Vineri, 26 Noiembrie 2010 01:07

SuperBlog 2010 - Etapa XXXIX

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: (...) Scrie un articol în care să punctezi aspectele care îl fac pe ASUS U Bamboo un laptop unic pentru cei preocupaţi de mediul înconjurător. (...)" 

ASUS U BAMBOO – CÂND NATURA ŞI TEHNOLOGIA SE ÎNTÂLNESC

Sunt una dintre acele persoane pentru care ecologia nu e un trend, ci o obligaţie. Obligaţie de care mă achit cu plăcere, pentru că nu văd protejarea naturii ca pe o corvoadă. E un respect faţă de natură, care se degradează pe zi ce trece. Efectele le simt deja de câţiva ani (schimbarea climei; amestecarea anotimpurilor mă duce cu gândul la o secvenţă frumoasă, dar terifiantă din filmul The Magical Legend of the Leprechauns (Legenda Magică a Spiriduşilor) – un film care pune accentul, printre altele, şi pe ecologie – când anotimpurile îşi pierd graniţele şi în miezul verii încep să se usuce frunzele şi să ningă).
ASUS Bamboo U43Jc Side Open
Mai devreme în concurs, tot la o probă ASUS, am spus că nu vreau ca peste câţiva ani să li se povestească copiilor despre tigri la trecut. Citeam un articol pe Yahoo! News cum că ecologiştii au dat o dată exactă pentru extincţia tigrilor. Înspăimântător, nu-i aşa? Îmi aduc aminte şi de cât de tare a suferit (şi va suferi mult timp de acum încolo) flora şi fauna subacvatică în jurul Golfului Mexic, unde a avut loc accidentul ecologic în care s-au deversat tone de petrol în ocean. La toate acestea adăugăm consumul nesăbuit de combustibili, energie electrică, utilizarea enormă de materiale nereciclabile, faptul că nu reciclăm atât cât ar trebui...

ASUS e o companie care e conştientă de problemele pe care le întâmpină societatea supraindustrializată şi polua(n)tă a secolului XXI, adoptând politica „verde”, prin care noile produse poluează mai puţin şi sunt realizate din materiale reciclabile. Printre produsele ASUS de acest fel se numără şi laptopul ASUS U Bamboo, mai exact ASUS Bamboo U43Jc.

ASUS Bamboo U43Jc
ASUS Bamboo a renunţat la aproximativ 25% din cantitatea de plastic în favoarea lemnului de bambus. Acelaşi bambus care constituie hrana de bază a ursuleţilor panda, acelaşi bambus pe care îl consumăm şi noi în restaurantele chinezeşti. Bambusul e o plantă care se regenerează repede şi care creşte mult înălţime, deci nu există pericolul de a rămâne fără materia primă, nici pentru urşi, nici pentru compania taiwaneză ASUS.

Procesorul modern Intel Core i3 îi permite să utilizeze eficient energia, mărind astfel durata de timp dintre două încărcări (la curent). Autonomia bateriei este de până la 10 ore. U Bamboo vine "echipat" cu 2 porturi USB 2.0 şi cu 1 port USB 3.0 (reducând timpul de transfer al datelor), placă grafică NVIDIA Optimus – un sistem inteligent prin care se distribuie energia în funcţie de necesităţile utilizatorului, 3 GB de memorie DDR şi 320 GB HDD.

ASUS Bamboo U43Jc Closed
Aceste proprietăţi şi altele îmbunătăţesc timpul de lucru, măresc cantitatea de de informaţii procesată cu ajutorul computerului şi permit multitasking-ul, fără a influenţa performanţa computerului. Mai puţin timp petrecut în faţa notebook-ului înseamnă mai puţin consum energetic, mai puţin CO2 răspândit în atmosferă, mai puţină "muncă" pentru copacii în număr din ce în ce mai mic, care transformă nocivul CO2 (ce contribuie la încălzirea globală) în O2.

ASUS U Bamboo e un laptop rezistent, ecologic. Încă un semi-prototip, acesta a devenit un deschizător de drumuri pentru soluţii "green" în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi reducerea poluării atmosferice.

Acest articol a fost scris pentru etapa 39 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 1144 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Comentarii   

Permalink 0 Mihai
Eu inca nu am mancat bambus. E bun? E crud sau e fiert?

Meah, nush de ce am o oarecare retinere in a manca orice de la restaurantele chinezesti. :-S
28-11-2010 01:36 Răspunde Răspunde cu citat Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi