Sâmbătă, 12 Decembrie 2009 02:50

SuperBlog 2009 - Etapa LI (51)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
LAND CRUISER - O LEGENDA TOYOTA

Cele doua prietene isi urcara copii in masina (cate o pereche de fiecare mamica – 2 pe scaunele din randul al doilea, si 2 pe scaunele din randul al treilea, din spatele masinii) si pornira, cu bagaje si saci de dormit, inspre hanul unde vor sarbatori ziua de nastere a unuia dintre ei. Sotii lor porneau mai tarziu, fiind insarcinati cu ultimele cumparaturi pentru petrecerea ce va urma.

Prinsera centurile de siguranta pentru fiecare pasager in parte, si pornira. Drumul avea sa dureze doua ore, si se preconiza a fi destul de abrupt, insa masina Toyota Land Cruiser era perfecta pentru astfel de calatorii. Pentru ca cei mici devenisera galagiosi, soferita selecta un cantecel pentru copii, neluandu-si ochii de la drum, folosindu-se de comenzile de pe volanul automobilului. Selecta tot atunci si modul Multi-terrain, dat fiind faptul ca urma un urcus cu mult pietris si o coborare in panta (in plus, sistemul ABS permite blocarea controlata a rotilor la franare, si sistemul EBD optimizeaza forta de franare alocata fiecarei roti – nu aveau de ce sa se ingrijoreze).

Copii se plangeau de cald, astfel incat dadu drumul la aerul conditionat cu trei zone independente, care ofera temperatura optima pentru fiecare ocupant al masinii. Princhindeii servira cate o bautura carbogazoasa din cutia frigorifica incorporata, bautura care nu era foarte rece, ci doar racorita.

Desi nu stiau foarte bine drumul catre han (sotul soferitei fusese acolo intr-o intalnire de afaceri si era de parere ca e un loc bun si pentru familisti), sistemul de navigatie cu ecran EMV-N (Electro-Multi-Vision) le ajuta enorm. In plus, ecranul coloar afiseaza, printr-o simpla atingere, imaginile filmate de camerele montate la exteriorul Cruiser-ului, care ofera o perspectiva in timp real al terenului inconjurator.

Oprira la un restaurant pentru cateva minute… Senzorul de parcare al masinii facea ca parcarea vehiculului sa devina foarte simpla. Mersesera cu totii inauntru si revenira dupa cateva minute. Soferita tinea fetita in brate, care plangea pentru ca a intepat-o o albina. Femeia deschise usa doar prin atingerea manerului, datorita sistemului Smart Entry al masinii, care sesizeaza cheia si deschide automat usa la contactul cu degetele. Cruiser-ul avand spatii de depozitare multiple, trusa medicala de prim ajutor era mereu cu ei. Mama o pansa pe fetita, se asigura ca ii e bine, apoi continuara drumul.

Incepu sa ploua. Imediat se activara stergatoarele, atat cele din fata, cat si cele din spate, incorporate in eleron. Farurile xenon se aprinsera, adaptandu-se la lumina apusului si la conditiile meteo mai putin favorabile. Era aproape bezna cand ajunsesera. Macar se oprise ploaia. Coborara din masina unul cate unul. Datorita pragului lateral luminat, nu exista pericolul impiedicarii la iesirea din masina. Soferita scoase cheia din contact inainte de a opri farurile, astfel ele ramaneau un timp pornite, luminand drumul din parcare, catre intrarea in han. Sotii telefonasera, anuntand ca ajung in cateva minute.

Ziua urmatoare promitea multa veselie, dar si cadouri. Scaunele de pe al treilea rand din masina erau rabatabile, se puteau plia pentru a face loc bagajelor. Acolo vor trona maine seara, la intoarcere multimea de cadouri primite de cel mic de la familie si prieteni.

Acest articol a fost scris pentru cea de-a cincizeci si una etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

Citit 762 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 dreampoet
e greu sa faci literatura dintr-o masina, se pare ca tu reusesti...imi pare rau ca nu am avut timpul necesar sa te citesc pe tot parcursul concursului
12-12-2009 03:16 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@dreampoet: Multumesc. Poti sa ma citesti de acum inainte si in afara concursului. :)
12-12-2009 03:19 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 e-Lari
Foarte frumos ai raportat aceasta masina nevoilor unor persoane normale...

Felicitari!
12-12-2009 15:20 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Imi place ce ai zis cu cititul in afara concursului. Chiar sunt curioasa cati chiar or sa mai comenteze sid e acum incolo...
12-12-2009 23:15 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Teodora Andreea
Intr-adevar, ai un talent aparte, un simt al cuvintelor, ideile te prind in hora lor si din fiecare dans iese un articol de exceptie, o legenda...
14-12-2009 15:54 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@All: Multumesc. :)
14-12-2009 17:02 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi