Sâmbătă, 30 Octombrie 2010 23:09

SuperBlog 2010 - Etapa XX

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Cel mai mic adaptor wireless pe USB EW-7811Un este printre noi. Incorporând ultima tehnologie apărută, EW-7811Un poate mări raza de acoperire de până la 3 ori, reducând simţitor zonele moarte, fără semnal, în comparaţie cu vechile adaptoare 11g. Viteza de transmisie a datelor poate ajunge la 150Mbps atunci când sunteţi conectat cu un alt dispozitiv 802.11n, beneficiind de viteze mai mari şi stabilitate mult îmbunătăţită faţă de reţelele 802.11g.

Puneţi un post pe blog-urile voastre în care scrieţi cum îl folosiţi sau cum l-aţi folosi voi. ATENŢIE! Adaptorul este foarte mic."

dima
PLUG AND FORGET! 

În urmă cu câteva săptămâni am rămas fără router. S-a defectat brusc, deşi parcă dădea semne de îmbolnăvire înainte, dat fiind faptul că mă trezeam din când în când fără internet la notebook. În momentul de faţă, internetul meu depinde de un stick wireless pe USB, oferit de o anumită companie de Internet din oraş,  care are o viteză incredibil de mică. Nu mai spun nimic de desk-ul din camera părinţilor, care chiar a rămas fără internet (înainte beneficia de stick-ul pe care îl am eu acum)!

Adaptor Emimax1Sunt obişnuită cu multitasking, lucru care nu îmi mai este permis din cauza adaptorului wireless pe care îl deţin. Până una-alta, prospectez piaţa în căutarea unui nou router...

Citind specificaţiile celui mai mic adaptor wirelss prin USB existent pe piaţă – EW-7811Un oferit de firma Edimax – realizez că are potenţial enorm. În primul rând, pentru că este atât de mic, nu ocupă spaţiu nici în unitatea centrală a unui desk, nici în husă sau în geanta în care îmi plimb eu notebook-ul şi netbookul. Într-un cuvânt: superergonomic!

Deţinând un astfel de dispozitiv, părinţii mei nu ar mai sta cu ochii pe ceas, bătând din picioare nerăbdătoare, aşteptând să se încarce o pagină amărâtă de e-mail! Cu viteză de până la 150 MB pe secundă, micul adaptor m-ar scoate din desele încurcături provocate de pasul de melc al adaptorului meu. Faptul că suportă Wi-Fi Protected Setup (WPS), securizează rapid şi uşor reţeaua wireless, deci nimeni nu poate pătrunde ilicit pe reţeaua de wireless. 

Adaptor Edimax2Cu acest adaptor, nu aş mai depinde exclusiv de viteza reţelelor Wi-Fi din oraş şi (teoretic) aş putea avea acces la internet la o viteză mult mai mare. Bun. Asta ar însemna că mi-ar facilita obiceiul de sta pe o bancă în parc sau într-un pub cu netbookul alături, folosindu-l pe post de e-book, căutând cele mai noi apariţii în materie de cărţi electronice, stând la un chat cu prietenii sau scriind şi publicând articole pe blog din locuri mai puţin convenţionale - lucruri foarte importante pentru o persoană ca mine, care doreşte să fie implicată activ în social media.

Citind specificaţiie tehnice, am aflat că EW-7811Un încorporează un protocol inteligent de transmisie. Cu alte cuvinte, ajustează automat puterea de transmisie în funcţie de diverşi parametri (distanta pe care transmite si de incarcarea CPU), reducând consumul de energie atunci când nu se foloseşte transmisia wireless. Dispune de tehnologia green WLAN, deci creşte durabilitatea bateriei, care nu mai trebuie încărcată atât de des, şi reduce consumul energiei cu 20%-50%

Mai jos poţi vedea cum arată stick-ul meu wireless, şi deci ai posibilitatea de a-l compara cu cel de la Edimax. Eh, cum ţi se pare? Diferenţă uriaşă faţă de adaptorul EW-7811Un pe care doar în introduci în computer şi uiţi că îl ai ("Plug and forget!")!

PIC 0004Adaptor WirelessAdaptor Edimax3


Acest articol a fost scris pentru etapa 20 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 920 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
adica laptopul tau nu are placa wireless? nasol asa :|
31-10-2010 00:15 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Mihai: Are placa wireless, cum sa nu aiba?! Doar am mentionat ca mi s-a stricat routerul care imi trimitea semnalul de internet wireless!
31-10-2010 00:35 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mihai
*confused*

eu stiam ca un adaptor wireless il folosesti ca sa conectezi un computer (care nu are placa wireless) la un router (adica adaptorul face ceea ce placa wireless ar trebui sa faca). Therefore, doar calculator + adaptor, fara router, este , conform a ceea ce stiu eu, egal cu zero.

Stiu eu gresit?
31-10-2010 00:40 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Mihai: Nu stiu ce incerci sa explici tu acolo, eu iti spun ca router-ul mi s-a stricat, therefore cablul de internet este introdus direct in laptopul lui frate-meu, iar laptopul meu are un adaptor stick wireless primit de la compania de internet careia ii platesc abonament. Deci primesc internet prin intermediul acestui stick USB (internet mobil) pe care l-ai vazut si tu in poza.
31-10-2010 00:51 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mihai
Ciudat ce explici acolo. Bag de seama ca ai internet conectandu-te prin acel adaptor la spoturi wi-fi ale firmei de net la care esti abonata (sa fie nevoie de acel adaptor pentru identificarea ta in reteaua lor? ar fi singura explicatie ce o gasesc la ora asta pentru faptul ca placa ta wireless nu e de ajuns pentru conexiune). Daca e asa, atunci orice adaptor care nu e de la firma ta nu e bun. Cred.

Citind specificatiile lui EdiEW mi-a fost dat sa inteleg ca are sens sa il folosesti la un calculator fara placa wireless, calculator pe care il conectezi la un router in raza de actiunea a caruia se afla respectivul calculator. Dar am sa ma mai documentez. :)
31-10-2010 01:12 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
Acum sunt si eu confuza. In fine. Concluzia e ca adaptorul wireless de la Edimax ar fi mult mai bun in cazul pendularilor mele prin oras (viteza mai buna, arie de acoperire mai mare etc.).
31-10-2010 01:17 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 Mihai
Sa stii ca nu imi fu gandul sa te confuzez. :D

Si *thumbs up* ca ai curaj sa iesi cu netbookul in parc si in puburi. I couldn't do that with my notebook. ;)
31-10-2010 01:30 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Mihai: De ce nu? Eh, traind in Romania, exista destule pericole sa umbli cu astfel de "tehnologii" la purtator. Stiu ca in parc l-ar putea fura... In pub e necesar sa-l tii departe de bautura si mancare, in rest e OK. Foarte multa lume din orasul meu obisnuieste sa tasteze din pub-uri. Si nu ma refer la telefoanele mobile.
31-10-2010 01:38 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi