Miercuri, 21 Octombrie 2009 01:07

SuperBlog 2009 - Etapa IV

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

TOYOTA – CONSTRUCTORUL DE AUTOMOBILE NR. 1 IN LUME

Prezenta etapa a concursului SuperBlog – referitoare la compania japoneza Toyota – este destul de dificila pentru mine, din trei motive: nu detin o masina, nu ma pricep la masini si nu am carnet de sofer. Intru pe un teritoriu necunoscut, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere practic, ceea ce este un paradox, considerand ca totusi, sunt fan declarat al unui celebru sport cu motor – Formula 1. Dar nu vreau sa scriu despre monoposturile Toyota din F1, oricat de placut ar fi, pentru ca nu ar avea relevanta aici.

Insa... in 2007 am avut ocazia sa calatoresc mult cu un model Toyota: Scion xB. Era al unei prietene americane. Cand am vazut pentru prima data automobilul de culoare alba, mi s-a parut ireal: conceptul, designul, ideea… Este o masina cu bord inalt (asa cum imi place mie), bot drept, patratos. Spre suprinderea mea, extrem de incapatoare atat la capitolul “pasageri” (2 in fata si 3 in spate), cat si la capitolul “portbagaj” (ma si miram, la cate bagaje, lazi frigorifice si posete erau inautru cu ocazia diferitelor road-trip-uri). De altfel, la prietena aceasta am apelat pentru ajutor cand a trebuit sa-mi mut valizele dintr-un motel in altul, in ultimele zile ale aventurii mele pe "taramul visurilor".


(O parte din interiorul Scion xB)
Scion xB merge foarte bine pe drumurile americane (care sunt drepte, fine, fara gropi), pe teren mlastinos-umed specific zonei statului Florida, ori pe teren uscat si granulat (nisipos). Este o placere sa calatoresti intr-o astfel de masina, mai ales ca aerul conditionat integrat raceste interiorul aproximativ intr-un minut (reversul nu-l stiu, banuiesc ca si pentru incalzirea aerului este necesar doar 1 minut).

Pe cat este de ciudata si unica Toyota Scion – destinata probabil pietei auto de pe continentul american – m-a cucerit instantaneu. Nu as ezita sa investesc intr-o masina Toyota (prezenta in Europa cu modelele iQ, AYGO, Yaris, Urban Cruiser, Auris, Corolla, Verso, Avensis, RAV4, Prius, Land Cruiser, Land Cruiser V8, Hilux, Hiace), fiind, pe buna dreptate, liderul mondial pe piata automobilelor. De altfel, Toyota inoveaza mereu, fie in design si utilitate, fie reducand consumul de carburanti ai masinilor si creand modele hibride, fie conducand teste dupa teste pentru a imbunatati masurile de siguranta ale soferului si pasagerilor.

Pentru mai multe informatii referitoare la automobilele Toyota, accesati Toyota.ro, Toyota.com sau Scion.com.
Acest articol a fost scris pentru a patra etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

PS: Nu uitati ca si voi, cei care cititi articolele publicate in cadrul acestui concurs, puteti castiga un premiu de 50 de dolari, doar postand comentarii la articolele mele din cadrul SuperBlog 2009.

 

Citit 675 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Adi™
te-au innebunit astia sa le faci reclama :))
ok, succes oricum... sa le castigi premiile!!!
21-10-2009 23:15 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@Adi: :)) Multumesc pentru urare. Ar trebui sa ma recompenseze cu ceva bilete la viitoarele curse de F1. ;)
21-10-2009 23:19 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Norgtm
Dragutze mashinutzele Toyota...si o idee geniala pt un cadou! :)
26-10-2009 22:13 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@norgtm: Aha, stim noi ce am face...
26-10-2009 22:15 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Johnny
Un Scion ar fi masina ideala pentru mine :)) Daca mi-as permite-o :))
30-10-2009 07:32 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi