Joi, 04 Noiembrie 2010 23:01

SuperBlog 2010 - Etapa XXIII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Logo Borealy"Enunţ probă: Eşti în căutarea unui nou job. După nenumărate scrisori de intenţie şi CV-uri trimise, primeşti, în sfârşit, un răspuns pozitiv şi… surprinzător: ai fost acceptat ca ucenic în Departamentul de Selecţie Cadouri al lui Moş Crăciun. Primul tău task: să-l ajuţi pe Moş sa aleagă coşuri cu bunătăţi pentru Crăciun pentru membrii familiei tale, prieteni, colegi, şefi, subalterni şi colaboratori. Doar tu îi cunoşti mai bine decât el! Ce-i recomanzi şi cum îţi argumentezi sugestiile, având în vedere că magazinul preferat al Moşului este www.cadouri-originale.ro?"

COŞURI CU BUNĂTĂŢI, MOŞ CRĂCIUN, ELFI ŞI COLINDE
Simt răcoarea unui vânt aspru. Deschid ochii şi mă uit mirată în jur. Zăpezi... În depărtare, nişte lumini vesele pe o mare îngheţată. Visez sau...  ?!
- Ei bine, urcă în sanie. Să mergem!
Tresar. Lângă mine, unul din elfii Moşului mă priveşte nerăbdător.
- Sanie... ?
- În spatele tău!
Într-adevăr, mă întorc şi văd o splendoare de sanie din argint masiv, cu partea din spate frumos prelungită şi arcuită deasupra, pentru a forma un acoperiş. La capătul ei, în hamuri, aşteaptă un caribu cu privirea blândă. Mă sui în sanie, alături de elf. Mă înfofolesc cu pătura aflată pe banchetă.

Cos de Craciun All in OneLa un îndemn al elfului, animalul încornorat porni către luminiţele din zare. Încerc să-mi revin din nedumerire. Oare chiar am fost angajată ca ucenic al lui Moş Crăciun? Totul pare real. Pe drum aflu că renii Moşului sunt de fapt caribu, sunt în număr de 10, zboară şi au nume magice. Zâmbesc când elful îmi dezvăluie că de fapt există Expresul de Pol şi că acesta circulă în Ajunul de Crăciun.

Sosim în orăşelul unde locuieşte Moşul. Ne întâmpină case din cărămidă şi lemn, colorate asemenea unor turte dulci, cu hornurile încinse şi cu luminile pornite. E agitaţie mare: copii şi elfi aleargă de zor. A mai rămas o lună până la Crăciun şi toată lumea face ultimele pregătiri. Sunt poftită într-o căsuţă cu un etaj, pe care scrie "Atelier 2”" Iau loc la masă şi aştept. 

După câteva minute se apropie de mine Moş Crăciun, ţinând două căni în mână. E aidoma ilustraţiilor vechi pe care le ştiam de o viaţă întreagă: rotofei, jovial, cu barba albă şi privire înţeleaptă. Poartă o salopetă verde-smarald, cu o curea maro din piele, nasturi din aur şi mâneci îmblănite.
- Bună să-ţi fie inima! Eu sunt Moş Crăciun. Te rog să serveşti o cană de ciocolată caldă, te va destinde îndată!
- Mulţumesc. Sunt încântată să te cunosc.

Cutie de vin cu ustensileMoşul îmi spune că, datorită CV-ului, sunt perfectă pentru job-ul de ucenic – asistent comenzi online. Mărturiseşte că magazinul său preferat în materie de cadouri este unul virtual, şi anume cel aflat la adresa cadouri-originale.ro. Îmi rezervă şi o supriză: pentru a-mi "intra în mână", îmi propune să încep prin a alege cadouri pentru cei dragi mie de pe site-ul menţionat. 

Ca prin farmec, apare pe măsuţă un laptop personalizat cu numele meu. Îl deschid, observ amuzată că mă conectez cu rapiditate la Internet prin reţeaua wi-fi, şi intru pe site-ul preferat de Moş. Nu pot să mă decid, magazinul oferă o mulţime de cadouri de Crăciun. Într-un final, gândindu-mă cam ce le place tuturor celor cărora le voi oferi cadouri, aleg: fratele meu va primi Coşul de Crăciun Universal Regal, dar şi cravata Stacy Adams, potrivită ţinutelor business pe care le îmbracă; părinţilor le dăruiesc Coşul de Crăciun All in One, adăugând cerceii Ball Black pentru mama (admiratoare a lucrurilor simple şi de efect) şi o elegantă cutie de vin cu ustensile pentru tata (îi plac lucrurile utile şi vinurile de calitate).

Pentru prieteni, consider că nu dau greş cu câteva coşuri Şofer Fericit şi Merry Christmas – practice, distractive, având gustul Crăciunului de altădată. Colaboratorilor le voi dărui Coşul Family şi Coşul Gourmet Clasic – în spiritul sărbătorii. Sunt cadourile perfecte: sub forma ciocolatelor şi băuturilor fine, cafelelor aromate, prăjiturilor tradiţionale... Mici surpize şi obiecte utile fac deliciul acesor minunate pachete ambalate elegant.

Cos de Craciun Merry ChristmasDe îndată ce termin de ales darurile, Moş Crăciun mă invită la un tur al Atelierului 2, unde, spre surpriza mea, se fabrică multe din produsele găsite pe www.cadouri-originale.ro: coşuri împletite, din răchită, obiecte şi accesorii din lemn pentru birou şi pentru casă.

Mă reîntorc la treabă, având în faţă un lungă listă, care se umple minut de minut cu dorinţele copiilor şi adulţilor din întreaga lume. Cu laptopul alături, încep să fac comenzi peste comenzi... Magazinele online sunt deschise tot timpul, astfel încât nu trebuie să-mi fac griji din cauza diferenţelor de fus orar. La finalul programului, un murmur plăcut mă face să scot capul afară, pe verandă: un grup de elfi tocmai începuse să cânte o colindă...

Acest articol a fost scris pentru etapa 23 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 631 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi