Marți, 27 Octombrie 2009 22:52

SuperBlog 2009 - Etapa X

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
AZERTY. CE AR FI DACA…

Astazi am avansat in functie. Va scriu in calitate de administrator/ manager [virtual] al site-ului de IT&C Azerty. Sarcina cea mai importanta este sa reorganizez site-ul dupa propria mea strategie si imaginatie.

Primul lucru pe lista: schimbarea layout-ului. Tema este lipsita de personalitate. Stiu cel putin inca 2 site-uri de profil care au layout-uri asemanatoare, daca nu identice cu cel de pe Azerty. Culorile portocaliu, alb si albastru sunt des uzitate pentru numeroase pagini web. Va trebui sa introduc un plug-in prin care utilizatorul poate sa-si modifice culoarea deschisa de fundal cu una mai inchisa. In primul rand din considerente optice (culoarea deschisa solicita mai mult ochii) si si in al doilea rand, din considerente ecologice (un fond deschis necesita consumarea unei mai mari cantitati de energie decat un fond inchis la culoare).

Apoi, scrierea preturilor in sistemul normal, adica “2.900 lei” in loc de “2.900 ron”, dat fiind faptul ca moneda nationala a Romaniei este leul, nu ronul.

Al treilea punct pe lista: adaugarea unei optiuni prin care ultilizatorul/ clientul va putea sa-si spuna parerea despre un produs sau altul comercializat pe site, parere din care un potential client isi va alcatui o imagine de ansamblu complet asupra a ceea ce doreste sa achizitioneze.

Pentru a atrage mai multi clienti, voi organiza o promotie pe durata limitata sau nelimitata (in functie buget) de genul: “Fiecare al 100-lea comparator de pe site-ul Azerty primeste o reducere de 25% la orice produs achizitionat de la noi”. Pentru a rasplati clientii fideli care apeleaza la Azerty pentru diverse cumparaturi, voi oferi o reducere 20%-25% la fiecare al 10-lea produs comandat.

Un alt pas important: voi studia cu atentie piata, voi intocmi chestionare si voi afla intocmai care sunt produsele de profil pe care oamenii ar dori sa le cumpere, dar nu le gasesc pe site-urile romanesti. Voi comanda pe stoc acele produse (unde va fi posibil) si voi incepe o campanile publicitara pe termen scurt, insa agresiva, prin toate mijloacele media (online, TV, radio, presa scrisa, bannere/ afise) in care voi anunta ca la noi pe site se comercializeaza produsele in cauza.

Acestea sunt cele mai importante puncte pe ordinea de zi.
Pana la urmatorul articol, va recomand sa vizitati site-ul Azerty.

Postul de fata a fost scris pentru a zecea etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

PS: Nu uitati ca si voi, cei care cititi articolele publicate in cadrul acestui concurs, puteti castiga un premiu de 50 de dolari, doar postand comentarii la articolele mele din cadrul SuperBlog 2009.
Citit 712 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 FELICIA
Remarca cu ronul e fff buna!
28-10-2009 01:16 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 victor
Salut!
Inscrie-te pe http://groups.yahoo.com/group/publicitatenecenzurata
Poti sa postezi mesaje cu linkul catre blogul tau fara ca respectivul mesaj sa fie cenzurat. Grupul se vrea a fi unul unit, in care membrii sa se ajute unii pe altii prin accesarea linkurilor. Deci cu cat suntem mai multi, cu atat mai multi vizitatori vei avea pe zi.
Grupul nu este unul care vrea sa faca trafic nerelevant. Recomandam fiecaruia sa citeasca ce posteaza ceilalti si, eventual, sa comenteze, pentru ca si ceilalti fac la fel.
28-10-2009 16:28 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mike
Imi place ideea cu lista de obiecte pe care lumea si le doreste dar pe care nu le poate gasi la noi. Foarte bine gandit ;)
28-10-2009 19:41 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Johnny
Mie unul imi place tema folosita de Azerty. Acum fiecare cu parerea lui.
Succes!
30-10-2009 07:26 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi