Marți, 16 Noiembrie 2010 22:47

SuperBlog 2010 - Etapa XXXII

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Noile monitoare LED ASUS MS şi ML sunt mai mult decât ergonomice. Mai mult decât o înşiruire de conectori, specificaţii, funcţii care mai de care, demne de secolul 21. Facilităţile oferite şi designul sunt îmbinate aproape ideal. Când vei vedea un MS238 sau ML248, nu-l vei uita. Este pur şi simplu dragoste la prima «vizualizare». 

Cât de mult contează pentru tine monitorul? Cât de multă importanţă acorzi designului, specificaţiilor tehnice, funcţiilor eco etc.?"
UN CERTAIN REGARD – MONITOARELE ASUS DESIGNOAm să încep articolul prin a menţiona că am mai scris despre monitoarele ASUS Designo în concursul SuperBlog de anul trecut şi în concursul BlogWars de anul acesta. Nu doresc să repet informaţiile deja ştiute, deci va fi un articol mai scurt, însă la obiect.

Sunt foarte conştiincioasă din punct de vedere ecologic. Întotdeauna am considerat că protejarea naturii este o obligaţie a omului, nu un trend, o modă care vine şi pleacă, apoi revine peste câţiva ani şi tot aşa. Curios e faptul că, deşi tehnologia progresează, oamenii devin tot mai dependenţi de aceasta; în loc să trăim respectând natura, ne înconjurăm de obiecte care consumă energie, care sunt fabricate din materiale dăunătoare naturii: aparatele electrocasnice, de îngrijire a corpului, de climatizare, de divertisment şi comunicaţii etc.

ASUS MS LED Lateral
De aceea, multe companii vin cu soluţii inteligente pentru problemele secolului actual. Una din aceste companii este ASUS, care este recunoscută pe plan mondial pentru produsele ecologice lansate, cum ar fi notebook-urile ASUS Bamboo, ASUS NX, microprocesorul ASUS EPU şi monitoarele ASUS Designo MS şi ML.

Monitoarele ASUS Designo mi-au atras atenţia de prima dată. După cum îi spune numele, punctul lor forte este design-ul futuristic: ultra-subţire, cu un element de susţinere sub forma unui inel, care are şi rolul de a ajusta unghiul de înclinare a monitorului, doar prin utilzarea unui deget (ţin minte când mă chinuiam să ajustez gradul de înclinare al vechiului monitor CRT cu ambele mâini; de multe ori nu reuşeam să îl poziţionez exact cum aş fi dorit).

Fiind ultra-subţiri, aceste monitoare nu ocupă loc pe masă ori pe birou (din nou îmi aduc aminte de monitorul CRT care îmi ocupa mai mult de jumătate din suprafaţa biroului). E ideal pentru cei care lucrează la mult la computer, având spaţiu pentru imprimantă, dosare, caiete, planşe, cărţi, CD-uri etc.

ASUS ML LED
Faptul că noile ASUS ML (cu design  îmbunătăţit) sunt ecologice înseamnă un plus în favoarea achiziţionării monitoarelor LED. Nu au mercur în componenţă şi consumă cu până la 45% mai puţină energie, deci generează cu 23,6 kilograme mai puţin CO2 – dioxid de carbon (mai puţină energie înseamnă mai puţină poluare şi o factură la curent vizibil redusă, iar scăderea emisiilor de CO2 înseamnă mai puţin aer nociv inhalat, în condiţiile în care se defrişează masiv pe tot teritoriul României, iar copacii nu reuşesc să absoarbă întreaga cantitate de CO2, existent mai ales în zonele urbane).

ASUS ML LED Lateral
Calitatea imaginii este un alt atu al seriei Designo de la ASUS, monitoarele având culori vibrante, redare în high-definition, fără a obosi ochii după perioade îndelungate de utilizare.

Recomand cu toată seriozitatea monitoarele Designo şi alte produse ASUS, pentru că sunt inovatoare, prietenoase cu mediul înconjurător şi folosesc materiale reciclabile.

Pentru mai multe detalii – tehnice şi de design – vă invit să vizitaţi link-urile active de mai sus.

P.S.: Sunem la mijlocul lunii noiembrie şi în Baia Mare au fost astăzi 20° C, vreme însorită. Oare nu e un semnal de alarmă cu privire la excesul de poluare din natură?

Acest articol a fost scris pentru etapa 32 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 589 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
Iti dai seama ca in enuntul probei nu scrie ca trebuie sa vorbim despre monitoarele ASUS, nu? :D
18-11-2010 22:49 Răspunde Răspunde cu citat Citat
Permalink 0 admin
@Mihai: Imi dau seama. Dar despre ce sa vorbesc, din moment ce detin un monitor ASUS? :)) Daca il mai aveam pe cel vechi, vorbeam despre acela, dar era cu tub. :))

Oricum, pentru mine raman valabile criteriile dupa care imi aleg monitorul, indiferent ce marca ar fi: consum putin, putere mare, slim, culori vibrante, design si fiabilitate. Cele din seria Designo au toate aceste insusiri.
19-11-2010 02:04 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi