Vineri, 15 Octombrie 2010 19:10

SuperBlog 2010 - Etapa VIII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Timp de o săptămână, eşti managerul magazinului online www.cadouri-originale.ro. Ce îţi place şi consideri că merită păstrat, şi ce ai schimba pentru a oferi o experienţă mai placută clienţilor? Ce argumente le-ai oferi clienţilor pentru a-ţi cumpăra produsele?"

MANAGER LA UN MAGAZIN DE CADOURI PREMIUM

Set Al CaponeRecunosc: Obişnuiesc să vizitez astfel de site-uri, pentru pura plăcere de a face "window shopping" (cred totuşi că termenul corect în online ar fi "display shopping", dat fiind faptul că nu există vitrine per se). Aruncând o privire peste noutăţile în materie de bijuterii şi cadouri elegante, de multe ori îmi imaginez că stau la un birou luxos, bând un pahar de old whiskey şi având la încheietura mâinii o brăţară care costă o mică avere...
Şi dacă tot am ajuns manager al site-ului Borealy - Cadouri originale, consider că îmi permit o astfel de extravaganţă. Deja am zărit câteva brăţări care s-ar potrivi costumaţiei office. Însă, până una-alta, am pregătit analiza site-ului, şi câteva sugestii pentru îmbunătăţire.

www.cadouri-originale.ro este un site cu o cromatica deschisă, având nuanţe de alb, gri şi roşu, care contrastează plăcut cu negru. Este aerisit din punct de vedere vizual, neîncărcând ochii cu prea multe poze pe home-page. Categoriile de cadouri sunt expuse vizibil, nu înţeleg însă de ce acestea sunt prezente atât în bara de sus, sub logo, cât şi în stânga paginii. Ar fi fost mai bine să se păstreze o singură variantă.

Cercercei Fulg de neaConsider un plus filmuleţele de prezentare a bijuteriilor comercializate pe site. Accesoriile acelea care sclipesc în lumina cu efect de sfumato, atrag cu siguranţă privirile tuturor femeilor care ştiu să aprecieze frumosul şi eleganţa. Poate ar trebui incluse astfel de filmuleţe şi pentru celelalte produse: coşurile-cadou, cu diverse produse fine; accesoriile de birou; produsele gourmet etc.

Modalităţi de a oferi o experienţă mai plăcută clienţilor? Aş începe prin a detalia din ce aliaje sunt realizate bijuteriile şi diferite alte accesorii, pentru că, după cum se ştie, există persoane cu alergii la metalele din care se fabrică bijuteriile, butonii etc. Într-adevăr, există bijuterii şi din argint, iar la celelalte se menţionează că sunt placate cu diverse metale preţioase, însă contează şi aliajul de bază. De asemenea, contează şi materialele din care sunt realizate florile sau alte modele/ forme aplicate pe bijuterii. Pentru a putea vedea în detaliu un produs, aş modifica pozele astfel încât produsul respectiv să poată fi rotit cu ajutorul cursorului mouse-ului la 360° (stânga, dreapta, sus, jos) dând posibilitatea unei vizualizări tridimensionale. 

Pentru fidelizarea clientului, aş oferi mici atenţii: o carte de vizită cu datele magazinului pentru prima comandă, un cadou special la a doua sau a treia comandă, o reducere de x% pentru a cincea comandă etc., asigurându-i astfel pe clienţi că produsele sunt „top of the art”, realizate cu atenţie şi destinate unei categorii exclusiviste.

Copac Feng Shui cu cristale de cuart rozApreciez faptul că preţul produselor este trecut în lei şi nu în "RON", şi că acestea pot fi plătite prin trei modalităţi: curier, card online sau transfer bancar, lărgind paleta de opţiuni prin care se poate achita comanda.

Închei prin a menţiona câteva din produsele care mi-au atras atenţia: Memory Stick-ul cu elemente Swarovski, Setul de brăţară şi inel Silver Mesh, Coşul Marinăresc Regal. Pentru Cadouri de Crăciun recomand Coşul de Crăciun "Merry Christmas", care imi aduce aminte de clipele minunate petrecute în familie.

Acest articol a fost scris pentru etapa 8 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 681 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Eugen Rasoiu
Salut,

Pentru a te putea puncta in cadrul Superblog trebuie sa fie si un link catre site cu ancora Cadouri de Craciun.

Mersi,

Eugen
25-10-2010 02:29 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Eugen Rasoiu: Ups, nu stiu cum de am omis acest lucru. Multumesc pentru atentionare. Am indreptat eroarea.
25-10-2010 03:50 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Eugen Rasoiu
Salut,

Un articol foarte bun, la obiect si pertinent in acelasi timp.

Mi-au placut recomandarile, mai ales cele legate de bijuterii si filmulete.

Tine-o tot asa si poate la urmatoarea proba atingem 100 de puncte.

Succes,

Eugen
27-10-2010 01:20 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Eugen Rasoiu: Pana acum, singurul jurat care a comentat articolul pe care l-a notat (cel putin in cazul meu). :) Apreciez acest lucru si cred ca nu sunt singura care o face. Multumesc, atat pentru comentariu, cat si pentru nota.
27-10-2010 01:36 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi