Luni, 22 Noiembrie 2010 00:27

SuperBlog 2010 - Etapa XXXV

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
"Enunţ probă: Real Hypermarket, printr-un parteneriat cu compania germană CeWe Color, a lansat în reţeaua magazinelor sale un serviciu prin intermediul căruia persoanele pasionate de fotografie şi nu numai, îşi pot printa fotografiile/pot da viată amintirilor sub diferite forme: CEWE FOTOCARTE, fotografii, calendare şi alte produse personalizate. (...)

Redactează un articol în care să ne prezinţi opinia ta cu privire la acest serviciu. În ce măsura îl consideri util, uşor de utilizat, accesibil, care sunt tipurile de produse pe care le apreciezi mai mult, din cele oferite? Ce ar trebui să aducem nou, astfel încât serviciul foto să fie mai aproape de preferinţele voastre?"
FOTO... ÎN DOI PAŞI ŞI TREI MIŞCĂRI

Mulţi concurenţi ai SuperBlog privesc cu scepticism acest nou serviciu foto oferit de real-, Hypermarket. Se întreabă de ce e nevoie de el, când există atâtea laboratoare foto, şi când mulţi dintre noi avem acasă imprimante performante?

Ca să fiu sinceră, şi eu deţin o imprimantă performantă, a cărei principal atribut este de a printa poze pe hârtie foto, la o calitate excepţională (e testată şi retestată, deci nu vă povestesc bazaconii). Însă pentru a putea tipări acasă toate pozele pe care le am în computer şi care îşi aşteaptă locul într-un album, mi-ar trebui o sumă considerabilă de bani, dat fiind faptul că atât hârtia foto, cât şi cartuşul color costă enorm (un cartuş ajunge pentru un număr limitat de poze, după care trebuie înlocuit).

Deci sunt nevoită să apelez la un laborator fotografic pentru a-mi scoate pozele – am 2 în apropiere. Dar să ne gândim la oamenii care trăiesc la sate sau în oricare altă parte unde nu se găseşte un laborator, şi ar dori să îşi tipărească poze... Noul serviciu de la real-, este la „îndemână”. Îmi surâde ideea de selecta şi trimite pozele prin programul de software pus la dispoziţie de CEWE, şi de a merge în oricare din cele 25 de magazine real-, din ţară pentru a le scoate. Dacă sunt în criză de timp, şi nu ajung la un labrator de procesare a fotografiilor, trimit imaginile dorite către locaţia real-, dorită, iar apoi, când îmi fac cumpărăturile, trec pe la secţiunea foto pentru a-mi lua pozele.

Vorbeam mai sus de software-ul de la CEWE. Este un program simpatic, pe care l-am download-at gratis în computer, de pe site-ul hypermarket-ului real-, şi care îmi permite să fac adevărate creaţii, folosind imagini personale sau luate de pe Internet: poze de diverse mărimi (cărora le pot face mici corecturi – ochi roşii, claritate, luminozitate, pot adăuga data pe spatele acestora, sau diverse texte), albume foto cu copertă tare sau moale, fotocărţi, colaje cu background-uri diverse, cărţi poştale, felicitări, obiecte personalizate (căni, mouse pad-uri, puzzle-uri, tricouri, calendare, globuri de sticlă, jucării de pluş etc.). Am şi opţiunea de a-mi salva pozele într-un album foto virtual, online.

Folosind acest software îmi pot crea albume şi fotocărţi diverse sau tematice, prin selectarea şabloanelor (familie, voiaj, zile de sărbătoare, general, hobby), pot să adaug cliparts şi alte elemente; cu alte cuvinte, îmi pot lăsa creativitatea să zboare, alcătuind amintiri care vor fi păstrate cu drag de-a lungul timpului.

Mi-ar plăcea ca pe viitor să poată fi personalizate CD-uri sau DVD-uri, dar să fie posibilă şi alcătuirea unor pliante sau broşuri cu informaţii diverse (de genul fotocărţii de mărime mică sau medie) şi bineînţeles, cât mai multe fundaluri şi elemente grafice. De asemenea, mă gândesc că acest serviciu este folositor şi pasionaţilor de digital scrapbooking, de aceea nu ar fi rău să se introducă mai multe opţiuni pentru cei cu hobby-ul respectiv.

Jucându-mă puţin cu software-ul fotografic, am ajuns la concluzia că este foarte uşor de folosit, distractiv chiar. E ca şi cum aş avea un studio de creaţie foto la mine acasă. E posibil ca în viitorul apropiat să îmi împart pozele pe categorii şi să alcătuiesc un jurnal în imagini cu locurile pe care le-am vizitat, sau să fac o mică supriză celor dragi, oferindu-le obiecte personalizate.

Mai jos vă prezint rezultatul a câteva minute de utilizare a software-ului CEWE: coperta unui album şi prima pagină din album.

Acest articol a fost scris pentru etapa 35 a concursului SuperBlog 2010.
Citit 577 ori

Autor

Lexa Verzes

Public Relations Specialist in European Union-funded projects. (Also a dreamer, writer; music lover; radio lover; movies lover.)

Galerie de imagini

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

About me


"I'm a saint and I'm a sinner / I'm a loser, I'm a winner / I am steady and unstable / I'm young, but I am able" Jessica Andrews - Who I Am

Twitter feed

Comentarii noi