Luni, 25 Octombrie 2010 19:29

SuperBlog 2010 - Etapa XV

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: ARES = Zeul războiului în mitologia greacă. ARES = Regele performanţei, visul oricărui gamer!

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să ai în sistemul tău cea mai tare placă video din lume? Dar dacă îţi spunem că ai fi unul din cei 1000 de norocoşi de pe planetă care se pot lăuda cu acest lucru?

Poveşteste-ne ce ai face daca ai avea, doar şi pentru o zi, un ARES în calculatorul tău, această capodoperă a ingineriei hardware, unică prin design, specificaţii, performanţe şi nu în ultimul rând, dotări (de exemplu – cum te-ai transforma tu în cel mai tare şi invidiat gamer din lume)."
GOING ROG(UE) - II

(Prima parte a acestui articol se regăseşte în ultima parte a articolului de aici. Povestea continuă.)

... Câştigase prima misiune, fără prea mari eforturi. Într-adevăr, realizase cel mai mare scor de până atunci. Camera era cufundată într-o lumină roşiatică. Aruncă o privire pe geam; era primul apus de soare pe care îl prinsese în Belfast. Minunat! Opri jocul şi intră pe forumul ROG. Credită succesul lui plăcii video ARES de la ASUS, ce dispunea de două nuclee Radeon HD5870 tactate la 850MHz. Acestea erau optimizate să lucreze în tandem pentru a oferi o performanţă cu 32% mai mare comparativ cu placa de referinţă, permiţând rularea celor mai solicitante aplicaţii grafice. Placa era cât se poate de silenţioasă, datorită sincronizării paletelor ventilatorului şi a echilibrării perfecte a rotorului pentru eliminarea vibraţiilor. Se bucurase de o experienţă de joc incredibilă, fără să se îngrijoreze de vreun zgomot care ar putea să îi distragă atenţia.

De altfel, fusese atât de captivat de joc, încât nici măcar nu auzise larma îngrozitoare de la bar. „She is handsome, she is pretty/ She is the belle of Belfast city,/ She is courting, one two three/ Please won’t you tell me who is she?”, cântau în cor irlandezii. Cuprins de euforie, decise să se alăture petrecăreţilor. În fond, merita o recompensă pentru efortul depus! 

A. se trezi la amiază, cu capul vâjâind. Se jură că n-o să mai petreacă alături de irlandezi în stilul în care o făcuse în noaptea aceea. Luă două aspirine şi duse jos să mănânce. 2-3 familii luau masa în partea pentru nefumători a pub-ului. Măcar era linişte. Comandă o porţie mare de tocană tradiţională şi o cană mare de cafea. După ce termină, îşi mai turnă o cană generoasă de cafea şi se decise să urce în cameră, pentru a-şi continua misiunea. În fond şi la urma-urmei, vremea ploiasă îl deprima. Nu putea să viziteze dealurile şi caselele din împrejurimi, cu noroiul până la genunchi. Deseară va ieşi pentru o porţie binemeritată de aer proaspăt şi de cultură, fiind „Noaptea Muzeelor”. Îi va face bine să fie între oameni, localnici şi turişti deopotrivă. În cameră îşi porni laptopul tunat şi intră în joc...

ASUS ARES 2Z. îi ascunse într-una din camere secrete ale conacului său.
- Aveţi saltele, pături, frigider plin cu mâncare, cuptor cu microunde, baie...
- Mulţumesc mult, spuse fata, sfioasă.
Z. îi zâmbi şi se întoarse spre agent.
- Am folosit resursele personale pentru a vă scoate de acolo, deci MI6 nu ştie că ţi-ai încălcat contractul.


A. se gândi la următorul pas ce trebuia făcut. Căută pe Internet modele de chei asemănătoare celei pe care o avea tânăra. După mai multe pagini citite fără folos, dădu de o poză mică. Era o cheie specifică celei mai vechi bănci din Londra, unde peste două decade nu se mai puteau realiza tranzacţii financiare în acea instituţie. Acum nu mai funcţiona decât ca depozit de bunuri. Ştiind că e locul cel mai probabil unde se găseau documentele compromiţătoare, o luă pe fată şi urcară într-un Lamborghini aparţinându-i prietenului său, Z. Apoi demară cu zgomot din garajul conacului.

La vechea bancă, persoanele dinăuntru se puteau număra pe degete, inclusiv paznicul şi fucţionara de la ghişeu. Fata îi arătă cheia şi funcţionara îi îndrumă în sala din spate. Identificară numărul cutiei de valori, inscripţionat pe cheie. Fata încercă cheia, neîncrezătoare. Spre surprinderea ei, se răsuci în broască şi deschise uşiţa dulapului. Înăuntru se afla un plic A4, gros. A. îl desfăcu şi constată că era plin de documente şi microfilme, inclusiv din vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

ASUS ARES 3Ieşiră din bancă şi apucară doar să intre în maşină, când din spate se deschise focul asupra lor. Lamborghini era o maşină scumpă, dar nicidecum blindată, deci nu avea altă soluţie decât să deschidă focul, pe străduţele înguste din acea parte a Londrei. Se feri să tragă în altă direcţie decât în spate, în maşina care îi urmărea... Tânăra se lăsă în jos, strângând în braţe plicul cu documentele, în timp ce gloanţele zburau pe lângă ea. Rămăsese fără muniţie, însă găsi un pistol în torpedoul maşinii, care îi dădu timp să se distanţeze de persoanele care voiau acele documente...

Un beep îl atenţionă pe A. că se apropia ora ieşirii. Opri jocul. "Level 2 complete". Salvă şi închise computerul. Începea să-i placă jocul, lui, care mai până în urmă cu un an se juca doar Farmville. O dată cu statutul primit de intrarea lui în Republic of Gamers, îşi puse în minte să înveţe toate şmecheriile de overclocking şi să joace jocuri demne de placa video ARES. Microbul gamingului îl învăluise. Era printre cei 1000 de jucători cu acces la "the best of the best" în materie de placă video, placă de bază şi laptop, toate brand-uite ASUS. Afară, luminile felinarelor se aprindeau una câte una. Era timpul pentru o vizită la muzeele din împrejurimi.

Acest articol a fost scris pentru etapa 15 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 606 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi