Luni, 11 Octombrie 2010 01:59

SuperBlog 2010 - Etapa V

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Ai deja domeniu? Povesteşte-ne într-un articol scris pe blogul tău de ce te-ai hotărât să-l cumperi şi cum te-a ajutat (dacă te-a ajutat).
Nu ai domeniu? Ai vrea să-ţi cumperi? De ce? Cât de mult te atrage ideea de a avea un blog cu numele tău?"

PRIMUL MEU DOMENIU .RO

 Hostway Logo

Dintotdeauna mi-a plăcut să creez, fie că era vorba de desen, literatură, lucru manual, croşetă. În clasa a V-a ştiam că scrisul va fi o parte integrantă din personalitatea mea. Atunci am compus prima poezie, mai încolo a doua... a treia... Apoi am avut încercări în dramaturgie, nuvelistică etc. Când am ajuns la facultate, mi-am dat seama că trebuie să îmi exersez aptitudinile de scriitor şi jurnalist în alt mod.

Prin 2006 îmi făcusem un mic forum, pe Proboards.com. Se numea Precious Amber şi a rezistat destul de puţin. Atinsesem tot felul de teme, de la filosofie la seriale TV, de la modă la muzică, însă din lipsă de trafic, l-am dizolvat. Acum doi ani, în 2008, una dintre cele mai bune prietene ale mele, Nori, îmi spusese că şi-a făcut un blog, pe care dorea să posteze articole diverse. Ştiam ce sunt blogurile, chiar urmăream câteva bloguri de arts & crafts, dar nu mă gândisem niciodată să îmi deschid şi eu unul. La câteva săptămâni, urmându-i exemplul, mi-am creat primul blog, pe site-ul Blogspot.com. Atunci a început aventura mea în lumea bloggerilor şi a blogurilor.

Scriind parcă cu timiditate, aveam câteva articole neşlefuite, însă pe măsură ce a trecut timpul, consider că am atins un nivel destul de ridicat  în a scrie diferite tipuri de articole, având şi 4 ani de studii jurnalistice în spate. Tot în 2008 m-am înscris la prima ediţie SuperBlog, unde am rezistat până la final, clasându-mă pe locul al 8-lea. A urmat SuperBlog 2009, unde am terminat pe poziţia a 2-a. Atunci am făcut cunoştinţă cu Hostway, prin intermediul unor probe de concurs, şi m-am gândit la modul serios cum ar fi să am un blog profesionist, nefiind foarte mulţumită de ceea ce îmi oferea platforma gratuită de blogging. Mă simţeam oarecum limitată de limitele Blogger.

În acelaşi an, am fost invitată la un interviu telefonic pe undele Radio Lynx, în cadrul unei emisiuni dedicate concursului SuperBlog, iar printre cei prezenţi în studio se aflau şi  doi reprezentaţi Hostway România, cărora le-am pus câteva întrebări referitoare la serviciile pe care le oferă: înregistrare domenii, hosting, despre serviciul BlogWay dedicat blogurilor. Mă tenta din ce în ce mai tare să acced la visul oricărui blogger, adică un site adecvat, serios, profesionist, cu asistenţă 24/7.

BlogWay Logo
Iată că undeva la începutul anului 2010, în februarie mai exact, cu ocazia aniversării unui an pe piaţa românească, cei de la BlogWay au decis să ofere înregistrare de domeniu şi hosting gratuit timp de un an de zile pentru un număr de bloggeri pe care i-au considerat având potenţial. În acest mod am fost şi eu "cadorisită" cu blogul www.lexaverzes.ro. Denumirea domeniului am ales-o considerând că e cea mai bună investiţie pe termen lung, în cazul în care cariera mea de scriitor / scenarist / jurnalist va primi aripi şi numele meu va deveni "household name" într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

Layout-ul site-ului vrea să sugereze aciditatea cu care abordez uneori subiectele despre care scriu pe blog. E drept că mi-au trebuit câteva săptămâni pentru a intra în "professional blogging mode", pentru a înţelege cum fucţioneaza platforma WordPress, cum se adaugă sau îndepărteaza un widget şi alte asemenea cunoştinţe de SEO (Search Engine Optimization). Nici acum nu le stăpânesc foarte bine, dar bagajul meu de informaţii în a administra un site s-a mărit considerabil. Încă lupt pentru a-mi creşte Page Rank-ul la 4, atât cât am avut când am renunţat la primul blog, pentru a-mi face site-ul cât mai vizibil în blogosferă.

Ceea ce mă bucură enorm sunt aprecierile venite din partea prietenilor şi cunoscuţilor pentru înfăţişarea noului site, pentru modul în care îmi sunt structurate informaţiile şi pentru faptul că este "aerisit", conferind un sentiment de libertate prin tema şi culorile folosite. Pentru mine e importantă ergonomia site-ului, e important să se încarce rapid în toate browserele cunoscute, iar pagina să fie construită în aşa fel încât conţinutul să fie cât mai simplu de accesat.

O dată cu „reînnoirea” serviciului BlogWay, acesta mi-a oferit posibilitatea de a-mi instala propriile pluginuri, de pe platoforma WordPress sau direct din computerul personal, şi mai mult, posibilitatea de a modifica direct din setările administratorului culorile din header (am avut cu ceva timp în urmă probleme în a instala un layout din cauza headerului, iar cei de la serviciul de asistenţă BlogWay mi-au fost de foarte mare ajutor).

Am să amintesc şi faptul că prin BlogWay am primit nu numai site-ul, ci şi serviciul de e-mail de la Axigen, pe care mi l-am activat de curând şi care are aceleaşi facilităţi (primire/ trimitere mesaje; ataşare documente, clipuri video, fisiere audio sau poze; calendar; agendă; adăugare contacte, liste personalizabile etc.) ca şi celelalte platforme de e-mail cunoscute, având în plus faptul că permite accesarea contului meu de e-mail şi al fişierelor stocate şi de către alte persoane. Acest lucru îmi va uşura munca de tehnoredactor, permiţând colegilor accesul la diversele informaţii şi materiale ataşate, atunci când nu sunt acasă şi nu îmi pot utiliza computerul.

Planuri de viitor? Da, cu siguranţă! Crearea unei pagini pentru postarea articolelor în limba engleză (ocazional spaniola si franceza), poate chiar şi a unei pagini dedicate podcasting-ului, în cazul în care, cândva, voi avea condiţiile necesare pentru a deveni podcaster. Până atunci însă, nu-mi rămâne decât să scriu, să încerc mereu să mă autodepăşesc... şi să mă bucur de găzduirea celor de la BlogWay / Hostway, care mi-au oferit şansa de unui nou început – de data aceasta "ca la carte" – în blogosferă.

Acest articol a fost scris pentru etapa 5 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 640 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 SuperBlog 2010 – Etapa V - Ziarul toateBlogurile.ro
[...] SuperBlog 2010 – Etapa V Sun Oct 10, 2010 22:59 pm „Enunţ probă: Ai deja domeniu? Povesteşte-ne într-un articol scris pe blogul tău de ce te-ai hotărât să-l cumperi şi cum te-a ajutat (dacă te-a ajutat). Nu ai domeniu? Ai vrea să-ţi cumperi? De ce? Cât de mult te atrage ideea de a avea un blog cu numele tău?” PRIMUL MEU DOMENIU .RO Dintotdeauna mi-a plăcut [...] [...]
11-10-2010 02:13 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi