Miercuri, 27 Octombrie 2010 01:17

SuperBlog 2010 - Etapa XVI

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
AMD"Enunţ probă: Ştii că Phenom II X6 este cel mai accesibil procesor cu 6 nuclee? Realizează un articol pe blogul tău în care să ne povesteşti cum ai putea să promovezi acest procesor."

IDEI DE PROMOVARE – COLAJ DE IMAGINI AUDIO-VIDEO (RECLAME)

Lumina ceţoasă a zilei de toamnă pătrundea printre perdele. Stătea la birou şi lucra. În spatele monitorului şi lateral avea turnuri de cărţi de fotografie, câteva aparate foto şi obiective... CD-urile cu programele de editare zburdau nestingherite pe masă, prin setarele deschise...
Ea se concentra asupra imaginilor. Sute de fotografii trebuiau selectate, procesate şi finisate pentru viitoarea ei expoziţie. Imagini la rezoluţii mari, high-definition. Apoi crop-uri şi măsurări. De reglat intensitatea culorilor, obţinând efecte retro. Transformarea unei imagini color într-una alb negru; obţinerea ineditului, colorând porţiuni dintr-o poză alb-negru... Găsirea unui ton perfect de sepia pentru un set de fotografii din natură. Lucra cu calm, cu serenitate.

Camera întunecoasă, cu pereţii plini de postere şi cu lămpile roşiatice era decorul potrivit pentru cei doi fraţi care – stând fiecare la biroul lui şi la computerul lui şi jucau cel mai nou game MMORPG. Se războiau cu mitraliere, grenade... era necesar să-i salveze pe locuitorii de pe insulă. Mii se explozii le luminau ecranele ambilor puşti. Soldaţii lor alergau, încercând să ajungă la elicoptere, pentru a-i salva pe băştinaşi.

Mama lor intră în cameră şi le spuse că ar cam fi timpul pentru culcare. Mai jucară un sfert de oră, pentru a fi siguri că îşi duc la îndeplinire misiunea, apoi ieşiră din joc. Ambii aveau deschise pagini de internet, programele de messenger... Spuseră eternul „noapte bună” prietenilor de pe chat şi închiseră computerele.

Într-un spaţiu imens, luminat de neoane, câteva zeci de oameni lucrau concentraţi asupra unui proiect. Erau desenatorii şi animatorii care pregăteau un nou film animat. Aveau la dispoziţie monitoare imense, unii chiar câte 3-4 sau 6 odată. Foloseau tehnologie AMD Eyefiny. Animatorii lucrau cu personajele ori cu peisajele şi decorurile. Pe un monitor urmăreau scenariul şi specificaţiile: descrierea fiecărui personaj, trăsăturile şi caracteristice acestora, paleta de culori pentru fiecare în parte etc. Pe alte monitoare desenau şi animau personajele.

Erau minuţioşi, luându-şi timp pentru a scoate la iveală cele mai mici detalii. Rulau fiecare segment animat, pentru a fi siguri de reuşită, apoi salvau toate datele pe diverse suporturi media, pentru a nu se pierde nici măcar o bucăţică din munca de fiecare zi.

O după-amiază leneşă, ploioasă, se transformase într-una relaxantă pentru un tânăr cuplu. Stăteau amândoi tolăniţi pe canapea şi se uitau la un film captivant, la computer. Era un film în format Blu-ray, despre viaţa unui renumit cântăreţ de operă. Ambii erau fermecaţi de coloana sonoră a filmului. Melodiile duioase reverberau în întreaga încăpere.

Filmul se termină cu un prim-plan, apoi cu un plan-detaliu pe faţa machiată a actorului care interpreta o arie dintr-o operă cunoscută. Mii de artificii acompaniau ultimele crescendo-uri. Ecranul se întunecă şi un grupaj de imagini, ce imortalizau viaţa cântăreţului, se succedară cu rapiditate pe fondul negru...

48078E PHEIIX6 Logo LE RGBCe au în comun toţi aceşti oameni? Computerele lor folosesc procesorul AMD Phenom™ II X6 "Thuban", procesor cu 6 nuclee. Dispunând de tehnologii superioare, procesorul de la AMD este soluţia ideală pentru computerele care sunt utilizate la maximum, în diferite activităţi multimedia, de creaţie, divertisment sau gaming. Suportă placă video HD, ridică performanţele programelor acolo unde este necesar în acel moment, şi e ideal pentru multitasking, fiind foarte eficient din punct de vedere al electricităţii, consumând puţin şi salvând energie electrică la nevoie.

Acest articol a fost scris pentru etapa 16 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 772 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Manuel
Vad ca pui munca in articolele tale. Esti un oponent puternic. Trebuie sa tin pasul. Se vede ca ai imaginatie. Succes.
27-10-2010 12:55 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Manuel: Multumesc. Eh, am si experienta primelor 2 editii de concurs.
Sa stii ca esti un adversar redutabil. Mult succes!
27-10-2010 14:24 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi