Joi, 11 Noiembrie 2010 02:33

SuperBlog 2010 - Etapa XXVII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Logo OKTAL"Enunţ probă: Scrie un articol în care să povesteşti ce laptop din promoţia Oktal îţi stimulează imaginaţia şi de ce?"

TOSHIBA SATELLITE L500 1XZ

Voi fi întotdeauna atrasă de laptopurile companiei Toshiba, din trei motive: designul, performanţa şi... pentru că un Toshiba a fost primul meu laptop, cumpărat din primii bani munciţi într-o vacanţă de vară din anii studenţiei. Deci nu pot decât să optez pentru un laptop Toshiba, mai exact Toshiba Satellite L500 1XZ, aflat la promoţie pe site-ul Oktal.

A trecut vremea când "puterea" unui computer era dată de numărul de GB înglobaţi în HDD. Acum se vorbeşte de plăci de bază, de procesoare care turează la maximum, de monitoare ecologice şi de redare în High-Definition.

Toshiba Satellite L500 1Ei, laptopul pe care l-am ales – Toshiba Satellite L500 – dispune de un procesor Intel Core i3, de o memorie de 4096 MG (cu extindere până la 8192 pentru userii hyperactivi). Hardul are o capacitate de stocare de 320 GB; unitate optică DVD SuperMulti, ecran HD de 15,6 inch, boxe HD şi webcam, conexiune prin Ethernet, Wireless sau Bluetooth, 3 porturi USB 2.01 intrare SATA, 1 fantă Bridge Media 4-in-1...

Dincolo de datele reci, de specificaţiile tehnice pe care numai cei avizaţi/ pasionaţi le înţeleg, trebuie ştiut că, în ziua de astăzi, a deţine un laptop înseamnă a păşi în ritm cu societatea, cu tehnologiile, cu nevoia de a comunica, de a primi şi trimite informaţii.

Un laptop înseamnă în primul rând portabilitate. Îl pot utilza oriunde, oricând, fără a avea nevoie de o sursă de curent, datorită bateriei care are autonomie din ce în ce mai mare. Datorită conectivităţii wi-fi am acces la Internet în orice parte a casei (în cazul în care posed un router sau măcar un stick de Internet mobil), în parcuri, în pub-uri, în hoteluri sau pe plajă. Tehnologia Bluetooth mă ajută să fac un schimb de informaţii între laprop şi un alt gadget care dispune de această tehnologie, cum ar fi un telefon mobil, un netbook, un e-book reader etc.

Toshiba Satellite L500 2Ecranul luminat cu LED consumă mai puţin curent electric, deci ajută la conservarea energiei. Display-ul destul de mare îmi conferă plăcerea de a urmări filme şi videoclipuri HD, clare şi în culori vibrante. Pot vedea imagini la rezoluţii mari, le pot descărca din aparatul foto prin cablul de date sau folosind interfaţa Bridge Media 4-in-1, introducând cardul SD  din camera digitală în computer.

Am posibilitatea de a stoca date în limita a 320 GB, mai mult decât generos pentru un utilizator avid al computerului; dacă totuşi cei 320 de GB nu-mi sunt suficienţi sau doresc să păstrez anumite date pentru posteritate, pot descărca fişiere pe stick-uri de memorie (tot prin porturile USB) sau le pot stoca pe CD-uri sau DVD-uri, utilizând unitatea optică.

Ascult muzica preferată la boxele incorporate, care redau sunetul în HD. Povestesc cu prietenii şi familia pe chat, utilizând microfonul şi webcamul. Navighez pe Internet, "răsfoind" portaluri cu ştiri, cu videoclipuri, intrând pe site-urile de social media, sau pur şi simplu documentându-mă pentru un proiect sau verificându-mi adresa de e-mail. Tot pentru destindere, profit la maximum de puterea procesorului, de caracteristicile plăcii de bază pentru a mă juca diverse game-uri solicitante din punct de vedere grafic...

Toshiba Satellite L500 3Programele tip Office sau cele de editare text/ foto îmi uşurează mult munca: scriu repede şi uşor, lăsându-mi imaginaţia să cutreiere după idei, frânturi de amintiri sau sclipiri creative. Completez textele uneori simple sau banale cu fotografii, grafice sau tabele care reprezintă ceva, care vin în completarea unui articol sau unei poveşti împărtăşite celor dragi.

Privesc laptopul ca pe un centru media complex, cu rol educativ, informativ şi de destindere; un instrument de lucru cu posibilităţi multiple; un mijloc eficient de a ţine legătura cu colegii de şcoală sau de serviciu, cu amicii, cu prietenii, cu familia; un intermediar în a cunoaşte oameni noi, din toate colţurile lumii.

Acest articol a fost scris pentru etapa 27 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 652 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi