Joi, 21 Octombrie 2010 00:49

SuperBlog 2010 - Etapa XII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: TAROM a anunţat în data de 23 septembrie 2010 lansarea primei campanii de imagine din istoria de mai bine de jumătate de secol a mărcii TAROM, ca parte a strategiei operatorului aerian român de a promova serviciile oferite consumatorilor săi, în contextul aderării la alianţa SkyTeam, precum şi noua filosofie şi valorile acestui brand românesc de tradiţie.

Scrie un post în care să explici mesajul principal al campaniei de imagine «Drumul ne formează, dar destinaţia ne defineşte.»"
"DRUMUL NE FORMEAZĂ, DAR DESTINAŢIA NE DEFINEŞTE"

Privită în ansamblu, întreaga noastră viaţă e o călătorie fizică, metafizică, spirituală. Când ne naştem, lumea noastră este mică: familia. Pe măsură ce creştem şi intrăm în etapa copilăriei active, lumea se deschide, încetul cu încetul, iar noi o descoperim ca fiind mereu ceva nou, uimitor. Călătoria începe cu primii paşi, la propriu. Deja lumea care ne înconjoară devine mai mare. Apoi, învăţăm să visăm, cu ajutorul poveştilor spuse de părinţi, de bunici, de educatoare, iar atunci când deja ştim să citim, avem posibilitatea de a ajunge oriunde.

Poster TAROM FreedomNe formăm în primul rând prin cărţile pe care le citim, aflăm despre locuri fantastice imaginate de diverşi scriitori, dar şi despre locuri îndepărtate de pe glob. Ne trezim cu dorinţa de a călători, de a cunoaşte acele locuri, de a întâlni oamenii despre care citim, fie personaje fictive ori cât se poate de reale. Trăind într-un timp în care tehnologia a evoluat, învăţăm şi cu ajutorul televizorului şi internetului. Însă acum un secol, un secol şi jumătate, copiii şi oamenii deopotrivă nu aveau aceste "minuni" tehnologice. Tot ceea ce ştiau aflaseră din cărţi...

Dorinţa de a zbura este una funda-mentală la toate culturile omenirii, arhaice, medievale, moderne şi contempo-rane. Prin zbor nu mai suntem limitaţi de legile fizice ale pământului, accedem la posibilităţi nemaîntâlnite în devenirea noastră ca oameni, transformându-ne în supraoameni. Acest ideal ne-a făcut să încercăm mereu să ne depăşim condiţi. Încercările acelora înzestraţi s-au transformat în creaţii ce fac parte din cultura universală: Mitul lui Icar şi Dedal, schiţele lui Da Vinci... Apoi, visătorii au reuşit imposibilul, metamorfozându-se în pionieri ai aviaţiei: Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Charles Lindbergh, Roland Garros, Amelia Earhart.

Cei menţionaţi au adus mai aproape de noi posibilitatea de a zbura. Au inventat şi perfecţionat aparate de zbor, care în timpurile actuale transportă mii de oameni şi tone de marfă în toate colţurile lumii. Avioanele comerciale de astăzi sunt înlocuitoarele vapoarelor de ieri. Acum călătorim mai repede, mai comod, aliniându-ne la schimbările rapide ale societăţii.

Poster TAROM LeisureFie că optăm pentru avion în vederea unei călătorii de afaceri ori a uneia de agrement (business or leisure), ştim cu siguranţă că "drumul ne formează, dar destinaţia ne defineşte". Pornim la drum cu anumite idei, păreri, concepţii... Trecem prin experienţa unei călătorii "iniţiatice", în care acumulăm informaţii şi dobândim anumite cunoştinţe. La destinaţie depinde numai de noi cum valorificăm ceea ce ştim şi ceea ce am învăţat, voluntar sau involuntar, din drumul parcurs. Suntem imaginativi, creativi... vrem să cunoaştem, să experimentăm. Vrem să trecem dea-supra Oceanului şi să vedem imensitatea albastră de sub noi, dorim să vedem cum arată norii de-aproape şi cum e să zburăm dincolo de ei, să ne ridicăm la altitudini mari pentru a "atinge" cu privirea vârfurile munţilor!

Cu fiecare călătorie, absorbim câte puţin din pulsul lumii. Ne învăluim în culorile acelei zone, respirăm cultura, tradiţiile locale, lăsăm o părticică din noi în fiecare om cu care ne întâlnim şi vorbim, aşa cum, la rândul său, acel om completează spaţiul lăsat de părticica pe care i-am dăruit-o. Ne îndepărtăm poate cu regret, spre alt aeroport, spre alt avion, tot noi înşine, dar cu altă perspectivă asupra vieţii. Parafrazând, "... Un lucru despre avioane. Nu contează unde merg. Ceea ce contează este să ne hotărâm să urcăm la bord." Destinaţiile, cunoscute sau necunoscute, ne vor modela întotdeauna personalitatea. Contează doar să ajungem undeva.
 

Acest articol a fost scris pentru etapa 12 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 772 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Media

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi