Luni, 07 Decembrie 2009 23:05

SuperBlog 2009 - Etapa XLIV (44)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
TOYOTA YARIS – SPATIOASA, SIGURA, FIABILA, DINAMICA

Era primul lor weekend impreuna, dupa saptamani de munca, calatorii in interes de serviciu si o conducta fisurata in apartamentul ei. Vorbira la telefon in decursul zilei de vineri, si hotarasera: spre seara, vor merge in Poiana Brasov. Luara masina ei, o Toyota Yaris rosie cu 5 usi, 9 airbaguri, sistem ABS de prevenire a blocarii rotilor si impiedicarii derapajelor, sistem de optimizare a fortelor de franare si sistem de control al tractiunii (era maniaca in ceea ce priveste siguranta ei proprie si a pasagerilor).

Incarcara bagajele. Pusera si gratarul cu ei, cu gandul la niste pulpite de pui prajite bine, si la porumb copt pe jar. Datorita banchetei rabatabile (cu o capacitate de 738 de litri), aveau destul loc si pentru 2 paturi si 2 perne extra, in caz de nevoie. Le placea sa fie prevazatori. Asezara lada frigorifica si mai verificara o data daca au pus totul. Apoi pornira la drum.

Ea, ca o lady, statea in dreapta soferului. Lui ii placea cum se comporta Yaris pe sosea, fiind flexibila. Sistemul avansat de suspensie fata McPherson facea din sofat o experienta dinamica. Era placut impresionat de transmisia MultiMode, cu schimbare automata a cutiei de viteze, in 3 moduri: manuala, automata, sport.

Oprira la un mic butic, pentru a-si cumpara niste bauturi racoritoare si sandwichuri. Ia iesirea din butic, ea isi facuse o mica taietura intr-o balama desfacuta. Ajunse in masina, deschise torpedoul din dreapta, unde isi pastra trusa de prim ajutor, dezinfecta taietura si puse un bandaj. Spatiul de depozitare din Yaris era generos, exista un torpedo chiar si in spatele volanului, si tot langa volan, alte doua spatii mai micute: unul folosit drept “trusa de machiaj”, in care ea isi depozita luciul de buze, rimelul, oglinda magnificatoare, peria etc., si inca unul pe care il folosea pentru cate o stica de suc sau apa minerala.

Mai aveau aproximativ o ora de mers pana in Poiana. Sistemul de navigatie cu touch screen de 6.5”, incorporat cu MP3 player, audio streaming si Bluetooth le indica mereu drumurile accesibile si rutele cele mai scurte. Cautara un post FM care sa difuzeze muzica pe placul lor si sa dea informatii interesante ascultatorilor, si-si continuara drumul.

El se folosi de functia integrata Bluetooh a automobilului, si-si transfera convorbirea (deloc necesara) cu mama, din telefon in sistemul masinii, pentru a-si optimiza sofatul. Motorul diesel 1.4 D-4D tura fara probleme, astfel ca ajunsera cu un sfert de ora mai devreme decat anticipasera. Urma un weekend de relaxare, in doi...

Acest articol a fost scris pentru cea de-a patruzeci si patra etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

Citit 766 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Teodora Andreea
O poveste scurta despre un Yaris spatios, ideal pentru un week-end de vis in doi...
10-12-2009 01:46 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi