Luni, 15 Noiembrie 2010 02:20

SuperBlog 2010 - Etapa XXX (30)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Scrie un post în care să prezinţi modul în care tehnologia SonicMaster de la ASUS obţine performanţele acustice deosebite şi prezintă aspectele care transformă sunetul într-o experienţă naturală."

ASUS SONIC MASTER – VIITORUL E AICI

Trăim în 2010. "Ei, şi?", vă veţi întreba unii dintre voi. "Nu ne spui nimic nou." De data aceasta însă, trebuie să privim anul 2010, prezentul, ca pe un moment important şi decisiv în viitorul entertainment-ului global.
Compania taiwaneză ASUS inovează mereu; datorită evoluţiei tot mai spectaculoase a tehnologiei, un sector din divertisment tinde să-l suprime pe altul. Mă refer la notebook-urile şi monitoarele ASUS, care transformă instant o banală cameră într-un cinematograf sau într-o sală de spectacole: imagini în high-definition, high-resolution şi 3D, culori vibrante şi sunete excepţionale. Astfel, cinematografele vor pierde teren în favoarea gadgeturilor care redau conţinut media la aceeaşi calitate, dar care au un atu puternic: mobilitatea.

Atunci când a conceput noua generaţie de notebook-uri multimedia, ASUS a colaborat cu profesioniştii de renume mondial de la Bang & Olufsen ICEPower, realizând standardul numit SonicMaster, o "denumire aproape prea simplă pentru secretele ce stau ascunse în spatele ei."

Îmi închipui sunetul metalic produs de căderea unui ac, şi ecourile pe care mica dovadă a atracţiei gravitaţionale le provoacă. Reverberaţiile tocurilor pe asfalt, pe gresie sau pe lemn au tonalitate diferită. Cu tehnologia SonicMaster pot auzi şi distinge acest lucru.

Cele mai frumoase sunete sunt cele din natură. Râul care se repede la vale, ciripitul păsărilor în pădure, bâzâitul albinelor şi al bondarilor, picăturile de apă care se preling din ţurţuri, zăpada întărită care scârţuie sub picioare, vântul şuierând, tunetele din miezul verii... Toate capătă o altă dimensiune atunci când sunt redate prin SonicMaster.

Fie că e vorba de zgomote care sunt necesare într-un film sau videoclip, pentru a transpune spectatorul în lumea prezentată, fie că sunt înregistrări personale sau concerte live pe stadioane imense, SonicMaster face diferenţa, separând elementele unei coloane sonore. SonicMaster permite notebook-urilor să redea cu până la patru octave mai mult decât notebook-urile obişnuite, scoţând din background sunetul şi făcându-l actant principal, alături de personajele unui film sau alături de documentaristul care cutreieră jungla în căutarea unor specii rare de animale.

Cum a reuşit să obţină ASUS o astfel de performanţă în domeniul audio? De la sursa audio şi pâna la boxe, ASUS a regândit şi redesenat fiecare proces software şi hardware, pentru a obţine un sunet perfect în momentul când acesta ajunge la urechile ascultătorului.

ASUS N43Laptopurile ASUS N Series (N43, N53, N73) şi ASUS NX beneficiază de tehnologia SonicMaster: Codec performant, amplificator puternic, camere de rezonanţă mai largi, difuzoare cu 60% mai mari. Exclusive Virtual Bass şi X-Matrix conferă un sunet sorround şi o ambianţă plăcută la vizionarea unei întreceri motorsport sau a unui concert. Dinamic Refinement System conferă sunet pur, preîncarcă sau preajustează sunetele pentru a preveni tonalităţile false sau distorsiunile vocale.

Cine va deţine un astfel de notebook, cu siguranţă nu va mai reveni la un altul, „obişnuit”. Va fi uimit de cât de clar se disting instrumentele din orchestraţia unei piese, câtă energie pozitivă se transmite prin sistemul de boxe în timpul unei competiţii sportive sau a diferitelor celebrări!

Acest articol a fost scris pentru etapa 30 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 601 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi