Joi, 10 Decembrie 2009 18:05

SuperBlog 2009 - Etapa XLVI

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
DESPRE DOMENIUL PERSONALIZAT IN NOUL MILENIU

Poate unii dintre noi inca ne mai amagim ca Internetul nu reprezinta o parte importanta din cotidianul contemporan. Poate preferam, in unele cazuri, o scrisoare de tip “vintage”, cu randuri sterse de cerneala care s-a absorbit prea repede in hartia poroasa, in locul unor litere uniforme, golite de orice personalitate, care compun textul unui e-mail. Nu intelegem de ce e nevoie de atat de multa tehnologie in jurul nostru, cand problemele sunt aceleasi de cand lumea.

Dar de ce sa ne complacem in refuzul incapatanat de a ne folosi de noile tehnologii? Cand ele, in fapt, ne simplifica viata in loc de a complica-o. Internetul nu mai este de multa vreme un loc de comunicare impersonala. Trecand peste toate teoriile sociologice, imi vine in minte o zicala destul de des uzitata in ultimul timp: “Daca nu esti pe Internet, nu existi.”

Din punct de vedere pragmatic, Internetul este bun pentru afaceri. Este chiar indicat sa investim intr-un domeniu personalizat, daca vrem sa ne facem cunoscuti, auziti, vazuti, remarcati. Pornind de la simplele pagini pe care ni le cream pentru a tine legatura cu cei cunoscuti, de la blogurile prin care ne exteriorizam frustrarile sau ne postam creatiile, la paginile personale profesionale, cu domenii de genul .net, .org, .ro, .com si asa mai departe, care, de cele mai multe ori, devin cartea noastra de vizita virtuala, nu numai in tara, ci in intreaga lume. In plus, feedback-ul din partea celorlalti este imediat, ceea ce ne poate ajuta enorm, mai ales cand e cazul sa facem unele corectii.

Lasand la o parte celebritatile din show-biz care “sunt mai aproape de fani” prin intermediul paginilor oficiale, sau mega-corporatiile producatoare de bauturi racoritoare care profita la maximum de avantajul online-ului, pentru omul de rand Internetul este un mare atu. Scriitorii nepublicati sau cei care sunt in curs de a-si consolida cariera, pot opta pentru un domeniu personalizat prin care isi fac cunoscute prozele, versurile, scenariile… Fotografii amatori sau cei deja celebri au posibilitatea de a-si afisa ultimele fotografii, ba chiar de a le vinde celor doritori, in format digital sau tiparit, contra unei anume sume de bani.

Artistii artizani se folosesc de paginile lor pentru a-si promova munca, atat in tara, cat si in strainatate, unde sunt appreciate toate lucrurile “hand made” de calitate. Muzicienii isi fac cunoscute cantecele, postandu-le pe Internet, pentru a fi ascultate si cumparate direct in format digital…

Noul mileniu a primit drept mostenire de la secolul trecut nu doar tehnologia, ci si fenomenul globalizarii masive. Trebuie sa invatam sa manipulam Internetul in favoarea noastra, pentru ca un procent din ce in ce mai mare din economia planetei se bazeaza pe ceea ce promovam pe Internet, prin intermediul domeniilor personale, fie ca sunt detinute de persoane juridice (firme, corporatii), fie ca sunt detinute de persoanele fizice.

Gasiti informatii despre inregistrarea domeniilor personale pe website-ul Hostway.ro.

Acest post a fost scris pentru cea de-a patruzeci si sasea etapa a concursului SuperBlog 2009, initiat de PCNews.

Citit 800 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Teodora Andreea
Intr-adevar este o arta sa manipulezi Internetul si pe cei care il utilizeaza. In curand va aparea si o stiinta care se va ocupa de acest tip de influentare, propaganda...
10-12-2009 19:52 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 FELICIA
Noi, oamenii am inventat Internetul...nu-l putem lasa sa ne domine. E de datoria noastra sa-l controlam.
15-12-2009 22:53 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mike
We cannot let SKYNET win! We must fight or else face extermination!
16-12-2009 00:26 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Lexa Verzes
@Mike: =)) M-ai dat gata!!! Cu lacrimi rad.
16-12-2009 00:27 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mike
Ooops, din comentarii am crezut ca e proba cu Terminator Salvation. My bad! :D
16-12-2009 00:27 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi