Luni, 09 Noiembrie 2009 23:22

SuperBlog 2009 - Etapa XIX

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 
CU EDIMAX LA COTE INALTE

Am pornit din Baia Mare cu nerabdare. Era o dimineata de toamna tarzie cand ne-am instalat comod in compartimentul de tren… doar noi patru. Destinatia noastra era Sinaia; o calatorie in scop profesional, presarata cu cateva ore de relaxare.

Fiecare dintre noi isi adusese fie laptopul, fie netbookul, astfel incat nu n-am plictisit pe durata calatoriei. Bineinteles ca in tren nu aveam acces la nicio priza, astfel incat a trebuit sa ne limitam la durata de viata a bateriei din notebookuri. Aveam cu mine routerul portabil wireless 3G-6210n de la Edimax, astfel incat am impartit conexiunea la Internet “frateste”.

Dupa un drum lung si cu o intarziere “convenabila” de o ora, am ajuns in Sinaia. O ceata densa inconjura gara. Am urcat cu greu treptele care ne-au dus in central orasului de munte. Ne-am cazat la o micuta pensiune – o casa veche si simpla, cu ornamente specific locului si ne-am facut planul pe ziua urmatoare.

Dis de dimineata, dupa un mic dejun consistent, am pornit toti patru catre castelele Pelisor si Peles. Doi dintre prietenii mei se ocupau cu citirea datelor topografice: masuratori, analize de relief si sol etc. Noi, cealalata jumatate a echipei, eram responsabile cu fotografierea peisajelor.

Se facuse mijlocul zilei si eram pierduta in frumusetea peisajului de basm din apropierea castelelor. Ne-am refugiat la un ceai fierbinte in apropiere si am comparat munca din acea dimineata. Apoi am pornit catre munte… Am urcat la cota 1400 pentru alte analize, studiind cu atentie task-urile pe care cei de la studio ni le incredintasera.
Sus, un peisaj salbatic ne incanta privirea. Aerul rarefiat, rece, era cam greu de inspiriat, insa acest lucru nu ne-a impiedicat sa respiram adanc de cateva ori. Lentila aparatului meu foto suprindea cele mai interesante culori ale unei dupa-amiezi mohorate de noiembrie.

Am descarcat pozele pe notebook si am primit un mesaj de la unul intre topografi, care era la 700 de metri mai sus. Gasise un platou pustiu din piatra si dorea sa-l pozez. M-am uitat cu speranta inspre prietena mea, insa ea isi savura linistita vinul fiert… Am urcat, resemnata si am descoperit un platou golas, din roca fina, calcaroasa – piesaj inedit. M-am gandit imediat ca scenografei si regizorului le vor placea, asa ca am fotografiat zeci de instantanee. Le-am trimis foarte repede celorlalti din echipa, gratie router-ului Edimax care ne-a permis sa avem toti conexiune la internet, chiar si la o altitudine atat de ridicata.

La coborare, ne-am permis un mic detur pentru cateva suveniruri...Acest articol a fost scris pentru a nouasprezecea etapa a concursului SuperBlog, initiat de PCNews.

 

Citit 606 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 daninho
flumos :)

auzi, care e diferenta dintre laptop si notebook?
09-11-2009 23:57 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@daninho: Multumesc. In general, lumea foloseste "notebook" pentru "laptop", si invers, insa exista mai multe diferente. Explicatia o poti gasi aici http://my.opera.com/Kokoro/blog/show.dml/406592
10-11-2009 00:11 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Johnny
Pare foarte interesant routerul acesta de la Edimax. Felicitari Edimax pentru minunatele produse create, si felicitari autoarei articolului!
10-11-2009 23:46 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 FELICIA
Gand la gand....poza cu care tu ai inceput eu am folosit-o la final.
13-11-2009 23:05 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi