Marți, 05 Octombrie 2010 01:16

SuperBlog 2010 - Etapa I

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Enunţ probă: "Cu toţii ne jucăm sau ne-am jucat jocuri 3D. Dar câţi dintre noi ne-am jucat cu adevărat în trei dimensiuni? Aşteptarea s-a încheiat, scuzele nu îşi mai au rostul. Fie că e vorba de laptopuri sau PC-uri, prin intermediul monitoarelor 3D, ASUS îţi pune în mână arsenalul necesar. Dezlănţuie un univers de posibilităţi multimedia şi de gaming cu soluţiile ASUS. Scrie un post în care descrii produsele care te aduc în noua dimensiune şi modul în care le-ai folosi pentru a beneficia de ele la maximum."
Cafea

COFFEE IN 3D

În agenţia de publicitate era agitaţie necontenită. La ultimul etaj al impozantei clădiri de birouri se pregătea sala de conferinţe pentru prezentare. Se cărau monitoare, unităţi centrale, cabluri, dosare, planse de prezentare, agende, pixuri... se căutau încărcătoare pentru PDA, se rătăceau CD-uri, se închideau şi deschideau uşi... După o jumătate de oră de forfotă şi du-te vino, liniştea puse stăpânire pe agenţie. Angajaţii Departamentului de Creaţie îşi pregăteau portofoliul şi sperau că vor reuşi să încheie contractul de publicitate cu una dintre cele mai prestigioase companii internaţionale de culegere şi prelucrare a cafelei.

Zgomotul tocurilor apăsate reverbera mici ecouri pe holurile lungi ale agenţiei. Ea intră în sala de conferinţe pentru a se mai uita încă o dată peste prezentare, însă avu surpriza să constate că doi dintre colegii ei erau foarte „ocupaţi” cu un joc în reţea. Aveau ochelarii 3D puşi şi se exteriorizau prin mici strigăte de frustrare sau victorie, aproape săltând în faţa monitoarelor ASUS VG236H de 23 de inchi. Oarecum amuzată de situaţie, decise să facă o mică glumă şi se "împiedică" de unul dintre prelungitoare, oprind alimentarea electrică. Colegii ei o priviră nedumeriţi.

- M-am împiedicat, justifică, cu o privire nevinovată. În plus, s-a nimerit tocmai bine, pentru că aveam nevoie să parcurg notiţele pentru şedinţă...
- Tocmai când am reuşit să atacăm patru avioane supersonice cu scut invizibil... oftă colegul ei.
- Să ştii, spuse celălalt, nu strică câte o pauză de "creativitate", în care putem consuma câte o doză de "adrenalină".
- De parcă nu avem destulă adrenalină în momentele de brainstorming, murmură ea, abia făcându-se auzită.

ASUS VG236În timp ce ea se cufundă într-o stare analitică de pre-şedinţă, colegii discutau în şoaptă despre avantajele pe care le conferea monitorul ASUS 3D. Pe lângă faptul că era Full HD, deci excelent pentru filme, clipuri şi imagini cu rezoluţie înaltă, dispunea şi de tehnologia NVIDIA® 3D Vision™ şi ochelari stereoscopici activi 3D, pentru o experienţă totală de gaming . Minutele trecură şi în sală intrară directorii companiei de cafea, urmaţi de şeful agenţiei de publicitate. Ea se ridică, îşi netezi costumul sobru şi începu prezentarea.

"...Cu toţii ştim reclamele banale în care ceaşca de cafea aburindă este subiectul principal de focalizare al atenţiei posibililor cumpărători. Noi vrem să schimbăm modul de concepere al materialelor publicitare şi să abordăm clientul prin alte metode. În concluzie, ne-am gândit să vă propunem ceva special, ieşit din tipare. Vă prezentăm... primele reclame la cafea în 3D! Vă rog să vă acomodaţi cu ochelarii 3D – fiecare persoană din încăpere îşi puse ochelarii – şi să vă ajustaţi înălţimea şi unghiul de înclinare al monitoarelor ASUS, astfel încât să aveţi cea mai bună poziţie pentru vizionare. Va urma un calup de 10 clipuri."

Jaluzelele întunecară încăperea, iar monitoarele fuseseră ajustate pe unul dintre cele cinci moduri de vizionare ASUS Splendid™ Video Intelligence. Odată cu pornirea imaginilor video, lumea se relaxă. Reclamele, mai lungi şi mai scurte, spuneau povestea cafelei, de la descoperirea acesteia, la soiurile de cafea existente în întreaga lume, ritualurile asociate cu această băutură, diferite tehnici de prăjire a boabelor, trucuri pentru prepararea celor mai cunoscute feluri de cafea, indicaţii şi contraindicaţii în consumul cafelei etc., toate redate în culori vibrante, datorită tehnologiei ASUS Color Shine. O rată de 120 fps (cadre pe secundă) dezvăluia feţele clare şi zâmbitoare ale sudamericanilor şi ale indigenilor africani care introduceau privitorul în lumea ritualurilor mistice ce se desfăşurau în jurul cafelei.

Prezentarea se termină, iar ea continuă să explice, sigură de succes: „Aceste spoturi sunt realizate tridimensional şi vor fi disponibile doar în acest format. Dorim să pătrundem într-o nişă puţin folosită în advertising. Formatul 3D va introduce potenţialul cumpărător în lumea cafelei. Vom educa cumpărătorul cu privire la istoria cafelei, la modurile în care această băutură se poate prepara, dându-i impresia că se află în mijlocul plantaţiilor de cafea sau lângă aparatele care prăjesc boabele, că le poate atinge sau simţi fierbinţeala şi aroma. Nu vom face o simplă reclamă la cafea, ci o enciclopedie a cafelei. Bineînţeles că fiecare spot se va încheia cu sigla şi tag line-ul brandului dumneavoastră.”

Cei de la conducerea companiei de cafea rămăseseră impresionaţi de prezentarea făcută, felicitându-i pe toţi cei implicaţi în proiect, şi semnară pe loc contractul, oferind agenţiei un bonus de 20% din suma totală, pentru ideea inovatoare. După plecarea clienţilor, ultimul etaj al edificiului deveni din nou unul zgomotos şi vesel, unde, printre picături de şampanie şi arome de cafea, doi angajaţi continuau jocul cu elicopterele de luptă, rachete nucleare şi scuturi anti-radar. Se gândeau că pentru mai multă mobilitate, nu le-ar strica laptopul ASUS G73J. Îl vor analiza cu antenţie, dar deja ştiau că ar fi o investiţie binemeritată.

Acest articol a fost scris pentru etapa 1 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 758 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Iulia Mihai
Imi faci pofta de cafea... si e 12. Not fair. :D
05-10-2010 03:16 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 SuperBlog 2010 – Etapa I - Ziarul toateBlogurile.ro
[...] SuperBlog 2010 – Etapa I Mon Oct 04, 2010 22:16 pm Enunţ probă: „Cu toţii ne jucăm sau ne-am jucat jocuri 3D. Dar câţi dintre noi ne-am jucat cu adevărat în trei dimensiuni? Aşteptarea s-a încheiat, scuzele nu îşi mai au rostul. Fie că e vorba de laptopuri sau PC-uri, prin intermediul monitoarelor 3D, ASUS îţi pune în mână arsenalul necesar. Dezlănţuie un univers de posibilităţi [...] [...]
05-10-2010 03:25 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Iulia Mihai: Acum voi savura una. Yummy!
05-10-2010 17:21 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi