Sâmbătă, 12 Decembrie 2009 00:06

SuperBlog 2009 - Etapa L (50)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
CAMPANIE DE AJUTORARE: REAL-, SI CRUCEA ROSIE: BANCA DE ALIMENTE

Statea zi de zi pe treptele de beton ale scarii de bloc. Il intalneam in acelasi loc de vreo 10 luni. Fie ca era ger, ningea, ploua, tuna, fulgera sau era caldura mare, isi traia copilaria afara, sub cerul liber, ori sub ambalaje de carton, cand era mai norocos si gasea cateva. Uneori aparea ca un cugetator, cu mainile sub barbie, privind in zare – un mic intelept, pe ai carui umeri firavi apasa greutatea intregii lumi si totodata a nimanui. Ii dadeam, cand aveam... intotdeauna isi cumpara paine, iaurt, o ciocolata...
Aflasem ca parintii lui, originari din Baia Mare, au plecat la munca in Italia si pe el l-au lasat in grija unei matusi, care l-a dat afara din casa ei dupa numai 2 luni.

Zilele trecute i-am zarit mersul saltat, inconfundabil, desi orasul era cufundat intr-o ceata groasa, laptoasa, de-o taiai cu cutitul. I-am inmanat o bancnota si mi-a zis, vesel, ca parintii lui s-au intors de la munca si ca acum are o casa a lui, primita de familie de la stat, undeva la marginea orasului. Mi-a multumit pentru bani si a dat sa plece, cand mi-am adus brusc aminte despre Campania umanitara a celor de la Crucea Rosie, in parteneriat cu Real-, “Banca de Alimente”, program de ajutorare a famiilor defavorizate, cu venit mic, din 13 judete ale tarii.


O multime de oameni au raspuns apelului facut de Crucea Rosie, donand o cantitate impresionanta de alimente greu perisabile (in principal, conserve de carne, peste, legume, biscuiti, ulei, zahar, faina, orez, malai etc.), mai exact 45.459 kilograme de alimente care au fost si vor fi distribuite in continuare celor ce au nevoie de ele.

Baiatul a retinut informatiile, ba chiar le-a repetat, spunand ca se grabeste sa duca vestea parintilor sai, care se descurca foarte greu acum, la lasarea iernii. I-am urat mult success si l-am primit cum se indeparteaza, zgribulit, catre locuinta pe care el o numeste “acasa”…

Se spune ca nu e bine sa te lauzi cu faptele bune pe care faci. Eu va indemn pe toti sa rapundeti apelului Crucii Rosii, sa mergeti cu un pachet de macaroane, cu o conserva sau cu un pachet de saratele la Hypermarketul Real-, din oricare judet participant la campanie si sa donati pentru cei care nu isi permit. Si apoi, raspanditi vestea, pentru ca oamenii au, intr-adevar, nevoie de o mana intinsa.

(Ultima poza via)

Acest articol a fost scris pentru cea de-a cincizecea etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

Citit 680 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mike
Ce mi se pare trist e că foarte multă lume doar închide ochi și se preface că nu ar exista oameni nevoiași.

Mulți oameni care cheltuie bani fără rost, întâlnind un om simplu, modest, sărac, în nevoie, se uită scârbit la el, gândind ”nu e treaba mea că el nu are bani, ce nu își caută de lucru?”, uitând că de cele mai multe ori povestea nu e așa de simplă.

De admirat inițiativa Crucii Roșii.
12-12-2009 00:38 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 dreampoet
e o poveste foarte frumoasa, in care trebuie sa remarcam indiferenta unora...totusi trebuie sa credem in umanitate, pana in ultima clipa, e singura noastra sansa
12-12-2009 00:57 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Teodora Andreea
Adesea doar de sarbatori ne amintim si de cei mai nefericiti, insa Crucea Rosie este alaturi de ei in fiecare clipa.
14-12-2009 15:56 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi