Luni, 01 Noiembrie 2010 17:48

SuperBlog 2010 - Etapa XXI

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

AMD"Enunţ probă: Realizează un articol pe blogul tău în care să ne povesteşti la ce foloseşti tu un calculator şi ce nivel de Vision ţi se potriveşte?"

AMD VISION – ASISTENTUL ÎN ALEGEREA COMPUTERULUI POTRIVIT

La început, am folosit primul computer (care acum e folosit de părinţi şi care, după cum am precizat la celelealte ediţii SuperBlog, are procesor AMD) doar pentru a desena în Paint şi a-mi redacta unele proiecte necesare pentru şcoală. Apoi am început să folosesc Internetul, să ascult muzică, abandonând vechea combină, să mă joc Solitaire şi şah, ocazional să vizualizez câteva filme...

Conform Tehnologiei AMD Vision – tehnologie care reprezintă un sistem de clasificare a componentelor pentru desktop-uri şi laptop-uri în funcţie de performanţa lor – eram la nivelul de bază Vision. Prin intermediul acestei tehnologii, utilizatorii îşi pot alege computerul în funcţie de nevoi. Mi-aş fi dorit să clasificarea şi în 2007, când mi-am cumpărat notebook-ul; nu aş fi stat ore în faţa standului, încercând să mă hotărăsc ce laptop să aleg, şi nici nu l-aş fi înnebunit pe vânzător cu o mie de întrebări referitoare la performanţele gadgetului.

vision amd logoAstăzi, după ani de utilizare a computerului, după ce am trecut de la desktop la notebook şi netbook, am posibilitatea de a înşira numeroase lucruri pe care le realizez cu ajutorul computerului: ascult muzică, mă uit la filme în high-definition, tehnoredactez şi editez documente, convertesc un format în altul (atât fişiere audio, cât şi documente şi imagini), editez fotografii în programele dedicate, concep felicitări, bannere şi diverse altele prin manipulare foto, primesc şi trimit e-mailuri, folosesc netbook-ul pe post de e-book reader, citesc zilnic ştirile on-line, mă uit la videoclipuri sau urmăresc live streaming-uri, ascult radio online, scriu pe blog/ administrez un blog, utilizez reţele de social media, utilizez web cam-ul şi microfonul pentru chat. Nu pot sta la computer fără a face multitasking (am câteodată perioade în care urmăresc un film sau un videoclip, şi mut imaginea în partea dreaptă a display-ului, iar în partea stângă deschid un joc de logică/ strategie), transfer date prin intermediul Bluetooth-ului, printez fotografii...

Cel mai probabil mi se potriveşte nivelul Vision Premium: echilibru între puterea procesorului şi performanţele plăcii video.

Sper ca viitorul notebook să facă parte din nivelul Vision Ultimate, pentru un multitasking şi editare foto avansate, dar şi pentru rularea unor jocuri care cer o placă grafică performantă.

Mai există şi Vision Black, "la creme de la creme" în cadrul acestei clasificări AMD, dedicată profesioniştilor în media şi gaming, dedicată entuziaştilor în ale computerelor: overcloking, creare fişiere foto şi video în HD, utilizarea tehnologiei Eyefinity, 3D gaming etc.

Aşadar, viitori posesori de computere, profitaţi din plin de Tehnologia Vision de la AMD, pentru că nu aveţi decât de câştigat din configurarea corectă, în funcţie de necesităţi, a desktop-ului sau laptop-ului pe care îl veţi achiţiona. Veţi ieşi mai câştigaţi ca şi posesori ai unui gadget pe gustul vostru, şi în plus, aţi face un vânzător/ asistent mai fericit, scutindu-l de întrebări inutile, ale căror răspunsuri oricum nu vă lămuresc prea mult.

Acest articol a fost scris pentru etapa 21 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 642 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi