Luni, 18 Octombrie 2010 15:39

SuperBlog 2010 - Etapa XI

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Eşti redactor de modă la o revistă pentru femei, şi ai de scris o recenzie despre magazinul online www.tarafashion.ro. Prezintă-le cititoarelor opinia ta despre site-ul şi produsele Tara Fashion."

TARA FASHION(ISTELOR)

Viaţa unui fashion editor este de multe ori desprinsă de realităţile cotidiene. Între deadline-uri, backup-uri la informaţii, laptopuri şi cafele făcute la espresso-urile ultra moderne, ne înfruptăm vizual din ultimele colecţii ale caselor de modă cu renume. Suntem atât de obişnuiţi de luxul şi extravaganţa, încât noi, redactorii de modă, uităm să revenim cu picioarele pe pământ. Refuzăm să acceptăm un adevăr pe cât de simplu, pe atât de banal: moda se formează pe stradă, nu în atelierele premium de haute-couture sau pret-a-porter. Strada e cea care impune trendul, care aprobă sau reprobă un stil, o culoare, o haină. Inovaţiile le găsim la persoanele care nu se îmbracă de la marile case de modă, care au un stil propriu.
Trăim vremuri în care globalizarea tinde să uniformizeze oamenii, atât în gândire, cât şi în ţinută. De aceea, originalitatea este la mare căutare. Ne adaptăm din mers ritmului din ce în ce mai alert al societăţii. Urbanul dictează, iar noi trebuie să ţinem pasul. Magazinele online sunt cea mai bună alternativă pentru a ne face cumpărăturile cu rapiditate, mai ales atunci când nu avem timpul necesar pentru shopping sau când nu găsim un anumit produs în boutique-urile clasice.

Jacheta barbati Tara FashionÎn articolul de azi mă opresc asupra site-ului Tara Fashion. De fapt, Tara Fashion nu este doar un site, ci o comunitate dedicată modei şi stilului personal. Pe lângă magazinul propriu-zis, site-ul are şi un blog, secţiune dedicată lecţiilor de stil: cum să asortăm culorile, hainele. În plus, pe blog sunt mereu concursuri cu premii atractive, pentru fidelizarea clientelor, reduceri masive de preţ ("Happy Happy Hour")... Se pare că deocamdată, bărbaţii sunt minoritari, site-ul punând la dispoziţia lor produse care pot fi numărate pe degete. Jacheta bărbătească de stofă (vezi foto) e un must have al sezonului actual – stilul milităresc este readus în actualitate de videoclipul Alejandro al artistei fashion-forward Lady Gaga.

Doamnelor şi domnişoarelor le este oferită o paletă largă de produse: îmbrăcăminte  (inclusiv mărimi mai mari şi haine speciale pentru viitoarele mămici), încălţăminte, genţi şi alte accesorii indispensabile. Una dintre regulile „sfinte” în modă (nu, nu cea referitoare la faptul că e o crimă să porţi mai mult de trei culori odată): un accesoriu poate defini o ţinută! Cu un o eşarfă, o poşetă sau o curea putem transforma o ţinută banală într-una elegantă sau o ţinută elegantă într-una sporty-casual.

Vă spun un secret: toamna şi iarna este cel mai potrivit moment pentru a arunca un ochi în „grădina” vecinului şi pentru a încerca outfituri care rafinează garderoba oricărei femei. Pentru aceste anotimpuri, întotdeauna voi recomanda stilul londonez, care nu se demodează niciodată şi care este accesibil fără a merge în Londra la cumpărături şi fără a intra pe site-urile londoneze. Propun două ţinute inspirate din moda British, cu produsele găsite pe Tara Fashion.

Tara Fashion London Style 1
Stilul hippie chique revine! Din New York şi până în Paris, tinerele retrăiesc prin haine perioada hippie a părinţilor şi bunicilor. Imprimeurile florale şi pantalonii evazaţi pot fi purtate în diverse ocazii, de la casual la office şi elegant, în funcţie de starea de spirit. Mai jos am ales câteva articole prezente pe Tara Fashion, ce compun un ansamblu flower-power, respectând întru totul motto-ul site-ului: "Haine care învăluie trupul şi înalţă sufletul."

Tara Fashion London Style 2
Şi dacă nu v-am convins până acum să vizitaţi magazinul Tara Fashion, aflaţi că la înregistrarea unui cont nou primiţi o reducere de 30 de lei pentru o comandă de mimimum 140 de lei, iar cu ocazia zilei de naştere primiţi o reducere de 40 de lei. În plus, puteţi achiziţiona cupoane cadou, în caz că nu ştiţi ce să dăruiţi persoanelor dragi.

Închei prin a vă spune că moda este un capriciu. Depinde în totalitate de noi cum ne satisfacem acest capriciu, în aşa fel încât să obţinem rezultate maxime cu eforturi (financiare) minime. Spor la shopping!

Acest articol a fost scris pentru etapa 11 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 740 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
Stiam eu ca esti fana Lady Gaga! De abia ai asteptat sa vorbesti de ea :P
19-10-2010 01:15 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Iulia Mihai
Se pare ca am abordat tema din unghiuri diferite! :D Gaga rulez! :D
19-10-2010 18:03 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi